Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 19:28

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 3-1: Εύκολη νίκη με οδηγό τον Λαθύρη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με τον Βαγγέλη Λαθύρη σε μεγάλη μέρα ο Πανθουριακός επικράτησε άνετα με 3-1 της Εράνης και διατηρήθηκε στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας της Α’ τοπικής.

Η ομάδα της Θουρίας παραμένει γερά μέσα στη διεκδίκηση της πρωτιάς και παράλληλα δείχνει πως έχει ξεπεράσει την επιθετική δυστοκία που αντιμετώπιζε στο πρώτο μισό της σεζόν.

Μετά τα πέντε γκολ που έβαλε την περασμένη αγωνιστική επί του Ολυμπιακού Ανάληψης, το Σάββατο βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έχασε αρκετές ακόμη ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Καταιγιστικός ρυθμός στο ξεκίνημα

Ο Λαθύρης “χτύπησε” στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Μίνγκας με ωραία κεφαλιά. Η Εράνη είχε ισοφαρίσει με τον Μπουρδέκα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως συνολικά δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Αντώνη Μαυρέα και υπέστη την πέμπτη φετινή της ήττα, ενώ υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι που έγινε παρουσία λιγοστών θεατών στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα...

Προβάδισμα με Λαθύρη, άμεση απάντηση με Μπουρδέκα

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ όταν οι Λαθύρης και Μίνγκας έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Εράνη έχασε κλασική ευκαιρία, με τον Βέλλη να ελίσσεται από αριστερά και να επιχειρεί μια σέντρα σουτ, με τον Πέππα να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση και τον Κόκκαλη να μπλοκάρει.

Στο 4’ ύστερα από βαθιά μπαλιά ο Λαθύρης πήγε να γίνει επικίνδυνος, με τον Μπουρδέκα να τον προλαβαίνει και να σηκώνει την μπάλα που είχε πορεία προς την εστία, όμως ο Αλεξανδρόπουλος την μπλόκαρε λίγο πριν τη γραμμή.

Η μια φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 7’ οι “πράσινοι” έφεραν το ματς στα ίσια... Ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Πέππας πήρε την κεφαλιά και ο προωθημένος Μπουρδέκας με φοβερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και ύστερα στα δίχτυα για το 1-1!

Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 9’ οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία, με το διαγώνιο σουτ του Λαθύρη (ύστερα από σέντρα του Σπυρόπουλου) να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Μίνγκας το 2-1 στο 18’

Στο 18’ η ομάδα της Θουρίας πέτυχε και δεύτερο γκολ, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία... Ο Λαθύρης που... οργίαζε από την αριστερή πτέρυγα, έδωσε στον πολύ καλό Παπαγιαννόπουλο που σέντραρε και ο Μίνγκας με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αλεξανδρόπουλου (2-1).

Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα φυσιολογικά έπεσε, με την Εράνη να ισορροπεί και να έχει ένα καλό σουτ με τον Πέππα στο 38’ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 43’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Κάνιστρα, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αλεξανδρόπουλος.

Κάνιστρας σε Λαθύρη και 3-1 στο 48’

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ο Πανθουριακός, με τους Λαθύρη, Σπυρόπουλο, Μίνγκα και Κάνιστρα να συνεργάζονται άψογα από τη μέση και μπροστά.

Στο 48’ ο Κάνιστρας με έξυπνη κάθετα πάσα έδωσε στον Λαθύρη που ξέφυγε από τον Ανδρώνη και με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έγραψε το 3-1.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μίνγκας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Γιαννακόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Βέλλη ενώ είχε πορεία προς την εστία.

Στο 61’ ο Λαθύρης ελίχθηκε έξω από την περιοχή και τροφοδότησε τον Σπυρόπουλο που έπιασε το σουτ, με τον Αλεξανδρόπουλο να του λέει “όχι”.

Στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα κατέβασε ταχύτητα, με την Εράνη να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κόκκαλη.

Αντιθέτως ο Πανθουριακός δημιουργούσε με ευκολία ευκαιρίες, παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες.

Στο 79’ ο Κάνιστρας βγήκε απέναντι από τον Αλεξανδρόπουλο σε αντεπίθεση και επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Εράνης απέκρουσε.

Στο 85’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία Παπαθεοδώρου, Λαθύρη και Κανελλόπουλου, ο τελευταίος σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση χάθηκε στο 89’ όταν ο Κανελλόπουλος έκοψε την μπάλα στον Παπαθεοδώρου που σούταρε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια νέο σουτ του βραχύσωμου μέσα έφυγε ψηλά άουτ.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γκούμας, με βοηθούς τους Γάκη και Τσίρμπα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Παπαγιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Δημητρακόπουλος, Τρίψας (59’ Εμμανουήλ), Κάνιστρας (81’ Κανελλόπουλος), Λαθύρης (88’ Μάραντος), Μίνγκας, Σπυρόπουλος (68’ Παπαθεοδώρου), Καράμπελας.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Χάρμπας, Μπουρδέκας (85’ Γιαννακόπουλος), Ανδρώνης, Νικολακόπουλος (76’ Χαραλαμπόπουλος), Κώτσος, Βλαχόπουλος (90’ Λαμπρόπουλος), Βέλλης, Πέππας, Οικονομόπουλος (68’ Α. Χρονόπουλος).