Τρίτη, 09 Νοέμβριος 2021 18:52

Μονεμβασιώτης: «Ξένοι διαιτητές για 2 χρόνια στο πρωτάθλημα»

Γράφτηκε από τον
Μονεμβασιώτης: «Ξένοι διαιτητές για 2 χρόνια στο πρωτάθλημα»

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης πρότεινε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς της κατηγορίας και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την πρόταση ώστε για τα επόμενα 2 χρόνια να σφυρίζουν στη Super League Interwetten μόνο ξένοι διαιτητές, κατέθεσε σήμερα (9/11) ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε για το ζήτημα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. «Στον αγώνα με την ΑΕΚ (σ.σ. 2-2) ο κ. Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξένους διαιτητές. Ετσι είδαμε πως έγινε ένας αγώνας ανάμεσα σε μια μικρομεσαία ομάδα με μια πιο ισχυρή ομάδα που ήταν πιο ανταγωνιστικός. Είδαμε μια άσκηση και πόσο πιο καλά δούλεψε αυτό. Είδαμε ένα ματς με πέντε γκολ, που κακώς δεν μέτρησαν και τα πέντε, αλλά μέτρησαν τα τέσσερα. Είδαμε έναν διαιτητή, που ξεκαθάρισε στους παίκτες να μην έχουν εύκολα πεσίματα και ψεύτικες φάσεις. Και ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και το κατάλαβαν όλοι, χωρίς ο διαιτητής να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής. Αυτό, λοιπόν, συνέτισε να δούμε καλύτερο αγώνα», σχολίασε μεταξύ άλλων αρχικά.

Και συνέχισε. «Εμείς ως Απόλλων Σμύρνης έχουμε ένα πάγιο αίτημα προς τον κ. Κλάτενμπεργκ. Το λέγαμε και παλιότερα σε επίπεδο λόμπινγκ και επαφών, τώρα το λέμε ανοιχτά και τον εκθέτουμε. Χρειάζεται μόνο ξένους διαιτητές το ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρόνια, μόνο ξένους και οι Ελληνες να υποχωρήσουν στις πιο κάτω κατηγορίες. Για να βελτιωθεί η ελληνική διαιτησία πρέπει να έρθουν ξένοι. Μόνο 1-2 Ελληνες διαιτητές αξίζουν και όχι να παίζουν πέντε Ελληνες και δύο ξένοι στα επτά ματς κάθε εβδομάδα. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί».

Μάλιστα μετά ανέφερε και τα όσα θεωρεί πως θα «κερδίσει» το ελληνικό πρωτάθλημα εάν υλοποιηθεί η πρότασή του. «Θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, γιατί ο κόσμος διψά. Δεν πάει όμως γιατί δεν υπάρχει ποιότητα.Θα υπάρξει μικρότερη εξάρτηση και οι αγώνες θα γίνονται επί ίσους όρους για όλες τις ομάδες. Θα φύγει η σκιά ότι όλα δεν είναι καθαρά, δεν λέω τα αρνητικά. Θα ανέβει η εμπορική αξία του πρωταθλήματος με ότι αυτό συνεπάγεται».

Κλείνοντας σχολίασε ότι «ο Ελληνας διαιτητής είναι ένας βιασμένος αθλητής. Πάει να κάνει το χόμπι του, του αρέσει, αλλά δέχεται τεράστιες πιέσεις, κανείς αρμόδιος δεν μπορεί αυτό να το εμποδίσει αυτό. Αν λοιπόν, δεν προχωρήσει στη λύση των ξένων διαιτητών, αν δεν το κάνει, ο κ. Κλάτενμπεργκ θα αποτύχει ως στέλεχος της ΟΥΕΦΑ. Ηδη και η ομάδα του Αγρινίου (σ.σ. ο Παναιτωλικός) ζητά κάτι ανάλογο και διαμαρτύρεται. Θα ακούσετε κι άλλες ομάδες, θα αναγκαστούν να πάνε προς τα εκεί.».

Κλείνοντας για την πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». «Το ματς με την ΑΕΚ είναι ένα παιχνίδι που μας βοηθά να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας, τίποτα άλλο. Ετσι θα παίξουμε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας για να πετύχουμε μια καλή πορεία».

Πηγή: gazzetta.gr