Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 16:05

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Σπουδαίο διπλό με πέναλτι του Κουρούπη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Σπουδαίο διπλό με πέναλτι του Κουρούπη (φωτό)

Δεύτερο σερί τρίποντο πανηγύρισε ο Πανθουριακός, που το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα.

Ο Δημήτρης Κουρούπης ευτύχησε στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Πανθουριακού να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να χαρίσει ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά την επικράτηση μια εβδομάδα πριν στο εντός έδρας ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά και δείχνει πως η ομάδα της Θουρίας βρίσκει σιγά – σιγά το ρυθμό της και σύντομα θα παρουσιάσει και το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο. Σε ότι αφορά το προχθεσινό ματς, στο πρώτο 45λεπτο, δεν έγιναν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά σε μία από αυτές ο Απόλλωνας φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι αμυντικού. Στην επανάληψη, ο Πανθουριακός μπήκε από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι αποφασισμένος να σκοράρει και να διεκδικήσει τη νίκη, πριν το γκολ, που σημειώθηκε στο 84ό λεπτό είχε χάσει ευκαιρίες για γκολ, όμως από τη μία ο Κυριακόπουλος με τις επεμβάσεις του και από την άλλη οι λάθος επιλογές στη τελική προσπάθεια δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οσο για τον Απόλλωνα, μπορεί να είχε μια καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη, δεν συνέβη το ίδιο. Δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις αρχές του α’ ημιχρόνου είχε δοκάρι, ζήτησε πέναλτι, ενώ φωνάζει και για το πέναλτι που δόθηκε στον Πανθουριακό, από το οποίο προήλθε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα, όπου είχε μέχρι τώρα 4 νίκες και μία ισοπαλία.

Φάσεις - γκολ

Στο 12’ από το σουτ του Γιακουμή η μπάλα κτύπησε στη συμβολή των δοκαριών. Στο 45’ ο Κακαλής με σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κυριακόπουλος που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε σωτήρια. Στο 54’ ο Πουλάκος έκανε την πάσα στον Αχ. Χαρλέπα, αυτός μπήκε στην περιοχή σούταρε, όμως ο Κυριακόπουλος με σωτήρια επέμβαση έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Στο 56’ ο Κουντάνης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 58’ ο Αχ. Χαρλέπας κυνήγησε την μπροστινή μπαλιά μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Κυριακόπουλο και την κατάλληλη στιγμή “έκοψε” την μπάλα για τον Πουλάκο που ετοιμαζόταν να τη σπρώξει στα δίχτυα, όμως ήρθε με φόρα ο Κωνσταντόπουλος και την απομάκρυνε σώζοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ. Στο 71’ σε μπροστινή μπαλιά ο Πουλάκος βρήκε χώρο, αφού δεν κατάφερα να διώξουν την μπάλα οι αμυντικοί και σούταρε για γκολ, όμως ο Κυριακόπουλος που είχε βγει από την εστία του απέκρουσε σωτήρια στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 84’ ο Κουρούπης με μπαλιά “λόμπα” πέρασε την μπάλα πάνω από τους αμυντικούς για τον Γ. Χαρλέπα, αυτός διεκδίκησε την μπάλα με τον Κυριακόπουλο, ο οποίος άπλωσε το πόδι για να τη διώξει, όμως βρήκε τον αντίπαλο του και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε αμέσως πέναλτι. Ο Κουρούπης το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 94’ ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Βασιλόπουλος έκανε την διαγώνια μπαλιά για τον Γιακουμή, αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Λίβας, η μπάλα πήρε ύψος και πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος πρόλαβε ο Λιόλιος και την απομάκρυνε γλιτώνοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Κακαλής (53’ διαγώνιο σουτ), Αχ. Χαρλέπας (72’ μακρινό σουτ) και Μιχαλόπουλος (92’ κοντινή κεφαλιά).

Ζήτησαν πέναλτι

Οπως προαναφέραμε ο Απόλλωνας φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 35’ όταν σε σέντρα του Βασιλόπουλου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιαννακόπουλου, αλλά ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης δεν διαπίστωσε παράβαση. Πέναλτι ζήτησε και ο Πανθουριακός στο 74’ όταν ο Πουλάκος από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Καραχάλιου βρέθηκε στο έδαφος. Και σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης ήταν κοντά και έδειξε παίζετε.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Ηλ. Μπουρίκα και Σωτηρόπουλο.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κωνσταντόπουλος (89’ Μπούνας), Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος, Καρύδης, Μούζος (46’ Κουντάνης), Καραχάλιος, Ακριστινέι, Μανωλόπουλος (64’ Μιχαλόπουλος), Γιακουμής.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Λίβας, Κακαλής (80’ Γ. Χαρλέπας), Καλύβας (52’ Κουρούπης), Οδεμισιώτης, Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Χαρλέπας (89’ Λυμπερόπουλος), Διαμαντής, Πουλάκος, Μπαλαούρας, Παντσιώτης.