Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 14:52

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο ντέρμπι με... κερδισμένη τη Μάνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο ντέρμπι με... κερδισμένη τη Μάνη (φωτό)

Οπως και στο ματς του α’ γύρου έτσι και χθες Πάμισος και Πανθουριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο ντέρμπι του α’ ομίλου της Α’ τοπικής...

Το 2-2 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς όσον αφορά τη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου, με κερδισμένη πάντως την Α.Ε. Μάνης που έκανε το ρεπό της και παρέμεινε στην πρώτη θέση, όντας στο +2 από την ομάδα της Θουρίας και στο +4 από τους Νησιώτες.
Οι 300 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο - “στολίδι” της Μεσσήνης παρακολούθησαν ένα... γεμάτο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και εν τέλει το ισόπαλο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, μιας και καμία ομάδα δεν ήταν φανερά ανώτερη της άλλης.
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 39’ με τον Λιόλιο, όμως ο Πάμισος απάντησε μετά από δύο λεπτά με τον Βλάχο. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 77’ ο κορυφαίος του αγώνα Διονύσης Παπαδόπουλος έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως η απάντηση της ομάδας του Γιώργου Καλόμαλου ήταν άμεση με τον Μπαστακό να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 80’!
Οι Νησιώτες με τον κόσμο στο πλευρό τους μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τα αριστερά με τον δραστήριο Παπαδόπουλο, αλλά και τον Βλάχο από τα δεξιά.
Ο Πανθουριακός από την άλλη που έπαιξε με τρεις νεοαποκτηθέντες στην 11αδα (Λιόλιο, Ζαχαρόπουλο, Σαραντόπουο) μπήκε κάπως νωχελικά στο ματς και μετά το 25’ άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει επικίνδυνα μπροστά. Στο 8’ ο Παπαδόπουλος ελίχθηκε από αριστερά και σούταρε, με τον Κωνσταντακόπουλο να μπλοκάρει στη γωνία του.

Προβάδισμα με Λιόλιο,
άμεση απάντηση με Βλάχο

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 31’ με τον Κουλόπουλο να δίνει για τον Δεμπεγιώτη που επιχείρησε σέντρα σουτ και τον Σταματελόπουλο να διώχνει σωτήρια προ του Βλάχου.
Οι δύο ομάδες πρόσεχαν τις γραμμές τους και δεν ρίσκαραν, όμως από μια στατική φάση στο 39’ το ματς... άνοιξε... Ο Κουρούπης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον προωθημένο Λιόλιο να παίρνει αμαρκάριστος από κοντά τη δυνατή κεφαλιά και να γράφει το 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν το γκολ μιας και ο Πάμισος ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα... Ηταν το 41’ με τον Παπαδόπουλο να κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά, κερδίζοντας μια κόντρα και βγάζοντας παράλληλη σέντρα... Ο Βλάχος τελείως αμαρκάριστος άργησε να πλασάρει, αλλά όταν το έκανε βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το
1-1. Αυτό ήταν το δεύτερο σερί γκολ που πετυχαίνει ο νεαρός εξτρέμ μετά την επιστροφή του στην ομάδα της Μεσσήνης πριν δύο εβδομάδες.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανθουριακό να απειλεί στο 44’, όταν ο Ζαραφέτας μπήκε από αριστερά και έκοψε για τον Ζαχαρόπουλο που είχε κάνει κίνηση φορ, όμως ο Χαραλαμπόπουλος πρόλαβε και απομάκρυνε.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου, που τέθηκε αντιμέτωπος με την τέως ομάδα του, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ζαραφέτα να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, τον Ζαχαρόπουλο να κερδίζει τις μονομαχίες στο κέντρο και τον Βασιλόπουλο να είναι δραστήριος από αριστερά.
Στο 65’ ο Βασιλόπουλος έκανε το κόψιμο για τον Κουρούπη, όμως ο Χαραλαμπόπουλος είχε κλείσει έγκαιρα και έδιωξε την μπάλα.

Ο Παπαδόπουλος
το 2-1 στο 77’

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο Πάμισος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 73’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, με τον Κωνσταντακόπουλο να διώχνει με γροθιές.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο εκπληκτικός Παπαδόπουλος έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά και τροφοδότησε τον Κουλόπουλο που πλάσαρε, με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει... Η μπάλα όμως χτύπησε στον Σταματελόπουλο και στρώθηκε στον Παπαδόπουλο που με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 2-1, εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους του Παμίσου.
Ούτε όμως αυτό το γκολ μπόρεσε να το χαρεί για πολύ η ομάδα που το πέτυχε...

Ισοφάριση στο 80’ με Μπαστακό

Στο 80’ ο Καλογερόπουλος μετά από εκτέλεση με πάσα ενός κόρνερ από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Γεωργιόπουλος γέμισε για τον Μπαστακό που είχε ανέβει από την άμυνα του και με κοντινό γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2!

Περίπτωση πέναλτι για τον Πάμισο στο 85’!

Το ματς πλέον είχε γρήγορο ρυθμό και στο 85’ έγινε μια περίεργη φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους...
Υστερα από ένα γέμισμα του Φιλόπουλου ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε την μπάλα, με τον Δεμπεγιώτη με τη φόρα που είχε να πέφτει πάνω του.
Στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Πανθουριακού απώθησε τον Δεμπεγιώτη και τον έριξε κάτω, με τον κ. Ρέκκα να του δείχνει την κίτρινη κάρτα γι’ αυτή του την ενέργεια. Οπως φάνηκε και στο βίντεο του αγώνα ο Κωνσταντακόπουλος δεν ενήργησε βίαια και σωστά δεν δέχθηκε κόκκινη κάρτα, όμως από τη στιγμή που ο κ. Ρέκκας του έδειξε κίτρινη κάρτα θα έπρεπε να δώσει και πέναλτι υπέρ του Παμίσου, μιας και υπήρξε παράβαση εντός περιοχής! Ετσι δικαιολογημένα φώναξαν οι Νησιώτες, μιας και αυτή η φάση μπορεί να είναι καθοριστική ως προς τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κλασική ευκαιρία στο 90’ με Βασιλόπουλο

Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν τρίτο γκολ και να πάρουν το διπλό... Ο Ζαραφέτας με έξοχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Βασιλόπουλο, ο οποίος αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει δίπλα του στον Σπυρόπουλο που δεν σούταρε με τη μία και έδωσε την ευκαιρία στον σταθερότατο Κατσιβαρδέα να κάνει τάκλιν και να απομακρύνει την μπάλα.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Ρέκκας σε ένα όμως ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι με πολλά νεύρα και ένταση. Βοηθοί ήταν οι Γεωργαντάς και Κασκάνης.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (71’ Νινιός), Βλάχος, Ντίσα (71’ Ιμεράσι), Κουλόπουλος, Δεμπεγιώτης (89’ λ. τρ. Μπορχάν), Σεντεμέντες, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Παπαδόπουλος (83’ Δήμος), Τιμπλαλέξης.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Λιόλιος, Μπαστακός, Σαραντόπουλος (83’ Σπυρόπουλος), Κουρούπης, Γεωργιόπουλος, Καλογερόπουλος, Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος, Σταματελόπουλος, Ζαχαρόπουλος.