Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 13:46

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Το “κάστρο” των Γαργαλιάνων - 13 ματς αήττητοι οι "ερυθρόλευκοι"

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Το “κάστρο” των Γαργαλιάνων - 13 ματς αήττητοι οι "ερυθρόλευκοι"

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται την τελευταία διετία ο Τέλλος Αγρας, κάτι που αποτυπώνεται και στο βαθμολογικό πίνακα.

Πέρυσι όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στην 5η θέση μετά από επτά αγωνιστικές, έχοντας βγάλει και δύσκολο πρόγραμμα. Φέτος μετά από δέκα αγωνιστικές οδηγεί την κούρσα στο δεύτερο όμιλο της Α’ τοπικής, όντας ένα βαθμό πάνω από Κυπαρισσία και Εράνη που διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ.

Τελευταία ήττα στις 25 Γενάρη 2020!

Μεγάλο όπλο των “ερυθρολεύκων” αποτελεί η έδρα τους που εδώ και δύο χρόνια θυμίζει πραγματικό “κάστρο”! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τέλλος Αγρας είναι αήττητος στην έδρα του σε πρωτάθλημα και κύπελλο σχεδόν δύο ημερολογιακά χρόνια! Τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα στους Γαργαλιάνους ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2020, με την Κυπαρισσία να τον κερδίζει με το “βαρύ” 5-0.

Απολογισμός 11 νίκες και 2 ισοπαλίες

Εκτοτε ο Αγρας στην έδρα του μετρά 11 νίκες και 2 ισοπαλίες, είναι δηλαδή αήττητος σε 13 συνεχόμενα ματς (δεν λογίζεται το ματς με τη Χώρα που πήρε τη νίκη άνευ αγώνα), απολογισμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός μιας και μιλάμε για μια ομάδα που δεν “χτίστηκε” για να κάνει πρωταθλητισμό, ούτε διαθέτει… πλούσια υλικά.
Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε πως το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 διακόπηκε στην 21η αγωνιστική λόγω κορονοϊού και το ίδιο συνέβη και με το περσινό πρωτάθλημα που σταμάτησε μόλις στην 7η αγωνιστική. Τα περισσότερα νικηφόρα ματς του Τέλλου Αγρα είναι τη φετινή σεζόν.
Συγκεκριμένα η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα νίκησε με 2-1 την Κυπαρισσία, με το εντυπωσιακό 4-3 την Εράνη, με 3-2 τον Ακρίτα Κορώνης και παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο Καλό Νερό σε ένα ματς που προηγήθηκε με 2-0 και δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Οσον αφορά το κύπελλο οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν εύκολα με 4-1 τον Ηρακλή Κυπαρισσία και με 1-0 την Ομόνοια.
Την περσινή σεζόν ο Αγρας είχε απολογισμό στους Γαργαλιάνους τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Συγκεκριμένα είχε επικρατήσει με 3-0 του Καλού Νερού, με 1-0 της Α.Ε. Μάνης και με 2-1 του Εθνικού Μελιγαλά, ενώ είχε παραχωρήσει “λευκή” ισοπαλία (0-0) στον Παπαφλέσσα Χώρας.
Τη σεζόν 2019-20 ο Τέλλος Αγρας ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, όμως μετά το Γενάρη άρχισε την αντεπίθεση του και μέτρησε τρεις σερί νίκες, πριν διακοπεί το πρωτάθλημα το Μάρτιο.
Αυτές ήταν επί της Σπερχογείας με 1-0, επί της Α.Ε. Μάνης με 3-1 και επί του Τσικλητήρα Πύλου με 2-0.

Τα φετινά ματς που απομένουν

Πλέον για τη τη φετινή σεζόν έχει μπροστά του ορισμένα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να διατηρήσει το αήττητο στους Γαργαλιάνους. Στο κύπελλο έχει δύσκολο έργο μιας και θα υποδεχθεί τον ισχυρό Πάμισο στη ρεβάνς του 0-0 της Μεσσήνης, με στόχο να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά μετά από πάρα πολλά χρόνια! Στο πρωτάθλημα το πρώτο χρονικά ματς είναι με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και ακολουθούν τα παιχνίδια με Τσικλητήρα Πύλου και Μεθώνη. Φυσικά αν η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα κατακτήσει μιας από τις δύο πρώτες θέσεις του δεύτερου ομίλου, τότε θα δώσει κι άλλα ματς στο γήπεδο της στα πλέι οφ. Γιατί όπως λέει και μία παροιμία “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”...