Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021 10:55

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο φινάλε και πάτησε κορυφή! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή η Καλαμάτα...

Η “Μαύρη Θύελλα” με γκολ των Φελίπε και Τριανταφυλλάκη λύγισε στο φινάλε με σκορ 2-0 την αντίσταση του Αιγάλεω και ανέβηκε στο ρετιρέ του νοτίου ομίλου της Football League, καθώς οι πρωτοπόροι Ιάλυσος, Ρόδος άφησαν βαθμούς στην 8η αγωνιστική, όπως και η μέχρι πρότινος ισόβαθμη με την Καλαμάτα στην 3η θέση, Καλλιθέα.
Η μεσσηνιακή ομάδα χρειάστηκε 87 λεπτά για να διασπάσει την άμυνα του Σίτι και το έπραξε μ’ έναν παίκτη που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο μόλις έξι λεπτά. Ο Φελίπε με σουτ και με δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, νίκησε τον Σικαλιά. Ο Βραζιλιάνος στο 92’ “σέρβιρε” στον Τριανταφυλλάκη, που επίσης είχε έρθει από τον πάγκο και με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης.

Ολα έγιναν στο τέλος

Το φινάλε των δύο ημιχρόνων και οι αλλαγές ήταν όλα τα “λεφτά” στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς στο πρώτο μέρος η Καλαμάτα είχε στο 35’ και στο 42’ δύο μεγάλες ευκαιρίες με Μαρκόφσκι και Μπουσμπίμπα, αντίστοιχα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με δύο από τις πέντε συνολικά αλλαγές πέτυχε τα γκολ που της έδωσαν την τέταρτη φετινή νίκη.

Στη φάση του 2-0 είχε συμμετοχή και ο Σουμπίνιο, που επίσης δεν ξεκίνησε το ματς, ενώ η μοναδική καλή στιγμή της Καλαμάτας στο β’ μέρος σημειώθηκε με σουτ του Αναστασόπουλου στο 82’ που είχε μπει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα!

Εγκλωβισμένη στην αμυντική τακτική

Οι κινήσεις από τον πάγκο βοήθησαν την Καλαμάτα, που έδειχνε εγκλωβισμένη στην αμυντική τακτική του Αιγάλεω.
Οι φιλοξενούμενοι με εξαίρεση τον Τσιλιγκίρη και αυτός στο πρώτο μέρος, δεν είχαν κάποιο παίκτη για να απειλήσει την εστία της Καλαμάτας. Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να μπορούν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Σικαλιά.
Το ματς κυλούσε σε αργό τέμπο και όλα έδειχναν ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με το προηγούμενο εντός έδρας της Καλαμάτας με τη Νίκη Βόλου (0-0).
Στο 82’ ο Αναστασόπουλος με σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι έκανε να ακουστεί το πρώτο “αχ” στο β’ 45λεπτο στο Δημοτικό Στάδιο.

Λύτρωση στο 87’

Στο 87’ ο Φελίπε δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Οικονομόπουλου, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Σικαλιά, που ήταν εκτός θέσης για το 1-0.
Στο 92’ η Καλαμάτα βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Σουμπίνιο να ανοίγει αριστερά το παιχνίδι για τον Φελίπε, ο οποίος είδε την κίνηση του Τριανταφυλλάκη στη μικρή περιοχή και ο νεαρός με προβολή έγινε ο 8ος φετινός σκόρερ της Καλαμάτας!

Οσο για τις φάσεις του πρώτου μέρους, αυτές μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στο 5’ από λάθος του Μπακαγιόκο, ο Μπαρμπαρούσης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσελεπίδης πρόλαβε και έκανε τη κόντρα στο πλασέ.
Στο 33’ από κόρνερ του Μπουσμπίμπα, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μαγκάκης έδιωξε με το πόδι πάνω στη γραμμή.
Και στο 42’ ο Μπουσμπίμπα έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως απέκρουσε ο Σικαλιάς.
* Πριν από την έναρξη του αγώνα η Καλαμάτα και η Voltera (χορηγός της φανέλας) προσέφεραν μπάλες και φανέλες υπογεγραμμένες από τους παίκτες σε παιδιά της τοπικής δομής "Κιβωτός του κόσμου".
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβίνγκα, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Νατσιόπουλος (65’ Αλεξόπουλος), Παπατόλιος, (81’ Αναστασόπουλος) Παυλίδης, Μπουσμπίμπα (65’ Τριανταφυλλάκης), Μαρκόφσκι (81’ Φελίπε) Κερι (65’ Σουμπίνιο).
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Μαγκάκης (72’ Π. Βλάχος), Αναστασίου, Παπανικόλας, Οικονομόπουλος, Σπ. Βλάχος, Κασνέτση, Μαχαίρας (63’ Λάσκαρης), Σταματάκης, Τσιλιγκίρης, Μπαρμπαρούσης (85’ Τσίτσαρης)

Ενταση στην κερκίδα με τη σέντρα!

Τα ντέρμπι της Καλαμάτας με το Αιγάλεω παραδοσιακά έχουν ένταση, ακόμη και όταν διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών! Διότι στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν χθες 25... διαπιστευμένα άτομα με την αποστολή του Σίτι, ενώ και από πλευράς Καλαμάτας υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο. Ετσι με το εναρκτήριο σφύριγμα του ρέφερι Ματσούκα από την Αιτωλοακαρνανία οπαδοί του Αιγάλεω λογομάχησαν έντονα με τους φιλάθλους της “Μαύρης Θύελλας” και ήρθαν κοντά στα διαχωριστικά κάγκελα, ενώ έπεσαν και μερικές... ψιλές μέχρι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι και η αστυνομική δύναμη. Το ερώτημα είναι όμως με ποιον τρόπο ήρθαν στην Καλαμάτα οπαδοί του Αιγάλεω σε μια εποχή που απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε”

Στην πίστη των παικτών του στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το φινάλε του αγώνα με το Αιγάλεω.

“Αφού πρώτα ευχηθώ υγεία και Καλό Πάσχα, η Ανάσταση για εμάς θα έρθει τον Ιούνιο. Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα. Ημασταν Κυρίαρχοι και στα δύο ημίχρονα. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη φάση για να προηγηθούμε, αλλά δεν τα καταφέρουμε., Το μεγαλύτερο κέρδος, πέρα από τους τρεις βαθμούς ήταν η πίστη μας. Μέχρι το τελευταίο λεπτό πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι”, τόνισε ο τεχνικός της Καλαμάτας και επέστησε την προσοχή στο ματς με τον Ιάλυσο, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος.

“Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ιάλυσο την Τετάρτη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

FOOTBALL LEAGUE - ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(8η αγωνιστική)
Αστέρας Βλαχιώτη - Ιάλυσος 1-1
Σαντορίνη Ρόδος 1-0
Καλαμάτα – Αιγάλεω 2-0
Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 1-0
Επισκοπή - Ασπρόπυργος αναβλήθηκε

Η βαθμολογία
(σε 8 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 8-2 15
2. Ιάλυσος 7-7 14
3. Ρόδος 7-4 13
4. Καλλιθέα 11-8 12
5. Επισκοπή 5-3 11
6. Σαντορίνη 4-4 10
7. Αιγάλεω 5-10 9
8. Νίκη Βόλου 4-5 7
9. Αστέρας Βλαχιώτη 3-7 6
10. Ασπρόπυργος 3-7 4
* Δύο ματς λιγότερα έχει ο Ασπρόπυργος.
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Επισκοπή και Νίκη Βόλου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 4 Μαΐου
Σαντορίνη – Αστέρας Βλαχιώτη

Τετάρτη 5 Μαΐου
Νίκη Βόλου Επισκοπή
Ιάλυσος – Καλαμάτα
Καλλιθέα – Αιγάλεω
Ρόδος – Ασπρόπυργος (αναβολή).