Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 13:18

ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-1: Αφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Γράφτηκε από τον


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο χθεσινός πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στον Πάμισο και την Α.Ε. Μάνης.

Η ΑΕΜ προηγήθηκε στο 31’ με υπέροχο γκολ του Κλέαρχου Αλεξανδρόπουλόυ, αλλά στην επόμενη φάση ο Δημήτρης Γαλανόπουλος με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο γήπεδο της Μεσσήνης. Ετσι όλα θα κριθούν την προσεχή Τετάρτη στον Κάμπο, όπου θα διεξαχθεί η ρεβάνς. Η Μάνη διατηρεί προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ, αφού προκρίνεται και με ισοπαλία δίχως τέρματα. Ο Πάμισος χρειάζεται πλέον νίκη ή ισοπαλία από 2-2 και πάνω για να βρεθεί στον τελικό.
Οι “Νησιώτες” μπορούν να αισθάνονται και τυχεροί από το 1-1, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παπαθεοδώρου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στη Μάνη. Νωρίτερα είχε αστοχήσει σε κενή εστία και ο Χελάς, αλλά και να σκόραρε το γκολ δεν θα μετρούσε αφού υποδείχθηκε οφσάιντ.
Η ΑΕΜ μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλύτερη στο δεύτερο, ειδικά στο ξεκίνημα και στο τέλος του 45λεπτου.
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνα και πλησίασαν στο γκολ με κεφαλιές μέσα από την περιοχή του Μπέρμπερη στο 15’ για τη Μάνη και του Παπαδόπουλου στο 22’ για τον Πάμισο, που πέρασαν άουτ.
Στο 31’ ωστόσο ο Αλεξανδρόπουλος με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε τον Οικονομόπουλο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και αφού βρήκε και στο δοκάρι. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 0-1, ήρθε το 1-1. Ο Παπαδόπουλος στο 32’ σέντραρε και η μπάλα βρήκε το χέρι του Περιβολάρη, με τον ρέφερι Παπακωνσταντίνου που ήταν κοντά, να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γαλανόπουλος από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταθά, που έπεσε δεξιά.
Στο δεύτερο μέρος η Μάνη κυκλοφόρησε περισσότερο τη μπάλα, με τον Πάμισο να έχει χάσει τη μάχη του κέντρου.
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές από τα στόπερ να βρουν τον γρήγορο Χαραλαμπόπουλο (μπήκε στο 57’) ώστε να χτυπήσουν στην κόντρα. Ούτε πάντως η ΑΕΜ είχε τις μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 74’. Σε αυτό το σημείο ο Χελάς έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξανδρόπουλο, που νικήθηκε όμως από τον Οικονομόπουλο (απέκρουσε με το πόδι). Νωρίτερα στο 71’ ο τερματοφύλακας ου Παμίσου είχε μπλοκάρει και το αδύναμο σουτ του Αλεξανδρόπουλου. Στο 90’ ο Μουστάκας από δεξιά, έκλεψε την μπάλα από τον Κατσιβαρδέα και σέντραρε στο β’ δοκάρι για τον Χελά, που με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ. Ο βοηθός Σταυρόπουλος είχε σηκώσει ωστόσο τη σημαία για οφσάιντ. Στο 91’ χάθηκε η ευκαιρία του ματς. Ο Αλεξανδρόπουλος με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Παπαθεοδώρου που μόνος μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο Πάμισος έχει να επιδείξει ένα φάουλ του Παπαδόπουλου στο 82’ που έδιωξε με γροθιές ο Σταθας και τη φάση του 81’, όταν ο Αριστομενόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πάσαρε στο ύψος του πέναλτι για τον Ντίσα, που κόπηκε πριν εκτελέσει.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Μπόρχαν, Νινιός (83’ Λυμπερόπουλος), Υμεράσι (57’ Κατσιβαρδέας), Ντίσα, Παπαδόπουλος, Δεμπεγιώτης (83’ Δήμος), Γαλανόπουλος (68’ Τιμπλαλέξης), Βλάχος (57’ Χαραλαμπόπουλος).
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Μπέρμπερη (25’ λ.τρ. Κουντάνης, 88’, λ.τρ. Στύλλα), Περιβολάρης, Κλουβάτος, Τζανετέας, Παπαθεοδώρου, Μουστάκας, Σπανός (78’ Δουρούμης), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.