Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 00:57

Προβαδισμα προκρισης ο ΟΦΗ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
Προβαδισμα προκρισης ο ΟΦΗ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Η πρώτη... μάχη βρήκε νικητή τον ΟΦΗ! Οι Κρητικοί του Ρικάρντο Σα Πίντο κατάφεραν σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας να επικρατήσουν 1-0 του Παναθηναϊκού στο «καμίνι» του «Γεντί Κουλέ» και να αποκτήσουν μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σαφέστατα, ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί, αφού ακολουθεί, στις 16 Απριλίου, η ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», εκεί όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν για την ανατροπή...

Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, ο ΟΦΗ είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι και αυτό το χρωστά κυρίως στο... γλυκό αριστερό πόδι του Μιλιάζες αλλά και στον... εκτελεστή Θανάση Παπάζογλου, αφού αυτοί οι δύο συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να έρθει το γκολ από τον δεύτερο.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως το παιχνίδι, στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του, δεν πρόσφερε θέαμα, αφού παρακολουθήσαμε δύο ομάδες φοβισμένες, που πρόσεχαν περισσότερο πώς θα κρατήσουν το μηδέν. Αν σε αυτό προσθέσουμε τις πολλές διακοπές λόγω του διαιτητή Παππά (σφύριζε φάουλ με το παραμικρό) αλλά και τα πολλά αβίαστα λάθη, τότε συνθέτουμε ένα σκηνικό χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες φάσεις.

Αυτό ακριβώς είδαμε στο πρώτο μέρος και δεν είναι υπερβολή πως η πρώτη πραγματική ευκαιρία σημειώθηκε στο 51' με το σουτ του Αλέξανδρου Περογαμβράκη. Μετά το 55' το ματς άνοιξε κάπως, οι άμυνες χαλάρωσαν και είδαμε ελαφρώς καλύτερο παιχνίδι, τουλάχιστον με ορισμένες καλές στιγμές, με μεγαλύτερη όλων αυτή του 58', όταν ο Μάρκους Μπεργκ αστόχησε από θέση που δεν μας έχει συνηθίσει.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το... μηδέν δεν αλλάζει στο «Γεντί Κουλέ», ήρθε μια στημένη φάση, στο 69', για τους Κρητικούς να τους βάλει μπροστά στο σκορ! Ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ Μιλιάζες ήταν αυτός που το εκτέλεσε και ο... μάστορας στο ψηλό παιχνίδι Θανάσης Παπάζογλου με κεφαλιά από κοντά έβαλε... φωτιά στο γήπεδο.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ανήκε σαφέστατα στον Παναθηναϊκό, που έδειχνε να... ξυπνά μετά το 1-0, ωστόσο στις μια-δυο καλές στιγμές που δημιούργησε δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πλέον, οι «πράσινοι» καλούνται να το κάνουν στη ρεβάνς της Λεωφόρου, για να μη χάσουν και τον... πόλεμο.

Άλλωστε, όπως προείπαμε, την πρώτη... μάχη την πήρε ο ΟΦΗ, που στις 16 Απριλίου έχει ραντεβού με την ιστορία του!

Κίτρινες: 90'+1 Μιλιάζες, 90'+3 Φερνάντεζ - 61' Μέντες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παππάς (Αθηνών) με βοηθούς τους Δημητριάδη Λ. (Μακεδονίας), Δημητριάδη Ι. (Καστοριάς). Επιπρόσθετοι βοηθοί: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας), Ιωαννίδης (Αργολίδας).

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης (85' Στάθης), Παπάζογλου (90'+3 Μπανούσης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες (72' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Καρέλης), Δώνης (80' Κλωναρίδης), Αμπέντ, Μπεργκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR