Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014 07:27

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Κατέρρευσε μετά την Ερμιονίδα, με τρεις ήττες μετά το ντέρμπι τα χάνει όλα...

Γράφτηκε από τον

Η αγωνιστική κατάρρευση της "Μαύρης Θύελλας" συνεχίστηκε την περασμένη Κυριακή στην Κάτω Αχαγιά, όπου η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε το ματς με την Αχαϊκή και μαζί την ευκαιρία να επιστρέψει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.


Η Μεσσηνιακή ομάδα για μια ακόμη φορά παρουσίασε το κακό της πρόσωπο, κάτι συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα, όπως παραδέχτηκε και ο τεχνικός της Μίλτος Γκόφας. Ο Αιγιώτης τεχνικός δήλωνε ανήσυχος για τις εμφανίσεις της ομάδας πριν το ματς στην Αχαγιά και δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε αυτός ούτε οι παίκτες να αλλάξουν την κατάσταση.
Οπως φαίνεται το σημείο αναφοράς του φετινού πρωταθλήματος είναι το ματς του Φεβρουαρίου με την Ερμιονίδα στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο καταδίκασε όχι τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά την Μεσσηνιακή ομάδα που από τότε βγάζει συνεχώς προβλήματα…

Τι λένε οι αριθμοί
για το πριν και το μετά

Να θυμίσουμε πως η Καλαμάτα έκανε πορεία πρωταθλητισμού από όταν ανέλαβε ο Γκόφας αφού σε 14 ματς πρωταθλήματος είχε 12 νίκες, μια ισοπαλία με τον Μεσσηνιακό και μια ήττα στη Μανωλάδα. Με εξαίρεση 1-2 ματς μάλιστα, είχε επικρατήσει με σχετική άνεση στα περισσότερα από τα 12 νικηφόρα παιχνίδια εκείνης της περιόδου.
Η ήττα στο ματς με την Ερμιονίδα είχε φέρει την Μεσσηνιακή ομάδα στο -6 από την κορυφή και τότε έλεγαν όλοι ότι μόνο με 12 στα 12 στην συνέχεια θα υπήρχαν ελπίδες για τον τίτλο. Και πραγματικά η Ερμιονίδα έχει χάσει 5 βαθμούς από τότε (θα έπρεπε να χάσει άλλους δύο δηλαδή) μόνο που η "Μαύρη Θύελλα" έχει χάσει 9 ολόκληρους βαθμούς αφού έχει γνωρίσει 3 ήττες μέσα σε 40 μέρες.
Η αρχή έγινε στην Τρίπολη στις 17 Μαρτίου, η συνέχεια δόθηκε στο ματς με τον Παναργειακό στο Δημοτικό Στάδιο στις 13 Απριλίου και την Κυριακή στην Κάτω Αχαγιά ήρθε μια ακόμη ήττα για τους Μεσσηνίους. Κοινό στοιχείο των τριών αγώνων η πολύ κακή εικόνα της Καλαμάτας. Μιας ομάδα που ήταν κακή και στα ματς που κέρδισε το τελευταίο διάστημα. Θυμίζουμε το 1-0 επί του Μεσσηνιακού στο 93', τη νίκη επί του αδύναμου Άρη Αιτωλικού στο 95' στην Καλαμάτα αλλά και την αγχωτική νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1 μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, όταν οι Αχαϊοι έχαναν ευκαιρίες για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.

Οι τελευταίες ελπίδες
για την δεύτερη θέση

Το ζητούμενο για την Μεσσηνιακή ομάδα είναι να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες της έχουν μείνει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, η οποία ίσως οδηγήσει τελικά σε άνοδο αν υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών το καλοκαίρι ή αδυναμία ομάδων να συμμετέχουν στην Β' εθνική.
Για να τα καταφέρει θα πρέπει να καλύψει τους τρεις βαθμούς της διαφοράς που την χωρίζουν σήμερα από τον Παναργειακό, από τον οποίο υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η Καλαμάτα θα παίξει διαδοχικά με Δόξα μέσα, Μεσολόγγι έξω, Πανναυπλιακό μέσα και Σαγέικα έξω. Ο Παναργειακός θα παίξει διαδοχικά με Καραϊσκάκη μέσα, Μεσσηνιακό έξω, Παναρκαδικό μέσα και Ατρόμητο έξω.
Αγωνιστικά, οι παίκτες της Καλαμάτας είχαν χθες ρεπό και σήμερα θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ματς της Κυριακής με τον Δόξα Νέας Μανωλάδας. Ο Λιόλιος είναι τιμωρημένος και δεν υπολογίζεται ενώ τα επόμενα 24ώρα θα φανεί αν θα είναι έτοιμος ο Τσόπελας που τραυματίστηκε στο χέρι στο ματς της περασμένης Κυριακής.