Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 20:48

Φιλί... ζωής για Πλατανιά, νίκησε 2-0 το Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον
Φιλί... ζωής για Πλατανιά, νίκησε 2-0 το Λεβαδειακό

Μια λαμπάδα στο μπόι του Σέρβου (1,83 είναι το παλικάρι) και γρήγορα! Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Κάταϊ, ο οποίος εξελίσσεται σε σωτήρα του Πλατανιά στη μάχη παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Άγγελο Αναστασιάδη ή κατά την άλλη πλευρά του νομίσματος τον… εξέθεσε για την επιλογή-έκπληξη να μην τον συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας των Χανίων.
Παρόλα αυτά όμως, ο Κάταϊ φρόντισε να «απαντήσει» σε καθε περίπτωση ή ερμηνεία και μπαίνοντας εσπευσμένα στο 35’ κατάφερε να δώσει την υπερπολύτιμη νίκη στον Πλατανιά  στο 2-0 επί του Λεβαδειακού το απόγευμα της Τετάρτης (26/3) στα Περιβόλια.

Τρίποντο, το οποίο είχε ολοκληρωτικά τη σφραγίδα του Κάταϊ άνευ υπερβολής, δεδομένου πως ήρθε με δύο δικά του τέρματα!

Μάλιστα, ο Σέρβος στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα σκόραρε στο 39’ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ - ορισμό του άπιαστου.

Ένα γκολ, που βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά τον Πλατανιά, ο οποίος μετά το πρώτο δεκάλεπτο «φρεσκάδας» είχε κάτσει, έδειχνε αγχωμένος και όσο περνούσε η ώρα τον κυρίευε ο εκνευρισμός.

Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί στο πρώτο 45λεπτο, διατηρούσαν απλά μια ανούσια κατοχή μπάλας και αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα στο χώρο του κέντρου και δεν είχαν απειλήσει την εστία του Στρατηλάτη.

Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα ο Λεβαδειακός στεκόταν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήξερε τι ζητούσε και βγήκε δύο - τρεις φορές στην κόντρα χάνοντας και την ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 13’ ο Μάντζιος με τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιωργαλλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πλατανιάς έδειξε με το ξεκίνημα διάθεση και έναν ενθουσιασμό από το 1-0 υπέρ του, αλλά αρχικά φάνηκε να έχει πρόβλημα καθώς ο Καζναφέρης στο 57' με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα 12 λεπτών άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Η αποβολή, ωστόσο, δεν έπαιξε κανένα ουσιαστικό ρόλο… Και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ των Χανιωτών, όταν στο 61’ ο Κάταϊ χτύπησε ξανά και με κεφαλιά αυτή τη φορά έγραψε το 2-0!

Και η αλήθεια είναι πως κάπου εκεί το παιχνίδι επί της ουσίας έληξε. Ο Λεβαδειακός τα παράτησε και ο Πλατανιάς δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ του σκορ ως το φινάλε…

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 31 βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και πλέον βλέπουν με αισιοδοξία την προοπτική της σωτηρίας τους.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο Πλατανιάς πήρε το ματς χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλύτερος, αλλά γιατί το ήθελε περισσότερο.

Πέρα από τον MVP Κάταϊ άρεσε και ο Μενδρινός από τους νικητές, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που δεν… καίγονταν και το έδειξαν στο φινάλε προσπάθησαν οι Κονέ και Μάντζιος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου), ο οποίος πρέπει να έχει δίκιο και για την αποβολή του Καζναφέρη.

Κίτρινες: Καζναφέρης (55’), Ινκούμ (65’), Φερνάντες (74’) - Πετράτσι (22’), Γεωργίου (90’).

Κόκκινη: Καζναφέρης (67’).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ινκούμ, Δημήτρης, Γιαχία, Αγκιλέρα, Καζναφέρης, Βλαχοδήμος (73’ Τέτε), Μενδρινός, Μπέλιτς (35’ Κάταϊ), Σιαλμάς (53’ Τόρες).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος (72’ Μιλοσάβλιεφ), Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Γεωργίου, Πετράτσι, Ροτζέριο (46’ Γιάντσης), Κονέ, Βαρέλα (59’ Βούκσεβιτς) , Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR