Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 11:07

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ "Ε": "Δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα"

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ "Ε": "Δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα"

Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος και η... καραντίνα συνεχίζεται, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να παραμένει σε αναστολή λόγω της πανδημίας.

Στη Μεσσηνία o χρόνος για τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα έχει σταματήσει την 1η Νοεμβρίου, όταν διεξήχθη η 7η αγωνιστική για την Α' τοπική, η 5η για την Α1 και η 4η για τους τρεις ομίλους της Β' τοπικής. H Football League στην οποία αγωνίζεται η Καλαμάτα δεν πρόλαβε να κάνει... πρεμιέρα, ενώ η η Γ' εθνική όπου μετέχουν Πάμισος και Διαβολίτσι, σταμάτησε στην 4η αγωνιστική.
Το ερώτημα είναι πότε και αν θα επιστρέψουμε στη δράση; Σίγουρη απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς, αφού όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο Βασίλης Σπηλιώτης ωστόσο, μιλώντας στην "Ε" δεν διστάζει να κάνει τις προβλέψεις του, λέγοντας ότι η FL και η Γ' εθνική θα ξεκινήσουν, ενώ αντίθετα δύσκολα θα δούμε φέτος να κυλά η μπάλα στα γήπεδα της Μεσσηνίας.
Στην Α' τοπική άλλωστε υπολείπονται 23 αγωνιστικές, στην Α1 17 και στη Β' τοπική 18 σε 1ο και 2ο όμιλο και 14 στον τρίτο όμιλο.
Πέρυσι το "λουκέτο" μπήκε στις 8 Μαρτίου και επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες, με την Α' τοπική να σταματά στην 21η αγωνιστική, την Α1 στην 20η αγωνιστική και τη Β' τοπική στην 17η αγωνιστική. Τέτοια λύση βέβαια δεν μπορεί να δοθεί φέτος, αφού έχουμε μόνο ένα μικρό δείγμα αγώνων και όλα δείχνουν ότι θα ακυρωθεί η σεζόν, εφόσον η ΕΠΟ λάβει την απόφαση να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Διότι η απόφαση θα είναι κεντρική και δεν θα αποφασίσει μόνη της η κάθε Ενωση.

Τι λέει για Football League, Γ' εθνική, εκλογές ΕΠΟ και... Ζαγοράκη

Σε μια τέτοια περίπτωση η Ομοσπονδία θα πρέπει να λύσει και τον γρίφο με τις ανόδους και πως θα διαμορφωθούν τα πρωταθλήματα.
"Εχουμε κάποιες λύσεις στο μυαλό μας για τα πρωταθλήματα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Την απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ και θα μας δώσει εντολή για το τι πρέπει να πράξουμε. Οπότε χρειάζεται να περιμένουμε. Πιστεύω πάντως ότι είναι δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα", λέει ο Βασίλης Σπηλιώτης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ είναι πάντως αισιόδοξος για τη Football League και τη Γ' εθνική.
"Θεωρώ ότι από εβδομάδα θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες της FL και στη συνέχεια θα πάρει σειρά και η Γ' εθνική, ώστε να αρχίσουν το Φεβρουάριο οι αγώνες".
Ο Βασίλης Σπηλιώτης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του στις εκλογές της ΕΠΟ που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, αλλά αναβλήθηκαν για τις 19 Φεβρουαρίου.
"Πήρα την απόφαση να κατέβω στις εκλογές μετά την πρόταση του υποψήφιου προέδρου του κ. Ψαρόπουλου να είμαι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να βοηθήσω το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Ο κ. Ψαρρόπουλος όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του ήταν το ακλόνητο φαβορί για την ηγεσία της Ομοσπονδίας, αλλά στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν.
Η κυβέρνηση θέλει πρόεδρο κοινής αποδοχής από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και έχει "κλειδώσει" γι' αυτή τη θέση ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που το 2004 σήκωσε στον ουρανό της Πορτογαλίας το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η υποψηφιότητα του παλαίμαχου άσου για διάδοχο του Βαγγέλη Γραμμένου, δεν βρίσκει πάντως σύμφωνο τον Βασίλη Σπηλιώτη.
"Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι επίσημο για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Ζαγοράκης είναι ευρωβουλευτής, κάτι που σημαίνει ότι τις περισσότερες εβδομάδες του χρόνου είναι στις Βρυξέλλες. Πως θα μπορεί να είναι και πρόεδρος στην ΕΠΟ, όπου χρειάζεσαι να ασχολείσαι με τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο;", αναρωτιέται ο κ. Σπηλιώτης,

"Δεν υπάρχουν πλέον αντιπαλότητες"

Ο Βασίλης Σπηλιώτης είναι από τους νεότερους σε ηλικία προέδρους Ενώσεων της χώρας. Μετά από 2,5 χρόνια σε αυτή τη θέση, δηλώνει ότι οι σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΣΜ είναι καλές και δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Το μόνο αρνητικό είναι η πανδημία, που δεν έχει επιτρέψει στη διοίκηση να κάνει αυτά που θέλει.
"Υπάρχει ησυχία στην Ενωση. Δεν υπάρχουν πλέον αντιπαλότητες. Σαφώς και έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και να δώσουμε, αλλά στα 2,5 χρόνια που είμαστε διοίκηση, τον ένα χρόνο δεν έχει ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας. Οπότε έχουμε αφήσει κάτι στη μέση. και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο", τονίζει ο επικεφαλής της Ενωσης , που πριν λίγες μέρες υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνικού τάπητα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
"Από τη στιγμή που υπογράφτηκε η σύμβαση θα γίνει διαγωνισμός και ξεκινούν άμεσα εργασίες ώστε να γίνει αλλαγή του τάπητα και στα γήπεδα, ενώ στο μεγάλο θα φτιαχτεί και ένα κομμάτι στη μέση του γηπέδου στο οποίο από κάτω περνάει ο αγωγός και έχει γίνει μερική καθίζηση", σημειώνει ο Βασίλης Σπηλιώτης για τα έργα που θα γίνουν.