Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 19:42

Πρωταθλητής Μεσσηνίας το 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πανηγύρισε σήμερα το μεσημέρι την κατάκτηση του τίτλου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα λυκείων του νομού Μεσσηνίας, καθώς επικράτησε στον τελικό με το "αγγλικό" 4-2 του Λυκείου Ανδρούσας. Ετσι θα εκπροσωπήσει το Νομό μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" που γέμισε από μαθητές και των δύο σχολείων, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψαν και τα… βεγγαλικά.
Στο αγωνιστικό σκέλος, αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγάλη θέληση για τη νίκη, αλλά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο με το 1ο Λύκειο Καλαμάτας να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι από το 50' έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Χαρμπίλα.
Ο "χορός" των γκολ άνοιξε στο 41' με το κοντινό πλασέ του Δαρσακλή έπειτα από σέντρα του Αδαμόπουλου.
Στο 50' ο Χαρμπίλας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα της Ανδρούσας που στο 60' είδε τον Γιακουμή με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ να γράφει το 2-0.
Δύο λεπτά αργότερα από φάουλ του Αναγνωστόπουλου, ο Καλογερόπουλος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Στο 67' όμως ο Αδαμόπουλος με τον ίδιο τρόπο (από σέντρα του Γιαννακόπουλου) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και ουσιαστικά "σφράγισε" τη νίκη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας.
Στο 70' μάλιστα ο Γρίβας με ατομική ενέργεια και πλασέ έκανε το 4-1 για να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις ο Θεοδοσόπουλος το τελικό 4-2.
Μετά τη λήξη του αγώνα έγιναν οι απονομές των διπλωμάτων και των μεταλλίων στους παίκτες των δύο σχολείων.
Τον τελικό διαιτήτευσε ο Μιχαλόπουλος με βοηθούς τους Μαυρίκη, Φασουλή.
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κακαλέτρης, Α. Μιχαλόπουλος, Δαρσακλής, Γ. Μιχαλόπουλος, Μπούζας, Αδαμόπουλος, Βασιλόπουλος, Μαγουλιανίτης, Γιακουμής, Σακελλαρόπουλος, Βουρλάκος. Στον πάγκο ήταν οι Γιαννακόπουλος, Σικαλιάς, Γρίβας, Γεωργουδιός, Μαργέλης, Αρβανίτης.
ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Παντελόπουλος, Σταματόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, Καραδήμας, Καλογερόπουλος, Χαρμπίλας, Θεοδοσόπουλος, Δ.Ν. Χονδρός, Παπαβασιλείου, Δ.Α. Χονδρός, Αναγνωστόπουλος.  Στον πάγκο ήταν οι Ντότσι, Κωνσταντόπουλος, Πριντίδη, Σταυρόπουλος, Μιχαλόπουλος.