Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014 22:33

Ο Ολυμπιακός 2-1 τον ΠΑΟΚ που ελπίζει σε ανατροπή στη ρεβάνς

Γράφτηκε από τον

Το... πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» τελείωσε και πλέον πάμε για μεγάλη ρεβάνς στην Τούμπα, με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή! Αυτός που πήρε την πρώτη μάχη ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος, ωστόσο, σαφέστατα δεν έχει κερδίσει ακόμα τον... πόλεμο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με... αναστρέψιμη ήττα από το Φάληρο και ενώ χρειάστηκε να αγωνιστεί για περίπου μία ώρα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το τελικό 2-1 υπέρ των Πειραιωτών είναι πέρα για πέρα δίκαιο, με τους γηπεδούχους να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο από τη στιγμή που είχαν αριθμητική υπεροχή αλλά και στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, όταν ήταν καταιγιστικοί και αιφνιδιάζοντας τους «ασπρόμαυρους» πέτυχαν δύο γκολ.

Τα πρώτα δέκα λεπτά εξελίχθηκαν πιο ιδανικά ακόμη και από τα πλάνα που είχε καταστρώσει ο Μίτσελ. Ο ΠΑΟΚ, μην μπορώντας να κρατήσει δευτερόλεπτο την μπάλα στην κατοχή του, βρισκόταν σε πανικό και ο Ολυμπιακός με καλή πίεση στο μισό γήπεδο μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων και να κάνει γρήγορα γρήγορα δύο γκολ. Ένα στο 8' με σουτ στην κίνηση του Ντομίνγκεζ και άλλο ένα τρία λεπτά μετά με ιδανικό τελείωμα του Φουστέρ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους, στριμώχνοντας για τα καλά τους Θεσσαλονικείς, είδαν κόντρα στη ροή του αγώνα τον Αθανασιάδη στο 31' να σκοράρει με τρομερό πλασέ, ουσιαστικά στην πρώτη... κατεβασιά (και μοναδική τελική σε όλο το 90λεπτο) του ΠΑΟΚ!

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη μείωση του σκορ, μάλιστα, υπήρξε... σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Όλα ξεκίνησαν από τον σκόρερ «Κλάους», ο οποίος, ενώ έχει πάρει την μπάλα στα χέρια και τρέχει προς τη σέντρα, προφανώς για να συνεχιστεί γρήγορα το ματς, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού τού την... πέφτουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν... σπρωξίματα του Βαλντέζ (πρώτα) και στη συνέχεια του Φουστέρ, με τον Αθανασιάδη να πέφτει στο έδαφος. Αυτός που συνέχισε τον καβγά και τελικά την πλήρωσε ακριβά ήταν ο Στοχ, ο οποίος εν συνεχεία πήγε και έσπρωξε τον Φουστέρ με δύναμη, με αποτέλεσμα ο Καλογερόπουλος να τον αποβάλει (σωστά) με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πάντως, στις συγκεκριμένες κοκορομαχίες ο διαιτητής δεν... αξιολόγησε σωστά, αφού ναι μεν απέβαλε σωστά τον Σλοβάκο άσο του ΠΑΟΚ, ωστόσο χαρίστηκε πρώτα στον Φουστέρ (του έβγαλε μόνο κίτρινη) αλλά και στον Βαλντέζ, ο οποίος είχε ήδη κάρτα και δεν είδε τη δεύτερη ως όφειλε.

Όπως και να 'χει, έπειτα από όλη αυτή την ιστορία, μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έμειναν με παίκτη λιγότερο, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και επηρεάστηκε. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην επανάληψη, όταν, παίζοντας με παίκτη παραπάνω απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που αμυνόταν μαζικά, αλλά αποτελεσματικά, δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει και δημιούργησε μόνο κάποιες ψευτοευκαιρίες, στις οποίες ο Γλύκος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Μοναδική μεγάλη στιγμή των Πειραιωτών ήταν εκείνη του 58ου λεπτού, όταν ο Μαρκάνο αστοχεί με το στήθος από κοντά.

Οι Θεσσαλονικείς των δέκα ποδοσφαιριστών άντεξαν, λοιπόν, έφυγαν με ήττα (2-1), αλλά... αναστρέψιμη, από το Φάληρο και πλέον πάνε στη ρεβάνς της Τούμπας (Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου) για να γυρίσουν αυτό το αποτέλεσμα και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, που έχασε το απόγευμα της Τετάρτης (2/4) απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ χρυσή ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να υπερασπιστεί αυτό το εύθραυστο 2-1.

Κίτρινες: 22' Βαλντέζ, 33' Φουστέρ, 72' Σάμαρης - 12' Αθανασιάδης, 34' Νάτχο, 76' Τζαβέλλας, 83' Σκόνδρας.

Κόκκινη: 34' Στοχ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) με βοηθούς τους Αλεξέα Ηλία (Μεσσηνίας) και Γεωργαράκο Νικόλα (Αθηνών).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46' λ.τρ. Σάμαρης), Μανιάτης (67' λ.τρ. Πέρεζ), Φουστέρ (80' Σαβιόλα), Τσόρι Ντομίνγκεζ, Κάμπελ, Βαλντέζ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Νάτχο (74' Κατσουράνης), Βούκιτς (44' Λούκας Πέρεθ), Στοχ, Λίνο (68' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR