Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 18:52

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Πήρε το ντέρμπι με Παχή στο 94’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Πήρε το ντέρμπι με Παχή στο 94’ (φωτό)

O Απόλλων Καλαμάτας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, καθώς νίκησε – με γκολ του Παχή στις καθυστερήσεις – την Κυπαρισσία με 2-1 και έμεινε – μαζί με τον Πάμισο – στην κορυφή της Α’ τοπικής.

Η Καλαματιανή ομάδα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την διεκδίκηση του τίτλου, αφήνοντας πίσω της, με 7 βαθμούς διαφορά, έναν αντίπαλο, που επίσης είχε και έχει βλέψεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αυτό το αποτέλεσμα, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογιάς, κρατώντας για ακόμη μία αγωνιστική, το αήττητο, καθώς σε 18 παιχνίδια, μετράει 12 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Ο Απόλλωνας με τη μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα δείχνει πως είναι μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς μεγάλο μπάτζετ, αλλά όπως έχουν αναφέρει, το έμψυχο δυναμικό του αποτελείται από πολλούς παίκτες που είναι μαζί πολλά χρόνια, ενώ και όσοι έχουν ενσωματωθεί τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν δέσει και έχουν φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο. Ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια, που στον πάγκο βρίσκεται ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, έχει κτιστεί μια ομάδα και συνεχίζει να κτίζεται ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Φέτος φαίνεται ότι η δουλειά των προηγούμενων δύο χρόνων αποδίδει καρπούς και όλοι στην ομάδα ευελπιστούν αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν που διανύουμε.

Στο προχθεσινό ματς, ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για αρκετά αξιόλογη ομάδα, η οποία μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πρώτη 4άδα και έχει βλέψεις ανόδου. Κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να διατηρήσει το υπέρ της 1-0 στο πρώτο μέρος, αλλά και στην επανάληψη μέχρι το 67’. Παρά την ισοφάριση δεν έχασε τον προσανατολισμό του και με τις οδηγίες του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου προσπαθούσε να διατηρήσει το ρυθμό του και με κάποιες επιθετικές προσπάθειες να βρει ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Γιάννη Παχή, που είχε αφήσει τα αμυντικά του καθήκοντα και επιχείρησε όπως και οι συμπαίκτες του να βοηθήσουν ώστε να φτάσει η ομάδα τους στη νίκη. Ο έμπειρος αμυντικός του Απόλλωνα “υπέγραψε” την σπουδαία νίκη που διατηρεί την ομάδα του, όχι μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και με μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Κυπαρισσία, επιβεβαίωσε στο προχθεσινό ντέρμπι ότι άξια έχει καταφέρει να είναι μία από τις ομάδες που αγωνίζονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ηλία Φωτόπουλο, αλλά και τις προσθήκες που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό, παρουσιάζεται όχι μόνο αρκετά ανταγωνιστικό, αλλά παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Προχθές όμως υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα μετά από 9 σερί παιχνίδια, όπου είχε μόνο νίκες. Ομως η υπόθεση τίτλος παρά το άτυχο αποτέλεσμα δεν έχει κλείσει, σίγουρα οι 7 βαθμοί διαφορά φαίνεται μεγάλη, όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και οι ελπίδες υπάρχουν.

Μπορεί στον πρώτο 45λεπτο να μην φάνηκε ιδιαίτερα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο από το ξεκίνημα έδειξε τις προθέσεις της. Με τον Κωνσταντόπουλο να απειλεί σε δύο περιπτώσεις και τον Διονυσόπουλο, όμως πέρα από το γκολ στο 67’ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κάποια από τις φάσεις που είχε.

Φωνές για δύο πέναλτι

Παράπονα από το διαιτητή Πλακογιάννη έχουν οι δύο ομάδες, για πέναλτι που δεν τους έδωσε. Αρχικά στον Απόλλωνα, στο 12’ όταν ο Κακαλής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά πριν προλάβει να απειλήσει ο Παπάς τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή να μη βλέπει παράβαση και παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 70’ ήταν η σειρά της Κυπαρισσίας να διαμαρτυρηθεί όταν σε σέντρα του Κωνσταντόπουλου, ο Κόλλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας απέφυγε αρχικά τον Παχή και πριν σουτάρει, ο αμυντικός του Απόλλωνα τον έσπρωξε με το χέρι, με αποτέλεσμα να χάσει το βηματισμό του και να βρεθεί στο έδαφος. Και σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής δεν διαπίστωσε παράβαση δείχνοντας να συνεχιστεί το ματς.

Φάσεις – γκολ

Στο 19’ κόρνερ του Βασιλόπουλου στο πίσω δοκάρι ο Κακαλής έκανε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Παπάς. Στο 23’ ο Κυριακόπουλος με ελεύθερο χτύπημα έστειλε την μπάλα στο κέντρο σχεδόν του γηπέδου εκεί ο Βασιλόπουλος πρόλαβε έναν αντίπαλό του και έβγαλε με τη μία μπροστινή μπαλιά στον Σπανό, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ στη δεξιά γωνία του Παπά πέτυχε το 1-0. Στο 29’ μακρινό σουτ του Μπουτσικάκη, ο Κυριακόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 36’ κόρνερ του Μπουρλάκη οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν την μπάλα που έφτασε στον Ανδρουτσή, αυτός πρόλαβε τον Βασιλόπουλο, τον απέφυγε, βρήκε χώρο και σούταρε διαγώνια όμως δεν ανησύχησε τον Κυριακόπουλο, που μπλόκαρε. Ενα λεπτό μετά σουτ του Μιχαηλίδη, η μπάλα κόντραρε στον Καρύδη πήρε ύψος και έφυγε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53’ ατομική ενέργεια του Κωνσταντόπουλου ο οποίος απέφυγε αντιπάλους του μπήκε μέσα στην περιοχή βρήκε χώρο σούταρε, όμως έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 58’ ο Κωνσταντόπουλος μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αντίπαλο του και έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας και πάλι την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Βασιλόπουλος έκανε το σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Παπά. Στο 62’ μετά από φάουλ του Μιχαηλίδη ο Μιτρόφ έκανε την κεφαλιά και στη μικρή περιοχή πρόλαβε ο Καραχάλιος και έδιωξε σε κόρνερ πριν οι επιθετικοί της Κυπαρισσίας απειλήσουν την εστία του Κυριακόπουλου.

Στο 67’ σέντρα του Κωνσταντόπουλου στο πέναλτι σχεδόν, ο Καραχάλιος προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, όμως δεν τη βρήκε όπως θα ήθελε και “στρώθηκε” στον Μιχαηλίδη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ενα λεπτό μετά πάσα του Βασιλόπουλου στον Κακαλή αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία ο Παπάς και στην επαναφορά ο Κακαλής προσπάθησε με νέο σουτ να απειλήσει όμως αμυντικός κόντραρε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον παίκτη του Απόλλωνα και κατέληξε άουτ. Στο 91’ ο Κόλλιας έκανε την κάθετη πάσα στον Διονυσόπουλο αυτός έφτασε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 94’ φάουλ του Μανωλόπουλου από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής, ο Μιτρόφ με κεφαλιά την έδιωξε, αλλά πάνω στον Τριανταφυλλίδη, ο οποίος από το ημικύκλιο με γυριστό σουτ την έστειλε και πάλι προς την εστία, εκεί που ήταν ο προωθημένος Παχής και με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Παπά, σημειώνοντας έτσι το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, από συμπαίκτες τους και το προπονητικό επιτελείου του Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Καραχάλιος, Καρύδης (63’ Μανωλόπουλος), Μερκούρης (84’ Καραβίτης), Σπανός (90’ Τριανταφυλλίδης), Περιβολάρης (79’ λ.τρ. Γκότσης)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παπάς, Ανδρουτσής, Χριστόπουλος, Μιτρόφ, Μπουτσικάκης, Σπυρόπουλος (75’ Γεωργιόπουλος), Μιχαηλίδης, Μπάρκας (85’ Διονυσόπουλος), Μπουρλάκης (65’ Κόλλιας), Καμαρινός, Κωνσταντόπουλος.