Πέμπτη, 29 Μάιος 2014 07:59

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Να δυναμώσει και άλλο η διοίκηση με νέα πρόσωπα", λέει ο αντιπρόεδρος Ακης Δάλλας

Γράφτηκε από τον

Την ανάγκη οικονομικής και διοικητικής ενίσχυσης της "Μαύρης Θύελλας" επισημαίνει ο Ακης Δάλλας, ο οποίος τονίζει ότι έτσι η ομάδα θα χτυπήσει την άνοδο στην Β' εθνική με πολύ περισσότερες πιθανότητες.


Ο αντιπρόεδρος της ομάδας σημειώνει ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την γενική συνέλευση που θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου, θα φανεί αν και πόσοι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν να μπουν στην διοίκηση και να στηρίξουν την προσπάθεια που θα κάνει ο Γιώργος Ράλλης και την νέα χρονιά.
Εκφράζει ωστόσο την ανησυχία ότι δεν βλέπει το ενδιαφέρον που περίμενε…
«Τα μέλη της διοίκησης και ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης έχουν την διάθεση να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ομάδα. Ταυτόχρονα όμως κάνουμε προσπάθειες να βάλουμε και άλλα πρόσωπα στην ομάδα. Οποιος ενδιαφέρεται και αγαπάει την ομάδα, ας παρουσιαστεί να βοηθήσει. Χρειάζεται να ισχυροποιηθεί και άλλο η ομάδα. Πρέπει να πω πάντως πως μέχρι τώρα δεν βλέπω κανέναν».

Τι πρέπει να γίνει

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε και την εκτίμηση του σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον: «Χρειάζεται ακόμη καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, από τα αποδυτήρια, το γήπεδο που προπονείται η ομάδα και ότι άλλο παίζει ρόλο στην ομάδα. Ξαναλέω ότι το αν θα γίνουν όλα όπως πρέπει εξαρτάται από το ποια άτομα θα απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο και από την οικονομική επιφάνεια που θα έχουν αυτοί και κατά επέκταση η ομάδα. Όσο μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα υπάρχει, τόσο καλύτερος προγραμματισμός θα γίνει και θα κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα με καλύτερες πιθανότητες. Αν δεν υπάρχει οικονομική άνεση, μοιραία η λύση θα είναι να πάμε σε ντόπια παιδιά και ταλέντα».

Που χάθηκε φέτος ο τίτλος

Για τον Ακη Δάλλα, όπως και για πολλούς ανθρώπους της ομάδας αλλά και φιλάθλους, ο φετινός τίτλος χάθηκε στο άτυχο ματς με την Ερμιονίδα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ένα ματς όπου η Καλαμάτα προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, έχοντας μάλιστα την συμπαράσταση περίπου 5.000 φιλάθλων της, όμως τελικά αντί να πάρει την νίκη και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, γνώρισε την ήττα στις καθυστερήσεις με 2-3 και έμεινε στο -6 από την κορυφή.
Στην ερώτηση μας λοιπόν σχετικά με το τι έλειπε φέτος από την "Μαύρη Θύελλα" και χάθηκε ο τίτλος, ο Δάλλας στάθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
«Με τις όποιες ατέλειες είχε η ομάδα, θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αν κερδίζαμε το ματς με την Ερμιονίδα. Εκεί πιστεύω κρίθηκε το πρωτάθλημα. Η ήττα και ειδικά ο τρόπος που ήρθε επηρέασαν ψυχολογικά την ομάδα, σε αντίθεση με την Ερμιονίδα που πλέον απέκτησε φοβερή ψυχολογία. Και φυσικά έφταιξαν όλοι για την ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Σκέψεις για ομάδα Νέων

Ο Δάλλας ήταν από τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής φέτος, όπου κατά την εκτίμηση του έγιναν βήματα μπροστά. «Πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό ο απολογισμός ήταν θετικός. Αυξήθηκαν τα παιδιά που απαρτίζουν την ακαδημία ενώ συμμετείχαμε στα πρωταθλήματα τζούνιορ, προτζούνιορ και προπαιδικό. Επιπλέον άρχισαν να ξεχωρίζουν σιγά σιγά κάποια παιδιά που φαίνεται πως αν δουλευτούν καλά έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν και να στελεχώσουν στο μέλλον την ομάδα. Τα τμήματα υποδομής άλλωστε είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά και βάθος χρόνου μιας 5ετίας τουλάχιστον για να δεις αποτελέσματα».
Όσον αφορά την επόμενη μέρα στα τμήματα υποδομής, ο Ακης Δάλλας τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ομάδας νέων.
«Αν είμαι μέλος της νέας προσπάθειας, θα επιδιώξω να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία και παιδικής ομάδας που δεν είχαμε φέτος Επιπλέον υπάρχει σκέψη και για την δημιουργία ομάδας νέων. Είναι κάτι που θα κάναμε σίγουρα αν η ομάδα ήταν στην Β' εθνική, όμως και τώρα υπάρχει περίπτωση να το προχωρήσουμε. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούν μεταγραφές καθώς δεν υπάρχουν ακόμη πολλά μεγάλα σε ηλικία παιδιά στην ομάδα».