Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 19:50

Με το άγχος του υποβιβασμού ζει ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Μια νέα αρχή θέλει να κάνει στην Κόρινθο ο Μεσσηνιακός. Η καλαματιανή ομάδα μετρά τρεις σερί ήττες από Καλαμάτα, Ερμιονίδα και Α.Ε. Καραϊσκάκη και βρίσκεται οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.


Το ζητούμενο πλέον είναι να μην ηττηθεί ώστε να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κόρινθο (την έχει νικήσει στον α' γύρο) και παράλληλα να πάρει ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Διότι και οι 8 αγώνες που απομένουν είναι τελικοί για το Μεσσηνιακό, ο οποίος ζει με το άγχος του υποβιβασμού, καθώς στο δεύτερο γύρο έχει νικήσει μόνο μια φορά (τον Εθνικό Σαγέικων).
Συγκεκριμένα οι "πράσινοι" μετρούν σ' αυτό το διάστημα, 1 νίκη, δύο ισοπαλίες και 4 ήττες.
Ο β' γύρος ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία με το Μεσολόγγι και την ήττα - σοκ με 2-3 από τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Πανναπλιακό. Ακολούθησε το διπλό στα Σαγέικα με 0-2 επί του αδύναμου Εθνικού και η εντός έδρας ισοπαλία με τη Βάρδα 1-1. Στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια με τους πρωτοπόρους ο Μ.Γ.Σ. δεν πήρε βαθμό. Ηττήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο με 1-0 από την Καλαμάτα, στο γήπεδό του με 0-2 από την Ερμιονίδα και την περασμένη Κυριακή με το βαρύ 4-1 από την Α.Ε. Καραϊσκάκης.
Σε 7 αγωνιστικές δηλαδή έχει συγκεντρώσει μόλις 5 βαθμούς και πλέον απαιτείται μίνι πορεία πρωταθλητισμού στο φινάλε για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στην Κόρινθο άρχισε στον πρώτο γύρο η μεγάλη βαθμολογική αντεπίθεση του Μεσσηνιακού που ευελπιστεί ότι η... ιστορία θα επαναληφθεί.

Προπόνηση στο πλαστικό

Με προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Μεσσηνιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κόρινθο. Ο Δημήτρης Τσάκωνας ήθελε να πάρουν οι παίκτες του γεύση από πλαστικό τάπητα ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής. Σήμερα η προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος".
Το ευχάριστο είναι ότι με εξαίρεση τον Μπεγέτη που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν υπάρχουν προβλήματα.  Ο Μπιμπίρης εξέτισε την ποινή του και οι Τσουλάκος, Ταχματζίδης, Τσουκάλης, Κουκούτσης αποθεραπεύτηκαν.
Διαιτητής του αγώνα της Κυριακής θα είναι ο Ρούσσος Μπεκερτζής με βοηθούς  τους Κωνσταντίνου και Γκαρτζονίκα, όλοι από την Πρέβεζα. Παρατηρητής θα είναι ο Βασσάλος από την Αθήνα.