Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 19:31

Aπαγορεύεται η χαλάρωση στον Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα εξελιχθούν διαδικαστικά για τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό, ωστόσο ο Μίτσελ τονίζει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να σεβαστούν τη φανέλα που φορούν και να δείξουν σοβαρότητα, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (30/3) παιχνίδι με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μιλώντας στη Νοva, o τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε σχετικά:  «Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο. Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Διότι όποιος ποδοσφαιριστής πιστεύει πως βρίσκεται εδώ μόνο για αυτή την περίοδο, κάνει λάθος. Εμείς πρέπει να δείχνουμε πάντα ότι είμαστε Ολυμπιακός. Να παρουσιαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια, είτε υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, είτε όχι. Δεν σκεφτόμαστε μόνο την τρέχουσα περίοδο, ή την περίοδο που μόλις πέρασε, ή αυτή που απομένει. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να δίνουμε πάντα την καλύτερη δυνατή εικόνα.  Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που έγινα προπονητής του Ολυμπιακού. Σε όλες τις δημόσιες ομιλίες μου, όποτε έχω εμφανιστεί για να επικοινωνήσω με τον Τύπο και με τον κόσμο, λέω συνέχεια πως το να είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Πρέπει να σέβεται τη φανέλα του, ανεξαρτήτων συνθηκών. Αν ο ποδοσφαιριστής σέβεται τη φανέλα και την ομάδα στην οποία βρίσκεται, είναι αρκετός λόγος για να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.  Επίσης, όποιος δεν σέβεται την ομάδα και τη φανέλα, τη δουλειά που κάνουμε εμείς και οι συμπαίκτες του, τουλάχιστον μαζί μου δε θα έχει πάρα πολύ μέλλον. Αυτό ισχύει για όλους όσοι δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν κάποιες φορές τέτοια πράγματα, αλλά όχι πάντα.  Υπάρχουν δύο θεμελιώδη θέματα. Το ένα είναι πως είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού. Και το άλλο πως είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να έχουμε πάντα το μέγιστο σεβασμό».

Ενώ για το αν οι ποδοσφαιριστές του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, υπογράμμισε: «Αν οι ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς του κυπέλλου που θα είναι ντέρμπι ενώ έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα, τότε πραγματικά δεν ξέρω αν εγώ ο ίδιος ή κάποιος άλλος προπονητής μπορεί να κάνει κάτι. Aν δεν νιώθουν από μόνοι τους έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».

Παράλληλα,  ο 51χρονος προπονητής προανήγγειλε ότι θα δώσει και άλλες ευκαιρίες τόσο στον Βέργο όσο και σε άλλους παίκτες της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, ενώ για τον αγώνα με τον Άρη σχολίασε: «Δεν μου αρέσουν καθόλου τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί ή που θα κριθεί ο υποβιβασμός τους από αυτό το παιχνίδι. Γιατί πραγματικά η λύπη που βλέπουμε στους αντιπάλους μας ή ο σκληρός τρόπος με τον οποίο πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, είναι άσχημο σε κάθε άθλημα που παίζουμε. Όμως, εμείς έχουμε την υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να ανακάμψουμε λίγο από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που είχαμε».

Τέλος, ο Μίτσελ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον θάνατο του πρώην προέδρου των Πειραιωτών Σταύρου Νταϊφά, λέγοντας ότι θα του αφιερωθούν όλες οι φετινές επιτυχίες της ομάδας: «Όχι μόνο ένα μέρος του τίτλου, αλλά γενικότερα ένα μέρος όλων των επιτυχιών της ομάδας. Πιστεύω πως πρόκειται για έναν άνθρωπο πάρα πολύ σημαντικό για την ιστορία του συλλόγου. Θεμελίωσε την ομάδα. Επομένως, όλες τις γιορτές μας, όλες τις επιτυχίες μας θέλουμε να τις μοιραζόμαστε με αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στο σύλλογο», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR