Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 12:17

Το τρίτο ημίχρονο του Καλαμάτα – Ολυμπιακός (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Το τρίτο ημίχρονο του Καλαμάτα – Ολυμπιακός (φωτό)

Για κακό παιχνίδι του Ολυμπιακού έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” στάθηκε ακόμα στον αγωνιστικό χώρο, λέγοντας ότι σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούσε η ομάδα του να ανεβάσει ταχύτητα. Οσο για την Καλαμάτα, ο κ. Μαρτίνς είπε: “Τα παιχνίδια του κυπέλλου έτσι είναι. Οι παίκτες όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό έχουν υψηλό κίνητρο να αποδείξουν πράγματα και τα έδωσαν όλα. Η Καλαμάτα μας δυσκόλεψε και πάλεψε πολύ. Εμείς κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Επιλέξαμε αυτό το σύστημα για να μπορέσουν να προσαρμοστούν οι παίκτες που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Από κάποιους έμεινα ευχαριστημένος και από άλλους όχι”.

Ο Βασίλης Βούζας σημείωσε αρχικά ότι: “Το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έπρεπε να ακολουθήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό του Ολυμπιακού. Αντιπαρατάξαμε αγωνιστικότητα απέναντι στην ποιότητα, γιατί το επίπεδο είναι διαφορετικό” και πρόσθεσε: “Το μυαλό μας είναι στο ματς της Κυριακής με τον Ιάλυσο και πως θα κερδίσουμε”.

Σε ερώτηση της “Ελευθερίας” για το τι πρέπει να κρατήσει, αλλά και να διορθώσει η ομάδα ενόψει του αγώνα στη Ρόδο, ο προπονητής της Καλαμάτας απάντησε: “Θέλουμε να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό και να είμαστε πιο γρήγορα στη μετάβαση. Πρέπει η ομάδα να γίνει να το πω λαϊκά, πιο τσαμπουκαλεμένη, αυτό χρειάζεται η κατηγορία. Να είμαστε μαχητικοί και να διεκδικούμε πράγματα”.

Ο Θοδωρής Τριποτσέρης που μίλησε εκ μέρους των παικτών της Καλαμάτας είπε ότι η Καλαμάτα σ’ ένα μεγάλο βαθμό αντεπεξήλθε στο ρυθμό του αγώνα και στάθηκε καλά. Πλέον όλα τα λεφτά, όπως ανέφερε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είναι το ματς πρωταθλήματος με τον Ιάλυσο στη Ρόδο.

*Η έλευση του Ολυμπιακού στην Καλαμάτα σήμανε κινητοποίηση για τις αστυνομικές δυνάμεις. Ετσι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έφθασαν ενισχύσεις με διμοιρίες από Αττική, Αργολίδα και Αρκαδία. Παρ’ όλα αυτά δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης όπως η φραστική επίθεση, που δέχθηκε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης από άτομα που συνόδευαν την αποστολή του Ολυμπιακού. Το επεισόδιο έληξε άμεσα, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

* Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του ματς, άτομα με διακριτικά του Ολυμπιακού όπως φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας, έκλεψαν ρούχα αξίας 80 ευρώ από κατάστημα αθλητικών ειδών στο κέντρο της πόλης. Στιγμές μικρής έντασης σημειώθηκαν και σε δύο καφετέριες στο κέντρο της Καλαμάτας.

* Με την έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθηκε συμπλοκή οπαδών στην οδό Κρήτης, κατά την αναχώρηση των φιλοξενούμενων οπαδών.

*Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του ιδιοκτήτη της Λάρισας Αλέξη Κούγια στα επίσημα του Δημοτικού Σταδίου.

* Από τη φυσούνα παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης.

* Δύο ακόμη μεταγραφές ανακοίνωσε χθες η Καλαμάτα που έφτασε πλέον διψήφιο αριθμό νέων παικτών τον Ιανουάριο! Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, έναν μεσοεπιθετικό και έναν αμυντικό μέσο. Η ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, στην οποία δεν γίνεται λόγος για τις ομάδες που αγωνιζόντουσαν οι εν λόγω ποδοσφαιριστές (!), αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με άλλους 2 ποδοσφαιριστές. Ο Daoud Bousbiba είναι 25 ετών από την Ολλανδία με μαροκινή καταγωγή και παίζει ως πλάγιος επιθετικός. Ο Ahmed Naser Eid Badr είναι 28 ετών και παίζει ως αμυντικός μέσος. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία!".

“Εφυγε” ξαφνικά ο τερματοφύλακας Ηλίας Λαγογιάννης

Κηδεύεται σήμερα στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Καλαμάτας ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της “Μαύρης Θύελλας” Ηλίας Λαγογιάννης, που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 68 ετών.

Ο εκλιπών υπερασπίστηκε την εστία της Καλαμάτας σε πολλούς αγώνες από το 1967 έως και το 1975. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη μνήμη του τηρήθηκε εντός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα της Καλαμάτας με τον Ολυμπιακό.