Τετάρτη, 26 Μάιος 2021 11:19

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η πρωτιά περνά από Σκάλα και Βόλο

Γράφτηκε από τον

Δύο σερί εκτός έδρας ματς περιλαμβάνει για την πρωτοπόρο Καλαμάτα το πρόγραμμα στο νότιο όμιλο της Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή στη Σκάλα τον Αστέρα Βλαχιώτη και την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Βόλο την τοπική Νίκη, που είναι η μοναδική ομάδα, που έχει φύγει αήττητη από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η Καλαμάτα έχει 6 νίκες και μία ισοπαλία στην έδρα της. Αντίθετα εκτός έχει κερδίσει μόνο τον Ασπρόπυργο και για να μείνει στην κορυφή θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της μακριά από το Στάδιο. Διότι η δεύτερη Καλλιθέα είναι μεν στο -4, αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα
Εξ αναβολής ματς έχουν να δώσουν ακόμα η τρίτη Ρόδος, ο τέταρτος στη βαθμολογία Ιάλυσος και η 5η Επισκοπή.
Σήμερα μάλιστα θα αναμετρηθούν η Καλλιθέα με τον Ιάλυσο και η Επισκοπή με τον Ασπρόπυργο. Αν κερδίσει η Καλλιθέα, θα πλησιάσει στον ένα βαθμό τη “Μαύρη Θύελλα”. Οπως και να ‘χει η μεσσηνιακή ομάδα πρέπει να περάσει νικηφόρα από τη Λακωνία στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.
Ο Αστέρας Βλαχιώτη ισοβαθμεί με τον Ασπρόπυργο στην τελευταία θέση, έχοντας μόλις 7 βαθμούς.
Το διπλό είναι λοιπόν μονόδρομος για την Καλαμάτα ενόψει του νέου, πιο δύσκολου ματς με τη Νίκη στο Βόλο.
Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά ματς πριν από το εντός έδρας ντέρμπι με την Καλλιθέα που θα κρίνει, όπως όλα δείχνουν την πρωτιά.
Η προετοιμασία για τον Αστέρα Βλαχιώτη ξεκίνησε χθες, μιας και υπήρχε διήμερο ρεπό, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό ύστερα από τη νίκη με τη Ρόδο.

Η τηλεθέαση στο Καλαμάτα – Ρόδος

Το Καλαμάτα- Ρόδος ήταν το ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής και μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ 3. Παρά την δύσκολη ώρα (2.45 μ.μ.) και μέρα (Σάββατο) η τηλεοπτική μετάδοση κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς τον αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 63.754 άτομα.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Με το ματς ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Νίκη Βόλου, θα ανοίξει το Σάββατο η “αυλαία” της 14ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Football League. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διεξαχθούν την Κυριακή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 29/5
Σαντορίνη – Νίκη Βόλου, 4 μ.μ.

Κυριακή 30/5
Επισκοπή – Αιγάλεω, 4 μ.μ.
Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα, 5 μ.μ.
Ιάλυσος – Ασπρόπυργος, 5 μ.μ.
Ρόδος – Καλλιθέα, 5 μ.μ.