Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2022 12:19

Στο... τιμόνι της ΕΠΣ Μεσσηνίας για 2η τετραετία ο Βασίλης Σπηλιώτης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με το Βασίλη Σπηλιώτη στη θέση του προέδρου θα πορευτεί την ερχόμενη 4ετία η ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς ο νεαρός παράγοντας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τα 9 μόλις σωματεία που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο Σπηλιώτης πήρε 5 ψήφους για τη θέση του προέδρου, έναντι 4 ψήφων του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Η νέα διοίκηση που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες, αποτελείται από 11 μέλη, τα 9 που προέρχονται από την πλευρά του Βασίλη Σπηλιώτη, ενώ τα άλλα δύο μέλη είναι από την αντίπαλη πλευρά που διεκδίκησε τη διοίκηση της ΕΠΣΜ, ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Κώστας Μπαρμπίτσας.
Στη νέα διοίκηση θα βρίσκονται 6 μέλη, που ήταν και στην προηγούμενη, ενώ τα υπόλοιπα 4 είναι καινούργια πρόσωπα. Οι νέοι παράγοντες είναι οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Πέτρος Αλάμαρας, Γιάννης Μανωλόπουλος, Ευσταθία Γεωργοπούλου και Κώστας Μπαρμπίτσας. Ο τελευταίος προέρχεται από την πλευρά του Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Σε ότι αφορά την Ευσταθία Γεωργοπούλου αν και πήρε μόλις 1 ψήφο, εκλέχθηκε στο νέο συμβούλιο σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπάρχουν στο νέο εκλογικό νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφισαν μόνο εννέα ομάδες από τις συνολικά 65. Αυτές δηλαδή που έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ και απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου. Οι υπόλοιπες 56 δεν είχαν δικαίωμα στην εκλογική διαδικασία, μετά τα κριτήρια που θέσπισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Οι εννέα ομάδες που ανέδειξαν τη νέα διοίκηση είναι οι: Απόλλωνας Καλαμάτας, Εθνικός Καλαμάτας, Μεσσηνιακός, ΑΟ Πατίστα, Διαβολίτσι, Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη, Μεθώνη και Πάμισος.

Παράγοντας στην ΕΠΣΜ από το 1993 ο Αγγελος Γεωργόπουλος!

Να σημειωθεί ότι ο Αγγελος Γεωργόπουλος που εκλέγεται συνεχώς από το 1993 και θα φτάσει τα 33 χρόνια παρουσίας σε διοικήσεις της ΕΠΣΜ με τη συμπλήρωση της 4ετίας, είναι ο παλιότερος παράγοντας. Τον ακολουθεί ο Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, που εκλέγεται συνεχώς από το 2016 και με την ολοκλήρωση της 4ετίας θα βρίσκεται 10 χρόνια στη διοίκηση της Ενωσης, ενώ στις προχθεσινές εκλογές αναδείχθηκε πρώτος στις προτιμήσεις των 9 σωματείων που ψήφισαν καθώς πήρε 6 ψήφους.
Σε ότι αφορά την παράταξη του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο ίδιος που ήταν υποψήφιος πρόεδρος πήρε 4 ψήφους και έχοντας συγκεντρώσει θα βρίσκεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης γιατί πήρε πάνω από το 25% των ψήφων. Από την παράταξη του θα βρίσκεται στο νέο συμβούλιο και ο Κώστας Μπαρμπίτσας που πήρε και αυτός 4 ψήφους.
Εδώ να σημειώσουμε, κάτι που ειπώθηκε και στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης από παρευρισκόμενους παράγοντες, ότι η νέα διοίκηση προέκυψε από τους ψήφους 9 σωματείων, αφού τα υπόλοιπα 56 σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές το χαρακτήρισαν παρωδία.

Η νέα διοίκηση

Η νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, πιθανόν σήμερα ή αύριο, είναι 11μελής και εκτός από το Βασίλη Σπηλιώτη, που θα είναι ο νέος πρόεδρος σε αυτή θα συμμετάσχουν κατά σειρά ψήφων οι Ηλίας Αλεξανδρόπουλος (6 ψήφοι), Βασίλης Αθανασόπουλος, Πέτρος Αλάμαρας, Αγγελος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Καλκαβούρας, Γιάννης Μανωλόπουλος, Κώστας Μπούνας (5 ψήφοι), Κώστας Μπαρμπίτσας (4 ψήφοι) και η Ευσταθία Γεωργοπούλου ως γυναίκα με 1 ψήφο.
Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Παναγιώτης Μπαστακός, Παναγιώτης Νινιός, Βασίλης Φωτεινάκης, Γιώργος Ντούλης, Νίκος Ρούτσης (4 ψήφοι), Γιώργος Καπερώνης και Φώτης Μουτεβελής (3 ψήφοι).
Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Χρήστος Δροσινός, Παναγιώτης Ψυλάκης (4 ψήφοι) και Παναγιώτης Ρέκκας μετά από κλήρωση γιατί ισοψήφησε με τον Κωνσταντίνο Μπινίσκο (3 ψήφοι). Ο τελευταίος θα είναι αναπληρωματικό μέλος της παραπάνω επιτροπής.

Δύο ενστάσεις

Η πλευρά του Παναγιώτη Βασιλόπουλου κατέθεσε δύο ενστάσεις για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των Βασίλη Σπηλιώτη και Κώστα Μπούνα, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο δεν ήταν ταμειακώς εντάξει μέλη για 1 χρόνο στις ομάδες από τις οποίες πήραν το πληρεξούσιο ώστε να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Εγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού

Στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε των εκλογών ακούστηκαν αρκετές απόψεις από εκπρόσωπους σωματείων και υπήρχαν αρκετές φωνές που μίλησαν για εκλογές παρωδία, γιατί έλαβαν μέρος μόλις 9 σωματεία.
Αρχικά η απερχόμενη διοίκηση έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και στη συνέχεια τον προϋπολογισμό για της επόμενη. Ο Παναγιώτης Νινιός έκανε τον διοικητικό απολογισμό, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Παναγιώτη Καλκαβούρας, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε και για τον προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου. Και οι δύο εγκρίθηκαν από τα 9 σωματεία που είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Η γενική συνέλευση, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, διήρκεσε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να έχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις σχετικά με τη διαδικασία, ενώ τονίστηκε και το γεγονός ότι είναι μικρή η εκπροσώπηση των σωματείων στη συνέλευση και γι’ αυτό έχει ευθύνη και η ΕΠΣΜ, αλλά και τα σωματεία.
Πριν την ψηφοφορία έκαναν τις τοποθετήσεις τους οι παράγοντες Γιώργος Ντούλης, Γιάννης Κωνσταντάρας, Γιώργος Πετρόπουλος, Γιώργος Πετρουλάκης, Βασίλης Φωτεινάκης, Βασίλης Χαρίτσης και ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης.