Κυριακή, 04 Μάιος 2014 23:55

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 4-1: Βαρύ το κλίμα παρά την 4άρα…

Γράφτηκε από τον

Η "Μαύρη Θύελλα" ήταν πραγματική…. θύελλα καθώς μετά από καιρό έπαιξε καλή μπάλα και κέρδισε με το επιβλητικό 4-1 μια από τις καλές ομάδες της κατηγορίας όπως είναι η Δόξα Νέας Μανωλάδας.
Ωστόσο το κλίμα στο Δημοτικό Στάδιο ήταν από νωρίς βαρύ…


Ο λιγοστός κόσμος (περίπου 400 θεατές) που βρέθηκε στις εξέδρες δεν είχε καμιά διάθεση να χειροκροτήσει αλλά να διαμαρτυρηθεί και σε κάποιες περιπτώσεις να αποδοκιμάσει την Μεσσηνιακή ομάδα για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα που την έθεσαν εκτός τροχιάς τίτλου και έκαναν δύσκολη ακόμη και την δεύτερη θέση.

Μαύρα πανό
και συνθήματα

Ετσι στη θύρα των οργανωμένων φιλάθλων δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο, ενώ είχαν τοποθετηθεί μαύρα πανό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εμφανίσεις της ομάδας και την απώλεια του τίτλου.
Οι λιγοστοί οργανωμένοι είχαν κάτσει δίπλα από την θύρα που κάθονται πάντα. Δεν φώναξαν ούτε ένα σύνθημα για την ομάδα. Προς το τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν τον Γκόφα και του ζήτησαν να παραιτηθεί ενώ υπήρξαν αποδοκιμασίες και προς κάποιους παίκτες.

Βελτιωμένη με
τα νέα πρόσωπα

Αγωνιστικά, οι «μελανόλευκοι» έπαιξαν με πολλά νέα πρόσωπα, αφού ο Γκόφας επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές. Ο Νίκος Τριανταφυλλάκης έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, ο νεαρός Ηλίας Κουντάνης πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού ενώ για πρώτη φορά ήταν βασικός και ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Ο Μπελεβέτης ήταν επίσης στο αρχικό σχήμα και πέτυχε δύο γκολ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Ο Μαρτίνος έπαιξε δεξί μπακ σε μια ακόμη εσωτερική αλλαγή μιας Καλαμάτας που χθες άρεσε με την απόδοση της.
Σε αυτός βέβαια ίσως να βοήθησε και το σχετικά γρήγορο γκολ του Μπελεβέτη,  με πολύ ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή στο 16'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα καθώς στο επόμενο λεπτό έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Γούρμο (κόντραρε ο Σκαρλάτος) και Μικελάτο (άουτ).
Στην συνέχεια η Καλαμάτα ήταν αυτή που έλεγξε το ρυθμό.
Στο 33' ο Αθανασόπουλος συνδυάστηκε με τον Μπελεβέτη αλλά στο τετατέτ νικήθηκε από τον Τσάκωνα.
Η Καλαμάτα ήταν ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61' ο Κουντάνης έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα στον Ηλιόπουλο που μπήκε από δεξιά και με άψογο σουτ πέτυχε το 2-0.
Στο επόμενο λεπτό πέρασε στο ματς ως αλλαγή ο Πούτσης και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 63', πέτυχε το 3-0 με πλασέ, μετά από πάσα του Καλαντζή.
Στο 69' ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Μπελεβέτης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 4-0.
Στο 90' ο Γούρμος εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνειας της Καλαμάτας και έκανε την πάσα στο Σειτάι που με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κωνσταντάκη και των βοηθών του Μεϊντάνη και Οικονόμου,  όλοι από την Αχαία.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γούρμος, Κυριαζόπουλος και Σκαρλάτος. Ο τελευταίοας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη στο 90' και αποβλήθηκε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Μαρτίνος, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Κουντάνης (62' Πούτσης), Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Μπελεβέτης (73' Σκόνδρας), Καλαντζής (74' Καραχάλιος).
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Μπίζος, Νικολακόπουλος (42' Σειτάι), Καλυβοκάς, Κωστής (73' Δασκαλάκης), Μιχαηλίδης, Κυριαζόπουλος, Μελετίδης (67' Πλαστουργός), Μικελάτος, Γούρμος.