Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 22:59

Διακόπηκε στο 6' το Βραζιλία - Αργεντινή λόγω εφόδου... αστυνομικών στο γήπεδο!

Γράφτηκε από τον
Διακόπηκε στο 6' το Βραζιλία - Αργεντινή λόγω εφόδου... αστυνομικών στο γήπεδο!

Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά καθώς η Αργεντινή αρνήθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στον αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μεγάλο ματς παίχτηκε μόλις για 5 λεπτά καθώς άνθρωποι του ANVISA, ενός κυβερνητικού οργανισμού που δρα εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν το παιχνίδι προκειμένου να συλλάβουν (!) και να απελάσουν τέσσερις παίκτες της Εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι προέρχονταν από την Αγγλία.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τους Λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μπουενδία, οι οποίοι σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας δεν τήρησαν το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό που αφορά ταξιδιώτες απ' την Αγγλία. Το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε ζητήσει από τους τέσσερις να μην φύγουν από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής, καθώς προέρχονταν από ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα για τους ταξιδιώτες της οποίας ισχύουν αυξημένοι περιορισμοί στη Βραζιλία. Και οι τέσσερις παίκτες πήγαν στο γήπεδο και μάλιστα τρεις εξ αυτών ήταν βασικοί στην ενδεκάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Οπως προκύπτει από την εφημερίδα Ole, ο αρχηγός της Αργεντινής Λιονέλ Μέσι έκανε σαφές ότι η Αλμπιτσελέστε δεν πρόκειται να παίξει τα υπόλοιπα 85 λεπτά υπό αυτές της συνθήκες. «Φεύγουμε» ήταν αυτό που διάβασαν στα χείλη του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και πράγματι, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Πηγή: ethnos.gr