Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 16:55

Κορονοϊός: H απάντηση Αυγενάκη για το επίδομα 800 ευρώ στους ποδοσφαιριστές

Γράφτηκε από τον

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε στην επιστολή των προέδρων Super League 1 και 2, Mηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο πρόεδρος των Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ζήτησαν μέσω επιστολής οι ποδοσφαριστές των εθνικών κατηγοριών να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε στους προέδρους της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και τόνισε ότι αναμένει από τις Λίγκες τα σχετικά έγγραφα περί της εξαίρεσης από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψής των ποδοσφαιριστών.

"Απάντηση στην από 24/3/2020 κοινή επιστολή των προέδρων των Super League 1 και Super League 2-Football League, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου, αντίστοιχα, απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην απαντητική επιστολή επισημαίνεται ότι ορθώς απευθύνονται και στον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα εν λόγω ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιριστών στο μέτρο αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της μη καταχώρισης των προσλήψεών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει επίσης ότι αναμένει από τις Λίγκες και τα σχετικά έγγραφα περί της εξαίρεσης από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψής των ποδοσφαιριστών τους και καταλήγε:

«Παραμένουμε σε επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και των επιπτώσεων της".

Πηγή: sport24.gr