Τρίτη, 22 Μάρτιος 2022 12:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πλήρωσε ξανά το κακό πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πλήρωσε ξανά το κακό πρώτο ημίχρονο

Θα μπορούσε να είναι και τίτλος ταινίας “το χαμένο ημίχρονο”, όμως απεικονίζει την πραγματικότητα σε ότι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει η Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο των τελευταίων παιχνιδιών της.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω αποτελεί η εμφάνιση στην κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με τα Χανιά (1-1), όπου η Καλαματιανή ομάδα “πέταξε” το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια είναι σαν να μην βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα, προς το καλύτερο, όμως αυτό δεν φτάνει ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αυτό πλέον είναι ένα θέμα, γιατί χάνονται βαθμοί, που στην πορεία αποδειχθούν ότι ήταν σημαντικά και θα πρέπει ο Γιάννης Μπελά με τους συνεργάτες του, να βρουν τι φταίει και να το διορθώσουν άμεσα, αν θέλουν η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Το ότι δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν οι Ανδρέας Τάτος και Χαράλαμπος Παυλίδης, λόγω τραυματισμού ο πρώτος και ίωσης ο δεύτερος, έπαιξε το ρόλο του, αφού η ομάδα είχε χάσει σημαντικό κομμάτι της δύναμης της στο χώρο του κέντρου.
Σίγουρα δεν έχει χαθεί τίποτα σε ότι αφορά την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς απομένουν 9 παιχνίδια και η Καλαμάτα διαθέτει αρκετά καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να την οδηγήσουν στην κορυφή και στη διεκδίκηση της ανόδου μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Μπελά: “Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος”

Ο προπονητής Γιάννης Μπελά μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ άλλων δήλωσε: “Πιστεύω ότι στον αγώνα σήμερα (σ.σ. Κυριακή) μόνο η Καλαμάτα υπήρχε, παρόλο που φάγαμε το γκολ βρήκαμε δυνάμεις και καταφέραμε με τις ευκαιρίες που βγάλαμε να ισοφαρίσουμε. Με την ευκαιρία στο πέναλτι να κάνουμε το 2-1 και να φεύγαμε όλοι χαρούμενοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το έχω πει και άλλη φορά καλύτερα εδώ που είμαστε να μην παίξουμε καλά και να πάρουμε το τρίποντο, αυτό μετράει. Γιατί το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που βρήκαν δυνάμεις και έπαιξαν αυτό το ωραίο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί πράγματι ήταν στο πλευρό μας σήμερα από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά δυστυχώς δεν τους κάναμε χαρούμενους, αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η βαθμολογία δεν υπάρχει καιρός για να πούμε δεν κάναμε αυτό, δεν κάναμε εκείνο. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και υπάρχουν άλλες 9 αγωνιστικές και εύχομαι στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαιρόμαστε".
Σε ερώτηση για τον αν στοίχισαν οι απουσίες Τάτου, Παυλίδη και ότι ο Λουκίνας έχει μείνει μόνος του στην επίθεση, δεν έχει βοήθειες, απάντησε: “Εντάξει αυτό στο ποδόσφαιρο όταν δεν έχεις άλλες λύσεις αναγκάζεσαι να βρεις μέσα από την ομάδα γιατί όλοι αξίζουν. Εχουμε δει και άλλα παιχνίδια που λείπουν παίκτες και έχουμε πάρει και νίκες. Αλλα αυτό δεν πάει να πει ότι λείπει κάποιος και η ομάδα δεν πρέπει να κερδίσει και το προηγούμενο παιχνίδι κερδίσαμε και το προηγούμενο κερδίσαμε εδώ μέσα. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο, μερικοί έχουν χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν ακόμη παραπάνω, όπως είναι ο Τάτος σε κλειστές άμυνες όπως είναι και αυτοί (σ.σ. Χανιά), υπάρχουν”.
Σε άλλη ερώτηση για τον Μπακαγιόκο που σε 2ο παιχνίδι μετά από αυτό με τον Εργοτέλη, δίνει το πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα (με το πέναλτι), είπε: “Ολοι την εβδομάδα και την Κυριακή όταν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο λέμε στους ποδοσφαιριστές να έχουμε συγκέντρωση. Μερικοί παίκτες εντάξει, αργούν να μπουν στο παιχνίδι και δεν είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το 90 λεπτό γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και συγκέντρωσης. Αν είσαι συγκεντρωμένος δεν κάνεις ποτέ λάθος. Οπως βλέπετε κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και κάθε ομάδα που πρωταγωνιστεί χάνουν βαθμούς και έχει δρόμο ακόμα γιατί όλοι παίζουν μεταξύ τους και βλέπετε ότι είναι στον όμιλο μας, απ’ ότι βλέπω, είναι πεντακάθαρο, το κάθε παιχνίδι παίζετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δίνουν όλες οι ομάδες και αυτές που είναι να πέσουν και αυτοί που κυνηγάνε δίνουν το 100%.”

Παπατόλιος: “Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα”

Ο σκόρερ της Καλαμάτας στο ματς με τα Χανιά Θανάσης Παπατόλιος δήλωσε: “Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε ένα ημίχρονο, δεν μπήκαμε καλά. Δεν είναι ότι κινδυνεύσαμε, εκτός τη φάση του πέναλτι δεν έκανε ευκαιρία η αντίπαλη ομάδα, απλά δεν ήμασταν εμείς αυτοί που είμαστε συνήθως. Δεν παίξαμε ποδόσφαιρο από πίσω, δεν είχαμε την κατοχή και έτσι μείναμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μπήκαμε όπως μπαίνει στα παιχνίδια πάντα η Καλαμάτα, δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, δεν απειληθήκαμε ούτε στο δεύτερο, δεν είχε κάποια τελική προσπάθεια ο αντίπαλος. Ισοφαρίσαμε το παιχνίδι και μπορούσαμε να το γυρίσουμε κιόλας με τη μεγαλύτερη ευκαιρία το πέναλτι του Λουκίνα”.
Στη συνέχεια ερωτηθείς για τη θέση που αγωνίστηκε στα χαφ, ενώ αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα ως στόπερ και αν έχει κάποια διαφορά η θέση που αγωνίζεται, απάντησε: “Η φυσική μου θέση είναι στα χαφ. Είμαι ένας παίκτης που μπορώ να βοηθήσω και πίσω όταν χρειαστεί. Βοήθησα την ομάδα στην αρχή, ξεκίνησε η ομάδα πολύ καλά, έκανε καλή πορεία και έμεινε έτσι ο σχηματισμός. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γενικά έχω συνηθίσει από πάντα και σε όλες τις ομάδες να είμαι ο παίκτης που αλλάζω θέσεις έχω παίξει και σε άλλες θέσεις”.
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Καλαμάτα Βασίλης Παναγιωτόπουλος δήλωσε: "Η ατυχία μας στέρησε την νίκη στο ματς με τα Χανιά. Είμασταν καλύτεροι. Είχαμε ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα και συσπειρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο της πρώτης θέσης στον όμιλο μας. Πάμε για νίκες στα επόμενα ματς μέχρι τον αγώνα με το Λεβαδειακό που θεωρώ ότι θα είναι ένας τελικός”.

Τέσσερις απουσίες με Χανιά

Αποθεραπεία περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας που αγωνίστηκαν με τα Χανιά. Οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν κανονικά προπόνηση, ενώ σήμερα θα έχουν ρεπό και την Τετάρτη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Ζάκυνθο.
Ο Γιάννης Μπελά την Κυριακή δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ματέους που συμπλήρωσε 4 κίτρινες, τον Μπακαγιόκο που έχει πλέον επτά κάρτες και θα λείψει στα ματς με Ζάκυνθο και ΟΦΙ, τον Γρίβα που θα βρίσκεται στην εθνική Ελπίδων και τον Μόζερ που λόγω τραυματισμού θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 15 μέρες.