Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2021 17:27

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 6-2: Σπουδαία εμφάνιση και εντυπωσιακή νίκη!

Γράφτηκε από τον

Εύκολο απόγευμα είχε χθες ο Πανθουριακός που πέτυχε επιβλητική νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας τον οποίο κέρδισε με 6-2.

Η ομάδα της Θουρίας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις προθέσεις της και κατόρθωσε με τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 3-0. Ηταν ουσιαστική και αποτελεσματική και οι παίκτες της αξιοποίησαν 6 από τις πολλές φάσεις που έκαναν στο ματς και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι διαθέτει καλούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, αλλά διαθέτει και έναν αξιόλογο προπονητή, όπως έχει δείξει στην έως τώρα προπονητική του πορεία ο Γιώργος Καλόμαλος.
Ο Απόλλωνας, που φέτος έχει αποφασίσει να πορευτεί με τους ταλαντούχους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, που στην πλειοψηφία τους απαρτίζουν το δυναμικό της ομάδας. Αυτό σίγουρα έχει αρκετά θετικά, όμως απέναντι σε ομάδα όπως έχει δομηθεί τη φετινή σεζόν ο Πανθουριακός, δεν φτάνει το ταλέντο, αλλά παίζει ρόλο και η εμπειρία για να σταθεί ως ίσος προς ίσο και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια στο χθεσινό παιχνίδι η Καλαματιανή ομάδα έπαιξε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο της και προσπάθησε να δείξει τα καλά στοιχεία που διαθέτει. Ομως τα τρία γκολ που δέχτηκε νωρίς έπαιξαν το ρόλο τους στη εξέλιξη της αναμέτρησης. Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-0 και στην επανάληψη με σωστή διαχείρηση σημείωσαν άλλα τρία, ενώ δόθηκε η ευκαιρία ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Απόλλωνα όπου ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος “έριξε” στον αγώνα παίκτες με μικρή συμμετοχή έως σήμερα.
Με τη νίκη αυτή ο Πανθουριακός παρέμεινε στην πρώτη θέση (τη μοιράζεται με τον Πάμισο), ρίχνοντας στη 2η θέση τον Απόλλωνα, που χθες γνώρισε τη 2η ήττα του στο πρωτάθλημα.

Φάσεις - γκολ

Στο 7’ ο Κουρούπης έκανε τη σέντρα και ο Αθανασόπουλος από το πέναλτι σχεδόν, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Π. Γιακουμή, κοντρόλαρε την μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 10’ από φάουλ του Μανωλόπουλου ο Παχής με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει όμως πρόλαβε με το κεφάλι ο Μπαστακός και την έδιωξε κόρνερ. Στο 14’ σέντρα του Σταματελόπουλου ο Κακαλής έκανε την καρφωτή κεφαλιά ο Π. Γιακουμής δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα που βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-0. Στο 27’ ο Μπαστακός με φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Π. Γιακουμή και “έγραψε” το 3-0. Στο 30’ ο Κουρούπης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ στη εξωτερική πλερυά των διχτύων. Στο 43’ ο Μανωλόπουλος από πλάγια εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι σχεδόν, όμως δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να απειλήσει και ο Πανθουριακός βγήκε στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες. Ο Κουρούπης οδήγησε την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και προτίμησε να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 56’ ο Καρύδης με φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα την αγκαλιά του Κόκκαλη. Ενα λεπτό μετά ο Αθανασόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0.Στο 62’ μπροστινή μπαλιά Κακαλή για τον Αθανασόπουλο, αυτός μπήκε περιοχή σούταρε, όμως ο Π. Γιακουμής έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε κόρνερ. Στο 66’ δυνατό σουτ Αθανασόπουλου από τη γραμμή της περιοχή απέκρουσε σωτήρια με γροθιές ο Π. Γιακουμής. Στο 69’ ο Αθανασόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παχή και ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Φαββατάς που δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο παιχνίδι ευστόχησε από τα 11 βήματα και “έγραψε” το 5-0. Στο 73’ ο Ι. Γιακουμής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κόκκαλη και με σουτ σε κενή εστία μείωσε προσωρινά σε 5-1. Σημαντική ευκαιρία για να μειώσει και άλλο το σκορ έχασε στο 82’ ο Κοντογόνης ήταν σε μπροστινή μπαλιά πρόλαβε την έξοδο του Κόκκαλη και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 85’ ο Πουλάκος με σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-1. Στο 89’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Μανωλόπουλος με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-2.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Κουρούπης (37’ διαγώνιο σουτ), Γιαννακόπουλος (63’ κεφαλιά) και Αθανασόπουλος (68’ κεφαλιά).
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου, με βοηθούς διαιτητές τους Γαϊτάνη, Χ. Μπουρίκα.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κακαλής, Σταματελόπουλος (58’ Ράπτης), Οδεμισιώτης, Μπαστακός, Γιαννακόπουλος, Μιχαλέας (74’ Αρβανίτης), Βασιλόπουλος (67’ Πουλάκος), Αθανασόπουλος (74’ Τσίκας), Κουρούπης (67’ Φαββατάς), Καλογερόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Π. Γιακουμής, Μπούνας, Κοσμόπουλος (67’ Κουρεντζής), Παχής, Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Σαρδέλης (58’ Καραΐσκος), Καρύδης (67’ Χιώτης) Πανταζής (58’ Κοντογόνης), Μανωλόπουλος, Ι. Γιακουμής.