Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 13:11

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρόκριση με 11 παίκτες για το Διαβολίτσι στη Ζάκυνθο, 3-1 τον Εθνικό Σκουλικάδου! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρόκριση με 11 παίκτες για το Διαβολίτσι στη Ζάκυνθο, 3-1 τον Εθνικό Σκουλικάδου! (φωτό)

Μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας πήρε χθες το Διαβολίτσι στη Ζάκυνθο επί του Εθνικού Σκουλικάδου... Ο ΑΟΔ πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο πρώτο μέρος ο Εθνικός Σκουλικάδου προηγήθηκε με 1-0. Στο δεύτερο όμως η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη μπήκε αποφασισμένη και έφτασε στην ανατροπή μέσα σε 22 λεπτά, χάρις σε δύο γκολ του Μουλιάτου και ένα του Γκελγκέρια που διαμόρφωσαν το τελικό 1-3.

Κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή του ΑΟΔ

Η επιτυχία αυτή λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς, πως η Μεσσηνιακή ομάδα παρατάχθηκε με μόλις 11 παίκτες στο χθεσινό αγώνα!
Αιτία ένα κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή που έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα και η απόφαση της διοίκησης να αποκλείσει από την αποστολή ορισμένους παίκτες για προληπτικούς λόγους που ήταν στο ίδιο γκρουπ προπόνησης μαζί του. Επίσης απουσίες υπήρξαν και επειδή δεν είχαν εκδοθεί τα δελτία ορισμένων ποδοσφαιριστών, ενώ τιμωρημένος από πέρυσι ήταν ο Πιτσιλής.
Παρά τα πολλά προβλήματα όμως το Διαβολίτσι έδειξε χαρακτήρα και θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την πορεία του στο κύπελλο Ελλάδας.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το ρυθμό στο ματς και είχαν καλές στιγμές στο ξεκίνημα με τους Πάγια και Μουλιάτο.

Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με Τσουκαλά

Ομως στο 16’ ύστερα από ένα τυχερό γκολ βρέθηκαν πίσω στο σκορ...
Ο Τσουκαλάς έκανε ένα γύρισμα από πλάγια, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Ευαγγέλου για το 1-0.
Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο ΑΟΔ συνέχισε να υπερέχει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τους Γκελγκέρια και Τσιγαρίδη.

Δύο γκολ ο Μουλιάτος
μέσα σε 17 λεπτά

Στο δεύτερο μέρος όμως η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή...
Αρχικά στο 57’ ο Πάγια με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μουλιάτο που με πλασέ έκανε το 1-1.
Στο 73’ ο Γκελγκέρια βρήκε στην περιοχή τον Μουλιάτο και εκείνος με γυριστό σουτ νίκησε τον Ζήβα, γράφοντας το 1-2 και ανατρέποντας το σκορ!

Και τρίτο γκολ με Γκελγκέρια

Το Διαβολίτσι δεν έμεινε εκεί και στο 78’ έφτασε και σε τρίτο γκολ, ύστερα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Βέλλη από αριστερά και κεφαλιά του Γκελγκέρια (1-3).
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Τσάκαλης από την Ηλεία,
με βοηθούς τους Ζούλη από Αχαία και Κορδά από Ηλεία.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ (Στ. Καραμαλίκης): Ζήβας (62’ Φαραός), Π. Γιακουμέλος, Κοτσώνης (67’ Μ. Προκόπης), Λυρτζής, Αγγ. Κλάδης, Α. Δρόσος (76’ Β. Κλάδης), Αγαλιώτης, Μπλάντζιος, Β. Τσουκαλάς, Αγγελίδης, Α. Πλέσσας.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Μ. Στεφανίδης): Ευαγγέλου, Βλάχος, Κρεμμύδας, Μπαλόπουλος, Θώδης, Στραβάκος, Γκελγκέρια, Βέλλης, Τσιγαρίδης, Μουλιάτος, Πάγια.