Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 13:59

Serie A: Παράταση της σεζόν ως τις 30 Αυγούστου

Γράφτηκε από τον
Serie A: Παράταση της σεζόν ως τις 30 Αυγούστου

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πήρε την απόφαση για επίσημο κλείσιμο της σεζόν στην Serie A στις 31 Αυγούστου καθώς και για τη δημιουργία πλέι οφ και πλέι άουτ σε περίπτωση που υπάρχει νέα διακοπή ελέω κορονοϊού.

Σύσκεψη κορυφής έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης με παρόντες τους ανθρώπους που ορίζουν τις τύχες του ιταλικού ποδοσφαίρου στις τρεις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες και αυτό που έγινε σαφές ήταν η επιθυμία όλων να τελειώσει η σεζόν στα γήπεδα.
Μέσω επίσημης ανακοίνωσης η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) δεσμεύτηκε να γίνουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ σε Serie A αλλά και στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία, σε περίπτωση που εμφανιστεί νέο κρούσμα κορονοϊού και προκαλέσει εκ νέου διακοπή στη δράση.
Όσον αφορά στα πρωταθλήματα των τριών κατηγοριών ορίστηκε η 20η Αυγούστου ως η καταληκτική ημερομηνία ενώ για την κορυφαία κατηγορία η σεζόν θα κλείσει επίσημα στις 31 του ίδιου μήνα αφού μέχρι τότε υπάρχει περιθώριο για την ολοκλήρωση του Coppa Italia.

Η σεζόν 2020-21 θα αρχίσει στην Ιταλία την 1η Σεπτεμβρίου ενώ η Serie D καθώς και οι υπόλοιπες διοργανώσεις σε άνδρες και γυναίκες κατέβασαν οριστικά ρολά.

Σημειώνεται πως όλα αυτά είναι αποφάσεις της ομοσπονδίας και μένει πλέον να πάρει την οριστική απόφαση η κυβέρνηση, με τους ανθρώπους του calcio να έχουν προγραμματισμένο κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, στις 28 Μαΐου.

Πηγή: sport24.gr