Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 19:05

Ο Αλέξης Κούγιας μιλά στην "Ε": "Υπάρχει πλάνο για την Καλαμάτα στη Β' εθνική"

Γράφτηκε από τον
Ο Αλέξης Κούγιας μιλά στην "Ε": "Υπάρχει πλάνο για την Καλαμάτα στη Β' εθνική"

Η άνοδος στη Β’ Εθνική μπορεί τη σεζόν που πέρασε να χάθηκε εντός γηπέδου για τη «Μαύρη Θύελλα», ωστόσο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ασπρόμαυρη ομάδα τη νέα χρονιά στη δεύτερη κατηγορία μόνο απίθανο δεν είναι.

Το σχετικό σενάριο πρωτακούστηκε πριν από μερικές μέρες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Κούγιας ενδιαφέρεται να εμπλακεί στη διοίκηση της Καλαμάτας, υπήρξαν όμως αρκετοί που το αμφισβήτησαν, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στη «Μαύρη Θύελλα» να πάρει τη θέση της Παναχαϊκής στη Football League. Σύμφωνα, πάντως, με το γνωστό δικηγόρο, τίποτα δεν απαγορεύει στην Καλαμάτα να αντικαταστήσει το σύλλογο της Πάτρας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
«Δεν μιλάμε για συγχώνευση αλλά για μεταφορά της έδρας και αλλαγή ονόματος, κάτι που δεν απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Από τη στιγμή που εγώ κατέχω το 90% των μετοχών της εταιρίας, έχω το δικαίωμα να μεταφέρω την έδρα της όπου επιθυμώ και φυσικά η ομάδα που θα επωφεληθεί από αυτό θα παίξει στη Β’ Εθνική» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο «Notosport», επιβεβαιώνοντας και αυτός από τη δική του πλευρά τις πληροφορίες περί διαδοχικών επαφών με το νυν πρόεδρο Γιώργο Ράλλη: «Με τον κ. Ράλλη υπάρχουν εδώ και χρόνια σχέσεις αλληλοεκτίμησης. Τα είπαμε δύο φορές από κοντά και μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Εκείνο που εγώ μπορώ να πω για την ώρα είναι ότι υπάρχει μία κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ μας για την ομάδα της Καλαμάτας, όμως όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θέλουν οι τοπικοί φορείς να προχωρήσουμε μαζί».
Οι τελευταίες κουβέντες του Αθηναίου ποινικολόγου επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ του «Notosport» που αναφέρουν πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ράλλης περιμένουν να δουν τις αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου, των παλαιμάχων και των τοπικών αρχών πριν προχωρήσουν μαζί στις επόμενες κινήσεις τους.   
Η αποχώρηση του Κούγια, πάντως, από το πατραϊκό ποδόσφαιρο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά το εξώδικο που απέστειλε χθες στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή, με το οποίο λέει ουσιαστικά «αντίο» στους «ροσονέρι». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε αυτό «Την 10η Ιουλίου 2014 και ώρα 12.00 έχει συγκληθεί Γ.Σ. των μετόχων της με ΑΦΜ 099517087 «ΠΑΕ Πατραϊκός – Παναχαϊκή Γ.Ε.» με μοναδικά θέματα την αλλαγή ονομασίας – τίτλου και αλλαγή σταδίου και πόλης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων της με νέα ονομασίας ποδοσφαιρικής εταιρείας η οποία λειτουργεί με το Α.Φ.Μ. 099517087 της Π.Α.Ε. Πατραϊκός όπως μας επιτρέπει ο νόμος περί Ανωνύμων Εταιρειών.
Σας δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι η ποδοσφαιρική εταιρεία της οποίας έχω το 90% των μετοχών
1. Δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο – επωνυμία Παναχαϊκή στην επωνυμία της.
2. Την 10/7/2014 η Γ.Σ. της εταιρείας θα αποφασίσει την αλλαγή ονομασίας και αλλαγή της έδρας – πόλεως που θα δίνει τα ποδοσφαιρικά της παιχνίδια χρησιμοποιώντας τον τίτλο – ονομασία της ποδοσφαιρικής ομάδας στην έδρα της οποίας θα δίνει τους αγώνες της και σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως προβείτε στις δέουσες
ενέργειες του Δ.Σ. του σωματείου σας είτε με απόφαση άλλου οργάνου να κάνετε δεκτό το αίτημα μου».