Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 18:58

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0: Με γκολ του Μπάλα στο 117’! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0: Με γκολ του Μπάλα στο 117’! (φωτό)

Με γκολ τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης, η Ομόνοια κατέβαλε, το απόγευμα του Σαββάτου στο “Γ. Λουκαρέας” την αντίσταση του Τσικλητήρα Πύλου, επικράτησε με 1-0 και πήρε την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Η Ομόνοια είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία του Καραγλάνη, είχε τρία δοκάρια, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο της και έτσι το ματς, αφού δεν είχε νικητή στη διάρκεια του 90λεπτου οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να σκοράρει και να πάρει την πρόκριση για τους 16 του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Ο Τσικλητήρας Πύλου που παρουσιάστηκε στο γήπεδο με 12 παίκτες, τους αρχικούς 11 και έναν παίκτη στο πάγκο, έπαιξε αμυντικά προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν και από εκεί και πέρα με αντεπιθέσεις να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Από την εξέλιξη του παιχνιδιού φάνηκε ότι στόχος ήταν να φτάσει στα πέναλτι και εκεί να διεκδικήσει τη νίκη. Στη διάρκεια της παράτασης είχε δύο φάσεις για να σκοράρει, όμως στο 92’ ο Κανάκης υπό πίεση σούταρε άουτ, ενώ στο 114’ στην πιο αξιόλογη φάση, ο Σαρρής δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την επιθετική προσπάθεια του δίνοντας την ευκαιρία στον Δημητρίου, που είχε αναλάβει ρόλο τερματοφύλακα μετά την αλλαγή του Σταματίου, να γλιτώσει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Ο Δημήτρης Μπάλας, όπως προαναφέραμε ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, που σημειώθηκε στο παιχνίδι (117’) και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, μπαίνοντας ως αλλαγή στον αγώνα. Θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα νωρίτερα, μιας και δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος που εξελίχθηκε στον πιο απειλητικό παίκτη της Ομόνοιας, είχε άλλες τέσσερις καλές στιγμές για να πετύχει γκολ (65’, 83’, 86’, 104’), αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός.

Φάσεις – δοκάρια

Στο 6’ ο Διονυσόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μπαζάνης, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Καραγλάνη. Ενα λεπτό μετά ο Αργ. Κωστόπουλου με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 42’ ο Διονυσόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή προχώρησε και σούταρε με την μπάλα να κτυπάει στο κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στο 45’ ο Αργ. Κωστόπουλος επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Καραγλάνης με σωτήρια επέμβαση γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση. Στην επαναφορά ο Ι. Κωστόπουλος με δυνατό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 50΄ο Γεωργόπουλος γύρισε την μπάλα στην περιοχή για το Διονυσόπουλο, ο οποίος σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ, ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 63’ κόρνερ του Γεωργόπουλου στο σημείο του πέναλτι σχεδόν, ο Μπάλας έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γαβράς πεσμένος στο έδαφος επιχείρησε το συρτό σουτ, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Καραγλάνη. Στο 65’ ο Μπάλας με σουτ από τα πλάγια προσπάθησε να απειλήσει όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Στο 83’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Ι. Κωστόπουλου, η μπάλα κτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού και στην επαναφορά πρόλαβε ο Μπάλας έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 86’ σέντρα του Γεωργόπουλου για τον Χαρλέπα, αυτός δεν μπόρεσε να βρει χώρο για το σουτ και η μπάλα έφτασε στον Μπάλα που σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 92’ σουτ του Κανάκη λίγο έξω από την περιοχή και υπό πίεση αμυντικών, η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 104’ ο Μπάλας γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Γεωργόπουλο, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση και την έστειλε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 107’ σέντρα του Δημητρίου για τον Μπάλα, αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, την έστειλε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 114’ σε μπροστινή μπαλιά ο Σαρρής βγήκε πίσω από τους αμυντικούς και βλέποντας τον Δημητρίου να επιχειρεί έξοδο σούταρε, η μπάλα βρήκε στα πόδια του και έφυγε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 117’ ο Γεωργόπουλος έκανε σέντρα και ο Μπάλας από το ύψος του πέναλτι σχεδόν με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και την Ομόνοια στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές τους Σωτηρόπουλο, Γεωργαντά.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταματίου (108’ Μάλαμας), Γαβράς, Τάφα (81’ Κοστρίβας), Μπαζάνης, Γεωργόπουλος, Αργ. Κωστόπουλος (61’ Μπάλας), Καρνούσκος (52’ Μπούνας), Καραηλίας (52’ Δημητρίου), Διονυσόπουλος (52’ Χαρλέπας), Ι. Κωστόπουλος, Σταθακόπουλος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Καραγλάνης, Τσίρμπας (105’ Σαρρής), Κοντογόνης, Κανάκης, Ζάτσα, Κούβελας, Καρδάσης, Πανταζόπουλος, Ζίου, Μεμά, Καραμπάτσος.