Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 16:54

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 0-0: Ολα μηδέν σε ένα μέτριο ποιοτικά ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 0-0: Ολα μηδέν σε ένα μέτριο ποιοτικά ντέρμπι (φωτό)

Ντέρμπι με πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά δίχως γκολ διεξήχθη χθες στο γήπεδο των Γαργαλιάνων...

Τέλλος Αγρας και Χώρα έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Ετσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, σε ένα παιχνίδι που πήγε στη δύναμη και δεν είχε να επιδείξει πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Ο βαθμός σαφώς και είναι θετικός για τους φιλοξενούμενους που έδειξαν καλή εικόνα και θα μπορούσαν να φύγουν και με το διπλό από τους Γαργαλιάνους.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Παπαφλέσσσα που έφτασε τους 3 βαθμούς, έχοντας όμως βγάλει ένα αρκετά “βαρύ” πρόγραμμα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Πρώτη ισοπαλία για Αγρα, 3η σερί για Χώρα

Από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν την πρώτη τους ισοπαλία στο πρωτάθλημα και εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογία, αν και ήθελαν τη νίκη στο χθεσινό ματς.
Το παιχνίδι φάνηκε πως θα πάει στη δύναμη, όπως και τα περισσότερα ντέρμπι άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά... Η ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου, που επέστρεψε ως αντίπαλος στους Γαργαλιάνους, ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο με τους Αναστασόπουλο και Γκεβόρι να κερδίζουν τις πιο πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και τον Μπάρκα να ξεχωρίζει από τη μέση και μπροστά.
Στο 18’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπολούν και σύγχυση στην περιοχή, ο Καραχούντρης σούταρε σε σώματα αμυντικών και το νέο γέμισμα του Αλεβίζου απομακρύνθηκε.
Η απάντηση της Χώρας ήρθε στο 22’ με την κεφαλιά του Α. Τσέρτου από κόρνερ του Δημόπουλου να φεύγει άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπάρκας έκανε μια επικίνδυνη σέντρα – σουτ, με τον Λαμπίρη να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 43’ ο Μπάρκας έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά, ξεφεύγοντας από δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος με τον Αλεβίζο να τον επιτηρεί. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν χλιαρά πέναλτι, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Ντεμπούτο για Κουλόπουλο

Με την είσοδο του Τηλεμάχου στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα έγινε πιο επιθετική, αλλά και πάλι έλειπε η φαντασία και το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Χώρας.
Συνάμα τα ατού των “ερυθρολεύκων”, όπως οι Σωτηρόπουλος και Ηλιόπουλος έτυχε να βρεθούν σε μέτρια ημέρα.
Στο 51’ ο Γρηγορόπουλος έστρωσε για τον Α. Τσέρτο που σούταρε, με τον Λαμπίρη να διώχνει.

Στο τελευταίο ημίωρο μπήκε στο ματς και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας των Γαργαλιάνων, ο Βαγγέλης Κουλόπουλος που λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στις πρώτες του επαφές με την μπάλα...
Ηταν το 68’ όταν ο Μπολούν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουλόπουλος πήρε την καρφωτή κεφαλιά, όμως στάθηκε άτυχος μιας και ένας αμυντικός απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, σώζοντας σίγουρο γκολ!
Στο 74’ ο Παπαφλέσσας έγινε απειλητικός, με τον Μπάρκα να κλέβει την μπάλα από τον Ηλιόπουλο και να κάνει την κούρσα, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Λαμπίρης απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της νίκης και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες...
Στο 87’ ο Μπολούν έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, με τους Κουλόπουλο και Σωτηρόπουλο να μην βρίσκουν για λίγο την μπάλα, ενώ στο 90’ ο Σωτηρόπουλος μόνος του απέναντι στον Αλεξανδρόπουλο (από βαθιά μπαλιά του Ηλιόπουλου) δεν έκανε καλά το πλασέ και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Μιχαλόπουλου και Τσίρμπα.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Καραχούντρης, Κάππος, Γαλάνης, Αλεβίζος, Λάζαρης, Ηλιόπουλος, Καυκής (46’ Τηλεμάχου 85’ λ. τρ. Τάρλεφ), Λακριντής (64’ Κουλόπουλος), Σωτηρόπουλος, Μπολούν.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Αλεξανδρόπουλος, Δημόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Ρουσσόπουλος, Ν. Τσέρτος, Γκεβόρι, Αναστασόπουλος, Μπάρκας, Μαρκόπουλος (61’ Θ. Τσόπελας 91’ Κανελλόπουλος), Γρηγορόπουλος, Α. Τσέρτος.