Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 15:25

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ομάδες από 7 Ενώσεις στον όμιλο του Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ομάδες από 7 Ενώσεις στον όμιλο του Διαβολιτσίου

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Η Μεσσηνιακή ομάδα σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ για την τριετία 2021-2024, τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο εκεί όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες από τις ΕΠΣ Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και Αρκαδίας.
Συνολικά οι όμιλοι της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν είναι 8 και θα συμμετάσχουν ομάδες από 7 διαφορετικές ΕΠΣ.
Βέβαια αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν η ΕΠΟ εξετάσει τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και αφού ελέγξει ότι όλα τα στοιχεία στο σχετικό φάκελο είναι εντάξει τότε θα δώσει το πράσινο φως ότι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.
Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής το άρθρο 3, παράγραφος 1 επισημαίνει τα εξής:

Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής/Εναρξη

1. Για την περίοδο 2021 – 2022 η επιτροπή θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομίλων καθώς και για τον αριθμό των σωματείων του κάθε ομίλου, με βάση τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Τυχόν κενή θέση από μη δήλωση συμμετοχής ομάδας, δεν καλύπτεται από
ομάδες των Ε.Π.Σ., λόγω του ότι δεν διεξήχθησαν τα εν λόγω Πρωταθλήματα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι ομάδες οι οποίες δε θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στις ανώτερες κατηγορίες.
Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., μόνο συμπληρωμένη ηλεκτρονικά, αρχής γενόμενης από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής συμπληρωμένη ηλεκτρονικά στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00.
Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022 – 2023 και 2023 – 2024 οι καταληκτικές
ημερομηνίες κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής, καθώς και η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν από την Διοργανώτρια, στις αρχές Ιουλίου κάθε αγωνιστικής περιόδου αντίστοιχα.
Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα αναρτηθούν σε ειδικό έντυπο στο site της Ε.Π.Ο. τα οποία είναι α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €, β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ., γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη, δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη κ.α.
Χωρίς την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021- 2022 ορίζεται η Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.