Σάββατο, 26 Απρίλιος 2014 08:15

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο τίτλος περνά από την Καλαμάτα - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Δύο στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η φετινή κούρσα στην Α' τοπική Μεσσηνίας και η αγωνία τόσο για την άνοδο, όσο και για την παραμονή καλά κρατεί.
Στο ρετιρέ, ο Πάμισος φιλοξενείται από τον Α.Ο. Φαραί και  αν φύγει με τους τρεις βαθμούς από το "Π. Μπαχράμης",  θα είναι αγκαλιά με τον τίτλο, Οι καλαματιανοί παίζουν όμως την επιβίωσή τους και το ματς έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας.


Η δεύτερη Κυπαρισσία παίζει εντός έδρας με ομάδα, που επίσης στοχεύει στην παραμονή (Διαβολίτσι), αλλά μόνο με νίκη θα ελπίζει ότι θα κόψει πρώτη το νήμα.
Ο ΑΟΚ απέχει 2 βαθμούς από τον Πάμισο, όμως υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Στην ουρά, Μεθώνη και Απόλλωνας θα αγωνιστούν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα σε Εράνη και Τέλλο Αγρα, αντίστοιχα και πέρα από τις δικές τους νίκες χρειάζονται και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.
Αντίθετα ο Ολυμπιακός, η Σπερχογεία και το Δώριο κρατούν την τύχη στα πόδια τους με δεδομένο ότι παίζουν εντός έδρας με αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες και με νίκη ή ισοπαλία (οι δύο πρώτοι) θα σφραγίσουν και μαθηματικά την παραμονή.
Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Ανδρούσα, οι "ταύροι" την Ομόνοια και το Δώριο τον Τσικλητήρα Πύλου.
Τέλος, ο Αστέρας Αρφαρών θα φιλοξενηθεί από τον Εθνικό Μελιγαλά και με διπλό θα διώξει και αυτός το άγχος της παραμονής.
Ολα τα ματς θα διεξαχθούν σήμερα στις 5 το απόγευμα με εξαίρεση το Απόλλωνα - Τέλλος Αγρας που θα γίνει την Κυριακή.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται ο Α.Ο. Φαραί, αλλά δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για την παραμονή έχοντας μπροστά του δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια με Πάμισο (εντός) και Διαβολίτσι (εκτός). Γι' αυτό και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μην έχει άγχος στο φινάλε.
Απαντες σέβονται  τον Πάμισο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον φοβούνται.
Η μοναδική απουσία είναι ο Αρης Αρβανίτης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Για τον Πάμισο ο τίτλος περνά από την Καλαμάτα. Με νίκη οι Νησιώτες θα είναι κατά 99% πρωταθλητές και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη για τους τρεις βαθμούς.
Οι πρωτοπόροι προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Κυπαρισσίας και θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και με μια πολύ σημαντική απουσία.
Ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος αναχώρησε για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία και δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια της σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από τέσσερις στείρες αγωνιστικές θέλει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται σήμερα την Ανδρούσα. Με νίκη ή ισοπαλία οι γηπεδούχοι θα τελειώσουν και μαθηματικά την υπόθεση παραμονή πηγαίνοντας χωρίς άγχος την τελευταία αγωνιστική στη Μεθώνη. Εκτός πλάνων είναι οι Τζίφας και Παπαλέξης.
Στην Ανδρούσα το άγχος έχει φύγει, μιας και οι νεοφώτιστοι φιγουράρουν στην 6η θέση και είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ετσι θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να τερματίσουν σ' αυτή την τιμητική θέση.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Η ήττα από τον Πάμισο έριξε την Κυπαρισσία στη δεύτερη θέση και πλέον ακόμα και να κάνει το "2 στα 2" στο φινάλε, θα πρέπει να στραβοπατήσουν οι Νησιώτες για να πάρει τον τίτλο.  Κάτι που έχει φέρει στενοχώρια στον ΑΟΚ, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.
Η Κυπαρισσία θα επιδιώξει λοιπόν να νικήσει το απόγευμα το Διαβολίτσι περιμένοντας τα ευχάριστα νέα από την Καλαμάτα.
Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά στην βαθμολογική θέση που βρίσκονται χτυπούν όλα τα παιχνίδια και αυτό θα πράξουν και σήμερα παρά τις απουσίες. Ο λόγος για τον τιμωρημένο Πάλλια και τους τραυματίες Κανέλλο, Ζαμπάρα, Βουρνά και Ζάκκα.

ΕΡΑΝΗ - ΜΕΘΩΝΗ
Το τελευταίο της φετινό εντός έδρας ματς θα δώσει σήμερα η Εράνη και θέλει να αποχαιρετήσει με νίκη τον κόσμο της. Αν συμβεί αυτό θα σφραγίσει την 3η θέση.
Για τη Μεθώνη ο αγώνας στα Φιλιατρά είναι χωρίς αύριο, αφού μόνο με νίκη θα ελπίζει σε παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι αγνοούν την ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και θα αγωνιστούν με καλή ψυχολογία, ελπίζοντας ότι θα πάρουν το πρώτο τους φετινό διπλό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Τέσσερις σερί ήττες μετρά ο Εθνικός και έχει υποχωρήσει στην 4η θέση της Α' τοπικής. Η ομάδα του Μελιγαλά θα επιδιώξει να νικήσει τον Αστέρα ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κλείσει θετικά τη σεζόν στην έδρα της.
Στον αντίποδα η ομάδα των Αρφαρών  "καίγεται" για βαθμούς ώστε να μείνει στην κατηγορία. Η νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου την έφερε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και αν κάνει σήμερα διπλό θα σφραγίσει και μαθηματικά την παραμονή.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Ενα βαθμό θέλει η Σπερχογεία στα δύο εναπομείναντα ματς με Ομόνοια και Δώριο προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή στην Α' τοπική. Οι "ταύροι" θα αγωνιστούν πάντως μόνο για τη νίκη και στους δύο αγώνες θέλοντας να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ουδείς άλλωστε πιστεύει ότι η ομάδα θα μπει σε περιπέτειες.
Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κουρέας και Βασιλογιαννακόπουλος.
Η Ομόνοια προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες και θετικές εμφανίσεις δείχνοντας ότι αν και υποβιβασμένη παίζει για την ιστορία της. Με αυτό το σκεπτικό θα μεταβεί και στη Σπερχογεία έχοντας ως σύμμαχο την έλλειψη άγχους.

ΔΩΡΙΟ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Πολύ κρίσιμο είναι για το Δώριο το σημερινό ματς με τον Τσικλητήρα Πύλου, καθώς με νίκη θα πανηγυρίσει την παραμονή στην Α' τοπική. Διαφορετικά θα περιμένει τα άλλα αποτελέσματα και αν δεν είναι ευνοϊκά θα χρειαστεί βαθμούς την τελευταία αγωνιστική στη Σπερχογεία. Κάτι που δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται στο Δώριο και εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν σήμερα τους 3 βαθμούς.
Ο Τσικλητήρας παρότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο στοχεύει σε όλα τα ματς στη νίκη και δεν πρόκειται να αδιαφορήσει στο τελευταίο φετινό εκτός έδρας ματς.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πύλου είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Τον Τέλλο Αγρα θα υποδεχτεί την Κυριακή ο Απόλλωνας στο ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η 29η αγωνιστική. Ο ιστορικός σύλλογος θα αγωνιστεί γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που μάχονται για την παραμονή και ευελπιστεί ότι αυτά θα είναι θετικά γι' αυτόν. Διότι για να μείνει στην κατηγορία θέλει δύο νίκες με Αγρα, Ομόνοια και συνδυασμό αποτελεσμάτων, όντας 4 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Αντωνόπουλος και ο τιμωρημένος Γιαννακόπουλος.
Ο Αγρας μετά τη νίκη επί της Σπερχογείας εξασφάλισε την παραμονή και θα μεταβεί χωρίς άγχος στην Καλαμάτα. Θα παίξει όμως για την ιστορία του και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στην τελευταία φετινή έξοδο, μιας και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κυπαρισσία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Α.Ο. Φαραί – Πάμισος
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Σκόρδος
Ολυμπιακός Καλαμάτας– Ανδρούσα
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.
Τουρλομούσης, Ρέκκας, Κουτσαναστάσης
Κυπαρισσία – Διαβολίτσι
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.
Νίκας, Τσίρμπας, Αδαμόπουλος
Εράνη – Μεθώνη
Γήπεδο Φιλιατρών, 5 μ.μ.
Λάμιας, Τσουκάλη, Τσουλάκος
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.
Σερεμέτης, Καλογερόπουλος, Καστανάς
Σπερχογεία – Ομόνοια
Γήπεδο "Πετρ. Γεωργανάς", 5 μ.μ.
Γκούμας, Ζαρακοβίτης, Μπασιλάρης
Δώριο – Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.
Αλεξέας, Γεωργαντάς, Τσαούση

Κυριακή
Απόλλωνας Καλαμάτας – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 5 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γκούμας, Καστανάς


Η βαθμολογία 
(σε 28 αγώνες)


1. Πάμισος    55-20    64


2. Κυπαρισσία    66-21    62


3. Εράνη    36-23    53


4. Εθνικός Μελιγαλά    42-26    49


5. Τσικλητήρας Πύλου    34-30    43


6. Ανδρούσα    35-36    38

7. Τέλλος Αγρας    33-36    35


8. Σπερχογεία    30-31    34


-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    20-26    34


10. Α.Ο. Φαραί    31-37    33

11. Δώριο    27-32    32

-. Αστέρας Αρφαρών    22-32    32

-. Διαβολίτσι    38-42    32


14. Απόλλωνας Καλαμάτας    23-46    28 


15. Μεθώνη    28-57    27


16. Ομόνοια    30-55    19
• Ο πρωταθλητής θα πάει στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική ενώ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες.