Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 11:22

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2: Η ποιότητα νίκησε τη μαχητικότητα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2: Η ποιότητα νίκησε τη μαχητικότητα (φωτό)

 

Με γκολ στις αρχές των ημιχρόνων ο Ολυμπιακός νίκησε χθες με 2-0 τη μαχητική Καλαμάτα και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Ελλάδας από το πρώτο παιχνίδι.

Η ρεβάνς την προσεχή Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ραντζέλοβιτς στο 6’ και ο Χριστοδουλόπουλος στο 53’ υπέγραψαν τη νίκη του Ολυμπιακού σ’ ένα ματς που έμοιαζε με τη μονομαχία του...Δαυίδ με το Γολιάθ, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες και τεράστια διαφορά δυναμικότητας.

Η “Μαύρη Θύελλα”, ωστόσο, πάλεψε απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο και κέρδισε το χειροκρότημα από τους 4,500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο για ένα παιχνίδι που θύμισε στιγμές από το ένδοξο παρελθόν.

Σήμερα η Καλαμάτα είναι ουραγός στη Football League και δεν έχει την ευκαιρία να παίζει συχνά με μεγάλες ομάδες.

Γι’ αυτό και οι παίκτες της τα έδωσαν όλα απέναντι στον πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκας, που παρατάχθηκε με 11άδα με αναπληρωματικούς παίκτες, αλλά δεν παύει να υπάρχει διαφορά ποιότητας. Για παράδειγμα στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που μέχρι τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του ήταν από τα βασικά γρανάζια της μηχανής των “ερυθρόλευκων” ή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, παίκτης με μεγάλη καριέρα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκοντας γκολ στην πρώτη του τελική του προσπάθεια στο ματς διαχειρίστηκε το ματς, αλλά παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν είχε τη μεγάλη φάση. Η Καλαμάτα ξεπέρασε τη “ψυχρολουσία” του 0-1 και στάθηκε καλά σε ανασταλτικό επίπεδο. Στο φινάλε μάλιστα του ημιχρόνου έγινε απειλητική για την εστία του Αλέν, που υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία των “ερυθρόλευκων” σε επίσημη αναμέτρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την Καλαμάτα, αλλά στο 53’ ο Ολυμπιακός σκόραρε για δεύτερη φορά και από ένα σημεία και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι παίκτες του Μαρτίνς έριξαν στροφές , αλλά είχαν 2-3 ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Γκερέρο στο 68’ για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους.

Η Καλαμάτα προσπάθησε για το γκολ της τιμής, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλή με το πρώτο και ήταν εμφανής και η κούραση.

Πώς έπαιξαν

Ο Βασίλης Βούζας προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το παιχνίδι με το Αιγάλεω, δίνοντας φανέλα βασικού σε Στεφανάκο, Χριστοφιλέα, Ράκιτς, Οσμάναγγκιτς και Μπάμπη. Ο πρώτος επέστρεψε μετά το τραυματισμό του στη ρεβάνς με τη Λάρισα και ενέπνεε σιγουριά στα γκολπόστ, ενώ ο Χριστοφιλέας συνέθεσε με τον έτερο νεοαποκτηθέντα Τριποτσέρη το αμυντικό δίδυμο.

Δεξί μπακ έπαιξε ο Τόλη και αριστερό ο Κωνσταντινόπουλος. Στον άξονα ήταν οι Μπάμπης, Οσμάναγκιτς, και στις πτέρυγες οι Στεργίδης (δεξιά) και Ηλιόπουλος (αριστερά), ενώ ο Νατσιόπουλος έπαιξε πίσω από τον φορ Ράκιτς.

Στον αντίποδα ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 3-4-3 και έχοντας αφήσει στον Πειραιά και τους 11 που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αλέν ήταν κάτω από την εστία, έχοντας μπροστά τους τους Παπαδόπουλο, Σισέ, Μεριά. Σε ρόλο μπακ – χαφ, δεξιά ο Γκασπάρ και αριστερά ο Κούτρης με τους Μπενζιά και Λοβέρα στον άξονα. Ο Ραντζέλοβιτς έπαιξε δεξί εξτρέμ, ο Χριστοδουλόπουλος αριστερό και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ με το “καλημέρα”

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς στο 6’ ο Ραντζέλοβιτς από πλάγια θέση δεξιά έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 13’ η Καλαμάτα έγινε για πρώτη φορά απειλητική για την εστία των φιλοξενούμενων, όταν ο Ράκιτς από κάθετη πάσα του Στεργίδη βρέθηκε απέναντι από τον Αλέν, που του έκλεισε όμως το οπτικό πεδίο με συνέπεια να πάει στα πλάγια, να μην πλασάρει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια να κοπεί. Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 27’ με το σουτ του Γκασπάρ μέσα από την περιοχή να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 36’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Στεργίδη από δεξιά να κάνει τη σέντρα, το Ράκιτς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να μην βάζει σωστά το σώμα του και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Νέα καλή στιγμή στο 41’ για τη “Μαύρη Θύελλα” με το σουτ του Οσμάναγκιτς εντός περιοχής να σταματά στο σώμα του Παπαδόπουλου.

Στο 42’ ο Γκερέρο δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στεφανάκου.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Στεργίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή, με την ίδια όμως κατάληξη.

Το έβγαλε ο Αλέν, το... έβαλε ο Λάζαρος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Στεργίδης έστρωσε στον Νατσιόπουλο που έπιασε το σουτ, αλλά ο Αλέν απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά σε κόρνερ σε μια μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα να ισοφαρίσει. Στο 50’ ο Μπενιζά από πλάγια θέση αριστερά επιχείρησε να σκοράρει με φάουλ, ·όμως ο Στεφανάκος έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει το 0-2 στο 53’.

Ο Λοβέρα σέντραρε από δεξιά και ο ξεχασμένος στο β’ δοκάρι Χριστοδουλόπουλος έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Χωρίς φάσεις μέχρι το 68’

Με το σκορ στο 0-2, οι δύο προπονητές άρχισαν να σκέφτονται τα ματς του πρωταθλήματος και έτσι ο Βασίλης Βούζας αντικατέστησε τους Οσμάναγκιτς, Ράκιτς με τους Ζαχαρόπουλο, Κουιρουκίδη, αντίστοιχα και ο Μαρτίνς τους Παπαδόπουλο, Χριστοδουλόπουλο με Μάρκοβιτς και Ξενιτίδη. Οι αλλαγές είχαν ως συνέπεια να πέσει ο ρυθμός και χρειάστηκε να φθάσουμε στο 68’ για να δούμε αξιόλογη φάση.

Ο Κούτρης σέντραρε από αριστερά, ο Γκερέρο μόνος σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71’ ο Στεφανάκος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 87’ είπε “όχι” και στο στο συρτό σουτ του Γκερέρο εκτός περιοχής.

Διακριθέντες

Ο Στεφανάκος που επέστρεψε μετά από καιρό συγκαταλέγεται στους διακριθέντες για την Καλαμάτα, όπως και ο Οσμάναγκιτς που έκανε μυαλωμένο παιχνίδι και στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων. Θετικό πρόσημο και για τον Στεργίδη, αλλά και τον Κωσναντινόπουλο. Αντίθετα ο Τόλη δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση του δεξί μπακ και ο Κούτρης βρήκε χθες πολύ χώρο. Ο Ηλιόπουλος επίσης δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα.

Από τον Ολυμπιακό δραστήριοι ήταν οι Ραντζέλοβιτς, Κούτρης και Λοβέρα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλη, Χριστοφιλέας, Τριποτσέρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (65’ Ζαχαρόπουλος), Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (70’ Αλεξόπουλος), Στεργίδης, Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Μπενζιά (79’ Μπέλιτς), Γκερέρο, Μεριά, Λοβέρα, Κούτρης, Παπαδόπουλος (65’ Μάρκοβιτς), Σισέ, Γκασπάρ, Χριστοδουλόπουλος (69’ Ξενιτίδης), Ραντζέλοβιτς.