Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 16:01

Οι αριθμοί της 11ης αγωνιστικής της Super League

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Super League για το φθινόπωρο, καθώς τα επόμενα παιχνίδια γίνονται Δεκέμβριο, τον πρώτο μήνα του χειμώνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης των φτωχών σκορ έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε έξι γκολ σε ένα παιχνίδι και είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα 20 που είχε συνολικά η αγωνιστική, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.
Μια εβδομάδα αφού ο Ευθύμης Κουλούρης πέτυχε γκολ μετά από δύο χρόνια, σκόραρε μετά από 20 σχεδόν μήνες και ο Λάζαρος Λάμπρου. Ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Οι αριθμοί της αγωνιστικής:
-118 μήνες πέρασαν μέχρι να κάνει ο ΟΦΗ τρεις διαδοχικές νίκες στη Super League. Είχε να το κάνει από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν είχε κερδίσει τέσσερα στη σειρά.
-50 ήττες με 1-0 στην έδρα του συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Και οι τρεις που έχει μέσα στο 2021 είναι με το σκορ αυτό.
-40 χρόνια έκλεινε ο Μπρούνο Άλβες την ημέρα του αγώνα Απόλλωνα Σμύρνης - Λαμίας. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται την ημέρα των 40ως γενεθλίων του.
-34 φορές έχει εμφανιστεί το σκορ 6-2 στην ιστορία της Α'Εθνικής/Super League. Ήταν η 29η για γηπεδούχο ομάδα, ενώ με το 2-6 έχει εμφανιστεί πέντε φορές.
-10 εκτός έδρας νίκες επί του ΠΑΟΚ έφτασε ο Άρης. Οι πέντε από αυτές είναι με 1-0, ενώ οι επτά με ένα γκολ διαφορά.
-3 φορές έχει υποδεχτεί ο Ολυμπιακός το Βόλο και τις τρεις έχει σκοράρει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ακόμα και αν αυτή τη φορά μπήκε αλλαγή αργά στο παιχνίδι.

Επέστρεψε στις ανατροπές η ΑΕΚ

Όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ σε βάρος της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο, η αθηναϊκή ομάδα είχε πολύ χρόνο μπροστά της για να αντιδράσει. Ισοφάρισε γρήγορα και πήρε τη νίκη στο τέλος, κάνοντας την πρώτη ολική ανατροπή στο πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο και πλέον, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Η προηγούμενη φορά που είχε πετύχει κάτι τέτοιο, ήταν την 1η Νοεμβρίου 2020, όταν νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ, αφού έχανε από πολύ νωρίς και τότε με 1-0. Αυτό όμως ήταν εντός έδρας παιχνίδι.

Για να βρεθεί εκτός έδρας αγώνα που η ΑΕΚ νίκησε, αν και ήταν πίσω στο σκορ, πρέπει γυρίσει ο χρόνος στην 1η Σεπτεμβρίου του 2019, όταν είχε επικρατήσει στην Τρίπολη με 3-2, με τους γηπεδούχους να έχουν σκοράρει πρώτοι.

Παράλληλα ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχασε τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα σε παιχνίδι, όπου προηγήθηκε στο σκορ. Στις τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις όπου προηγήθηκε, νίκησε χωρίς μάλιστα και να δεχτεί γκολ. Αντίθετα ως τώρα έχει τρεις ισοπαλίες με 1-1 στο πρωτάθλημα, όπου σε όλες τις περιπτώσεις, με ΟΦΗ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ήταν πίσω στο σκορ και ισοφάρισε.

Αγώνα όπου προηγήθηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να χάσει από τις 12 Απριλίου 2021, πάλι στην έδρα του, με 2-1 από τη Λαμία. Αυτή ήταν η πέμπτη ολική ανατροπή στο πρωτάθλημα Super League 2021-22. Έχουν πετύχει από μια ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός, ενώ έχουν πέσει "θύματα" ολικής ανατροπής από μια φορά Ατρόμητος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ