Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 19:51

ΚΟΡΩΝΗ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: Διατήρησε το αήττητο και την πρωτιά ο Ακρίτας

Γράφτηκε από τον
ΚΟΡΩΝΗ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1:  Διατήρησε το αήττητο και την πρωτιά ο Ακρίτας

Ούτε απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια Κυπαρισσία γνώρισε την ήττα η Κορώνη που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο 2ο όμιλο της Α’ τοπικής.

Ο Ακρίτας αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΑΟΚ με σκορ 1-1 και με 10 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση. Από την άλλη η Κυπαρισσία δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό σε μια δύσκολη έδρα και έπεσε στην 5η θέση, όντας στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας! Είναι χαρακτηριστικό πως η Τριφυλιακή ομάδα έχει μόλις μια νίκη σε τέσσερις αγώνες!

Τρία δοκάρια η Κυπαρισσία!

Πάντως και στο χθεσινό ματς οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι μιας και είχαν τρία δοκάρια και αρκετές ακόμη κλασικές ευκαιρίες.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν με σημαντικές απουσίες μιας και από την Κορώνη έλειπαν οι Σπανός, Φέστας και Ματθαίος Λίβας και από την Κυπαρισσία οι Παναγόπουλος και Χ. Μπουτσικάκης.
Στο 7’ ο ΑΟΚ απείλησε πρώτος με το σουτ του Σπυρόπουλου να διώχνει ο Σακκάς.

Προηγήθηκε με Ραυτόπουλο

Το γκολ για την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου ήρθε στο 12’ όταν ο Ραυτόπουλος με ωραίο σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Στο 30’ το σουτ του Κωνσταντόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα το πλασέ του Μπουτσικάκη σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι!
Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη είχε να αντιπαρατάξει ένα σουτ του Μουτζούρη που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Κυπαρισσίας και ένα σουτ του Κάνιστρα στο 38’ που έφυγε σύριζα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, με τον Ακρίτα να τους δίνει χώρο και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.
Στο 62’ ο Σακκάς νίκησε στο τετ α τετ τον Ραυτόπουλο, με την Κορώνη να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 64’ όταν η κεφαλιά του Τσιμικλή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έφυγε λίγο άουτ.
Ο ΑΟΚ είχε νέο καλό σουτ με τον Κωνσταντόπουλο στο 67’ που δεν βρήκε τον στόχο.

Ισοφάρισε ο Τσιμικλής στο 70’

Στο 70’ ο Τσιμικλής με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ Σταυρόπουλου που έπαιζε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο (1-1).
Στη συνέχεια η Κυπαρισσία ανέβασε στροφές και στο 83’ άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ύστερα εκτέλεση φάουλ του Αντωνόπουλου ο Μπουτσικάκης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Σακκάς με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 1-1... Στην επαναφορά ο Σκοτζάι με πλασέ σημάδεψε το δοκάρι!
Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Σκοτζάι απέκρουσε σε κόρνερ ο Σακκάς.
Η Κορώνη λίγο έλλειψε να “κλέψει” το τρίποντο στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92’ όταν σε αντεπίθεση ο Κάνιστρας έκανε το δυνατό σουτ με τον Σταυρόπουλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τους Γ. Μιχαλόπουλο και Κουρτέση.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σακκάς, Τσιμικλής, Παναγιωτόπουλος, Τέντες (80’ Σαρδέλης), Σταμάτης, Κουτσουμπός, Μάραντος, Μερκούρης, Γαλανόπουλος, Κάνιστρας, Μουτζούρης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Σταυρόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ανδρουτσής, Μιτρόφ (46’ Καπλάνης), Π. Μπουτσικάκης, Κατσιώλης, Σπυρόπουλος (65’ Μαρκόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Αντωνόπουλος, Σκοτζάι, Ραυτόπουλος.