Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 17:43

Ο Σπύρος Τσίκινης στην "Ε" για την περσινή πορεία και τη νέα χρονιά του Ακρίτα Κορώνης

Γράφτηκε από τον
Ο Σπύρος Τσίκινης στην "Ε" για την περσινή πορεία και τη νέα χρονιά του Ακρίτα Κορώνης

Ο Ακρίτας Κορώνης την αγωνιστική περίοδο που πέρασε πραγματοποίησε ίσως μία από τις καλύτερες χρονιές του στην Α’ τοπική.

Δίκαια πολλοί χαρακτήρισαν την ομάδα ως την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, κάτι που το κέρδισε με την εντυπωσιακή πορεία την οποία πραγματοποίησε. Στη διάρκεια αυτής της πορείας ξεχώρισαν και κάποια αποτελέσματα, όπως στα τρία ματς με τους διεκδικητές του τίτλου, Πάμισο, Απόλλωνα Καλαμάτας και Πανθουριακό. Με τους δύο πρώτους είχε ισάριθμες ισοπαλίες, συγκεκριμένα τη 10η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εντός έδρας με τον Απόλλωνα και 0-0 με τον Πάμισο, επίσης εντός έδρας, την 15η (τελευταία) αγωνιστική του α’ γύρου. Επίσης κέρδισε δύο φορές (εντός και εκτός) τη Μεθώνη και την Εράνη, δύο δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, όπου δείχνει και η πορεία τους στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Χριστούγεννα η ομάδα της Κορώνης είχε ανέβει και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Γενικά ήταν μια καλή χρονιά για την ομάδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι στην ομάδα λειτουργούσαν σαν σύνολο, διοίκηση, προπονητής, παίκτες, αλλά και ο κόσμος. Αυτό υποστήριξε ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Τσίκινης στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Ο Νησιώτης τεχνικός μας, που πριν λίγες ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ακρίτα Κορώνης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, το πρωτάθλημα, για το πως θα είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία και τους στόχους που έχει ο Ακρίτας τη νέα αγωνιστική περίοδο.

- Ο Ακρίτας Κορώνης αποτέλεσε την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

“Συμφωνώ γιατί κάναμε μια αξιόλογη πορεία και τερματίσαμε ψηλά στη βαθμολογία. Τα παιδιά έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και έφεραν την ομάδα σε αυτές τις υψηλές θέσεις. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα έδειξε ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι μπορούσε να βρεθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Μάλιστα τα Χριστούγεννα η ομάδα βρέθηκε και στην πρώτη θέση, κάτι που δείχνει ότι δεν ήταν τυχαίο που μας δόθηκε αυτός ο τίτλος”.

- Πιστεύεις πως αν δεν υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, ο Ακρίτας θα είχε ακόμη καλύτερη πορεία;

“Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς σίγουρα. Οταν διεκόπη το πρωτάθλημα είχαμε κάνει δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σε Μεθώνη και Εράνη και γενικά ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το που θα τερματίζαμε αν γινόταν κανονικά το πρωτάθλημα κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα φτάναμε”.

- Ποια η άποψη σου για το πρωτάθλημα;

“Το πρωτάθλημα πιστεύω αν τελείωνε κανονικά θα ήταν πολύ αμφίρροπο όσων αφορά τον πρωταθλητή, αλλά και σε ότι αφορά την ουρά για το ποιος θα υποβιβαστεί γιατί πολλές ομάδες ήταν κοντά στην βαθμολογία και θα γινόταν μάχη μέχρι τέλος για την παραμονή”.

-Πως θα είναι η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία;

“Ακόμη είμαστε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα, τι θα γίνει στο θέμα με τους φιλάθλους αν θα είναι κοντά στις ομάδες. Είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής, πιστεύω να ξεκινήσουν όλα καλά και να συνεχίσουν το ίδιο καλά μέχρι το τέλος”.

- Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα, από την παρουσία της στο πρωτάθλημα και τον πλασάρισμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η δική σου συμβολή και ήταν ένας από τους λόγους για να προχωρήσετε σε ανανέωση της συνεργασίας σας;

“Ολοι μαζί κάναμε την προσπάθεια, διοίκηση, προπονητής, παίκτες και κόσμος. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε έναν, ήταν συνολική προσπάθεια. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από αυτό που έβγαλε η ομάδα σε όλη τη διάρκειας της χρονιάς. Και αυτό θεωρώ ότι βοήθησε για να συνεχίσουμε τη συνεργασία και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν”.

- Από τις συζητήσεις που έχεις κάνει με τη διοίκηση ενόψει της νέας σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι του Ακρίτα;

“Το βασικό είναι να είμαστε καλά, να έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να έχει το σεβασμό των αντιπάλων της”.

 

Εύχομαι τα καλύτερα στον Πάμισο

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Σπύρος Τσίκινης θέλησε να πει δύο λόγια για τον πρωταθλητή Πάμισο. “Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα ως Νησιώτης και ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την ομάδα αγωνιζόμενος σε αυτή στο παρελθόν, αλλά και ως προπονητής, να δώσω συγχαρητήρια στον Πάμισο για την αξιόλογη πορεία και την άνοδο στη Γ’ εθνική. Εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα σεζόν”.

 

Ο Ακρίτας Κορώνης με αριθμούς

 

Ο Ακρίτας Κορώνης, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο ήταν η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, που έληξε νωρίτερα με απόφαση της ΕΠΟ, λόγω της πανδημίας.

Η ομάδα της Κορώνης τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 41 βαθμούς (δύο λιγότερους από τον 4ο Πανθουριακό). Σημείωσε 12 νίκες, αναδείχθηκε ισόπαλος σε 5 αγώνες και είχε 4 ήττες. Σημείωσε συνολικά 36 γκολ και δέχτηκε 25.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα σε 21 παιχνίδια είναι:

Α’ Γύρος

1η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Σπερχογεία 2-1

2η αγωνιστική

Α.Ε. Μάνης – Ακρίτας Κορώνης 2-2

3η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Καλό Νερό 0-2

4η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου – Ακρίτας Κορώνης 1-4

5η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Μεθώνη 3-0

6η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Εράνη 4-3

7η αγωνιστική

Ανδρούσα – Ακρίτας Κορώνης 0-2

8η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Τέλλος Αγρας 2-1

9η αγωνιστική

Εθνικός Μελιγαλά – Ακρίτας Κορώνης 2-2

10η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Καλαμάτας 2-2

11η αγωνιστική

Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης 0-1

12η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Πανθουριακός 1-0

13η αγωνιστική

Α.Ε. Αβίας – Ακρίτας Κορώνης 2-1

14η αγωνιστική

Κυπαρισσία – Ακρίτας Κορώνης 2-1

15η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Πάμισος 0-0

 

Β’ Γύρος

16η αγωνιστική

Σπερχογεία – Ακρίτας Κορώνης 3-0

17η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Α.Ε. Μάνης 2-1

18η αγωνιστική

Καλό Νερό – Ακρίτας Κορώνης 0-0

19η αγωνιστική

Ακρίτας Κορώνης – Τσικλητήρας Πύλου 2-1

20η αγωνιστική

Μεθώνη – Ακρίτας Κορώνης 1-2

 

21η αγωνιστική

Εράνη – Ακρίτας Κορώνης 1-3