Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 20:38

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 0-1: Διπλό παραμονής με Κουκούτση (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τρίποντο παραμονής πήρε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός Ανάληψης που νίκησε στο “Πέτρος Γεωργανάς”, τη Σπερχογεία με 1-0.

Η νίκη αυτή βοήθησε τους “ερυθρόλευκους” να κάνουν ακόμη ένα βήμα στο δρόμο για τη σωτηρία και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα που “καιγόταν” για βαθμούς αφού αγωνίζεται και αυτή για τη παραμονή της στην Α’ τοπική.

Ο Σωτήρης Κουκούτσης με το γκολ που πέτυχε στο 40’ οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης. Ενα γκολ που διαφύλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη, αφού δεν κινδύνευσε ουσιαστικά από την αντίπαλο του, ενώ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε ώστε να κάνει πιο εύκολο το έργο του για τη νίκη.

Η Σπερχογεία δεν να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες της έδειξαν διάθεση για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Κατσίποδα. Στις πιο αξιόλογες φάσεις που είχαν μία στο πρώτο μέρος με τον Δικαίο και δύο στην επανάληψη με τους Καραχάλιο και Μούσα στο β’ μέρος, οι τρεις παίκτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία γνώρισαν την εντός έδρας ήττα. Ενα αποτέλεσμα κακό, αφού κράτησε τους “ταύρους” στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την υπόθεση σωτηρία.

Φάσεις - γκολ

Στο 7’ ο Χαρμπίλας προσπάθησε να σκοράρει με σουτ όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 17’ ο Πατσιώτης με μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον Χαρμπίλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σταματίου είχε προλάβει να βγει από την εστία του και να αποκρούσει. Μάλιστα η μπάλα βρήκε στο σώμα του Χαρμπίλα και κατέληξε άουτ. Στο 20’ ο Δικαίος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 27’ ο Πατσιώτης υπό πίεση αντιπάλου του έχασε την μπάλα (ζήτησε φάουλ), αλλά πρόλαβε ο Γ. Αντωνίου και σούταρε, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον Σταματίου, όμως ο τελευταίος κατάφερε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32’ ο Πατσιώτης με φάουλ από μακριά και πλάγια έστειλε την μπάλα προς το κέντρο της εστία του Σταματίου, αυτός λόγω και του δυνατού αέρα έδιωξε με γροθιές και γλίτωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 36’ και πάλι ο Πατσιώτης με φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, αυτή τη φορά, επιχείρησε να σκοράρει, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40’ ο Κουκούτσης σούταρε από καλή θέση, όμως ο Σταματίου έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο ο Πατσιώτης στέλνοντας την μπάλα στο β’ δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε ο Κουκούτσης και με σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 0-1. Στο 55’ μπροστινή μπαλιά του Οικονομόπουλου στον Καραχάλιος, αυτός την “έκοψε” για τον Δικαίο, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να τη βρει και να γίνει απειλητικός για την εστία του Κατσίποδα, ο οποίος είχε κάνει έξοδο. Στο 62’ ο Χαρμπίλας μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, έκανε τη σέντρα για τους Παπαβασιλόπουλο και Κουκούτση, όμως την έστειλε πάνω στον Σταματίου, ο οποίος δεν κατάφερε να την μπλοκάρει, τους έφυγε πλάγια, χωρίς όμως να απειληθεί, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν πίσω από την μπάλα. Στο 71’ ο Οικονομόπουλος εκτέλεσε κόρνερ στο πίσω δοκάρι, ο Καραχάλιος από κοντά έκανε την κεφαλιά, όχι όπως θα ήθελε και μπλόκαρε εύκολα ο Κατσίποδας. Στο 82’ ο Οικονομόπουλος έκανε το φάουλ από πλάγια θέσηο Μούσα σχεδόν στο πέναλτι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Φωνές για πέναλτι

Στο 48’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας να δώσει πέναλτι ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης, όταν σε διαγώνιο σουτ του Πατσιώτη έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Ο διαιτητής δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μπασιλάρης, Γ. Μιχαλόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Κοστρίβας, Ε. Δωδεκάτος, Πετράκος (89’ λ.τρ. Π. Αντωνίου), Δασκαλάκης, Μούσα, Κοτσιλιέρης, Μπάλας, Δικαίος, Καραχάλιος, Οικονομόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Σκαφιδάς, Μαυροειδάκος, Κρεμύδας, Δουρούμης, Κουκούτσης, Μπούνας, Χαρμπίλας (84’ Μωραγιάννης), Γ. Αντωνίου (69’ Τσώνης), Παπαβασιλόπουλος, Πατσιώτης.