Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 00:44

"Φέρετρο" των ονείρων (3-0) του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετατράπηκε σε εφιάλτη. Και αυτός έχει... ολλανδική σφραγίδα. Αυτή του Ρόμπιν φαν Πέρσι.

 

Ο «RVP» πήρε από το χέρι τους «κόκκινους διαβόλους» και με τρία γκολ έδωσε τη νίκη με 3-0 στην ομάδα του και πέταξε εκτός διοργάνωσης τους Πειραιώτες.

 

Η ομάδα του Μίτσελ στάθηκε αρκετά καλά στο «Old Trafford», πίεσε τους γηπεδούχους, αλλά του έλειπε ο άνθρωπος που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μάλλον οι «ερυθρόλευκοι» θα μετανιώνουν που έδωσαν τον Κώστα Μήτρογλου.

 

Ευθύνες, βέβαια, φέρει και η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, καθώς Μαρκάνο και Μανωλάς (κυρίως) βρέθηκαν σε κακή βραδιά και τα λάθη τους κόστισαν.

 

 

Η διάθεση του Ολυμπιακού να «παγώσει» το ρυθμό των γηπεδούχων και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα παικτών όπως ο Κάμπελ και Πέρεζ, ήταν εμφανής από το ξεκίνημα.

 

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, τον Εντινγκά σε ρόλο «κολόνας» στα χαφ, τον Μανιάτη να τρέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη και τον Ντομίνγκεζ να κρατά μπάλα, οι «ερυθρόλευκοι» δυσκόλευαν αρκετά τη Γιουνάιτεντ στα πρώτα λεπτά και, αν ο Πέρεζ δεν χαράμιζε την ευκαιρία του 15ου λεπτού, θα είχαν πάρει το προβάδισμα.

 

Την ίδια στιγμή, οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα αλλά και με βαθιές μπαλιές προς Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, είχαν δοκάρι στο 18’ και σιγά σιγά έδειχναν διάθεση να κλείσουν τον Ολυμπιακό στην περιοχή του.

 

Το κακό για τον Μίτσελ είναι ότι οι παίκτες του έχαναν πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, έδιναν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση και στα μισά του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» το πρώτο μεγάλο αμυντικό τους λάθος.

 

Το μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι στη φάση του 23’ είναι άγαρμπο, ο Κάιπερς σωστά υπέδειξε το πέναλτι και ο Ολλανδός επιθετικός νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0 δύο λεπτά μετά (25’).

 

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να ισορροπεί και πάλι το ματς, να φτάνει με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η μοίρα τού έπαιξε κακό παιχνίδι. Γιατί πρώτα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με Φουστέρ και Ντομίνγκεζ στο 40’, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί τρομερές επεμβάσεις, και στο 45’ δέχτηκε ακόμα ένα γκολ από νέο λάθος στα μετόπισθεν.

 

Από βαθιά μπαλιά και πάλι, ο Ρούνεϊ κατέβασε μέσα στην περιοχή και, αφού ο Μαρκάνο τον μάρκαρε... με τα μάτια, έβγαλε έτοιμο γκολ για τον Φαν Πέρσι, ο οποίος είχε ξεφύγει από Μανωλά και Σαλίνο και από κοντά νίκησε ξανά τον Ρομπέρτο για το 2-0.

 

Μετά και το δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να σκοράρει. Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι δεν πρόκειται να μείνει αυτό το 2-0, καθώς και οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με διάθεση να πιέσουν και να απειλήσουν και στο 52’ επιβεβαιώθηκε ότι απλά ήταν η βραδιά του Φαν Πέρσι.

 

Η κομπίνα των γηπεδούχων σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή μπέρδεψε τον Ρομπέρτο, που πίστεψε ότι θα το εκτελέσει ο Ρούνεϊ και έμεινε «άγαλμα», με τον Ολλανδό επιθετικό να πανηγυρίζει το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

 

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι είχε μόνο Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν τη Γιουνάιτεντ να μοιάζει με μικρή ομάδα υποχρεώνοντάς την να παίξει ταμπούρι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τον Βαλντέζ, που... δεν ακούμπησε, ενώ ο Μασάντο, που επίσης μπήκε ως αλλαγή, έδωσε νέα πνοή στον άξονα, αλλά πέραν τούτου δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

 

Μια-δυο καλές στιγμές τις είχε και πάλι ο Ολυμπιακός, όμως τα σουτ των Φουστέρ (66’) και Ντομίνγκεζ (79’) πήγαν πάνω στον Ντε Χέα, με τον Ισπανό να είναι μαζί με τους Ρούνεϊ και Γκιγκς από τους παίκτες που ξεχώρισαν.

 

Η πίεση που άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι» για περισσότερο από 25 λεπτά δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε τον αποκλεισμό και θα έχει να θυμάται μόνο το πόσο κοντά έφτασε σε μια σπουδαία πρόκριση.

 

Κίτρινες: 10’ Κάρικ, 61’ Εβρά, 91’ Φέρντιναντ - 5’ Μανωλάς, 9’ Ντομίνγκεζ, 62’ Σαλίνο, 90’ Μαρκάνο.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλέντσια (77’ Γιανγκ), Γουέλμπεκ (81’ Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90’+1’ Φελαϊνί).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74’ Μασάντο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (82’ Βέργος), Ντομίνγκεζ, Πέρεζ (56’ Βαλντέζ), Κάμπελ.