Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 19:31

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ AΝΑΛΗΨΗΣ 3-1: Με χατ τρικ του Σαρδέλη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ AΝΑΛΗΨΗΣ 3-1: Με χατ τρικ του Σαρδέλη (φωτό)

Eνα ημίχρονο αποδείχθηκε αρκετό για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ώστε να πάρει τη νίκη στη σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρηση του με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, το οποίο κέρδισε με 3-1.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές, αλλά και του αγώνα ήταν ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Δημήτρης Σαρδέλης ο οποίος με 3 γκολ στο πρώτο μέρος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη τη δεύτερη συνεχόμενη (5η συνολικά) μια εβδομάδα μετά την επικράτηση του στο Μελιγαλά επί του Εθνικού με 3-0. Ο Σαρδέλης αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και μετά το 3ο γκολ που σημείωσε έγινε αλλαγή. Οι ασπρόμαυροι, έδειξαν αρκετά καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στην επανάληψη και με τις αλλαγές που έγιναν έκαναν διαχείριση του υπέρ του σκορ, φροντίζοντας παράλληλα να κρατούν μακριά από την περιοχή του Π. Γιακουμή τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν καλό πρώτο ημίχρονο, αν και είχαν κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρουν, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Π. Γιακουμή. Στο β’ μέρος ο Νίκος Γεωργακλής έκανε τρεις αλλαγές θέλοντας να δυναμώσει την ομάδα του κυρίως μεσοεπιθετικά ώστε να ανατρέψει το εις βάρος της ομάδας του αποτέλεσμα και να διεκδικήσει τη νίκη. Η ομάδα παρουσιάστηκε πιο δυνατή έκανε φάσεις, στα πρώτα λεπτά κέρδισε και πέναλτι, αλλά δεν το αξιοποίησε και γενικά προσπάθεια σε όλο το δεύτερο 45λεπτο για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ομως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 3-1 με τον Βάϊο Καλογερόπουλο, με γκολ που σημείωσε 10 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Φάσεις – γκολ

Στο 10’ ο Σπυρόπουλος έκανε το σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Π. Γιακουμής που εκτινάχθηκε στην απέναντι γωνία απέκρουσε σωτήρια με γροθιές και στην εξέλιξη της φάσης ο Θεοδοσόπουλος με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στο 15’ σουτ του Νικολόπουλου από τη γωνία σχεδόν της περιοχής, ο Κατσίποδας έπεσε στην αριστερή του γωνία και με γροθιές γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση.

Στο 18’ ο Αγγελόπουλος έκανε κάθετη πάσα στον Ι. Γιακουμή, αυτός μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, απέφυγε τον Κατσίποδα που επιχειρούσε έξοδο και πάσαρε στο Σαρδέλη, ο οποίος με σουτ από το πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 22’ ο Σαρδέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε προς την εστία και με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Κατσίποδα “έγραψε” το 2-0. Στο 28’ ο Λιόλιος με εκτέλεση φάση σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33’ σε μπροστινή μπαλιά ο Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση του Πουλουπάτη σούταρε, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Π. Γιακουμή. Στο 35’ ο Τσώνης έκανε το γυριστό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στον Μπούνα και έφυγε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 38’ ο Γιακουμής έκανε τη συρτή σέντρα για τον Σαρδέλη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ πέτυχε το 3-0, ενώ την ίδια ώρα από τον πάγκο του Ολυμπιακού φώναζαν στο διαιτητή ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως ο Σκόρδος βλέποντας και τον βοηθό του Γαϊτάνη να πηγαίνει στη σέντρα, μέτρησε το γκολ. Στο 44’ διαγώνιο σουτ του Ι. Γιακουμή, ο Κατσίποδας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με τα χέρια και στην επαναφορά ο Καρύδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 50’ σε προσπάθεια του Σαραντόπουλου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Νικολόπουλου και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σαραντόπουλος και έστειλε την μπάλα άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ σουτ του Σαραντόπουλου από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 65’ παράλληλη πάσα του Σπυρόπουλου στον Παπανδρέου αυτός επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Μπούνας, πρόλαβε έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 71’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Σαραντόπουλου απέκρουσε σωτήρια με γροθιές ο Π. Γιακουμής. Ενα λεπτό μετά ο Ι. Γιακουμής μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Κατσίποδας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με γροθιές διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 87’ ο Γιαννόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και ο Β. Καλογερόπουλος με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές τους Μπαρδή, Γαϊτάνη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Μπούνας (78’ Ζαΐμης), Πουλουπάτης, Καρύδης, Αγγελόπουλος, Κουρεντζής (69’ Κοντογόνης), Σαρδέλης (39’ λ.τρ. Πανταζής), Νικολόπουλος, Καραΐσκος (69’ Σεντεμέντες), Μανωλόπουλος, Ι. Γιακουμής (78’ Χιώτης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου (46’ Παπανδρέου), Κακογιάννης, Δημητρακόπουλος (53’ λ.τρ. Γιαννόπουλος), Σπυρόπουλος, Παπαθεοδώρου (46’ Σαραντόπουλος), Θεοδοσόπουλος (46’ Παπαβασιλόπουλος), Τσώνης (77’ Καλογερόπουλος Β.), Λιόλιος, Παυλάκος. Γ. Καλογερόπουλος.