Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2022 10:32

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ωρα για στέψη στο Στάδιο!

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ωρα για στέψη στο Στάδιο!

 

Η ώρα για να μάθουμε τον Κυπελλούχο Μεσσηνίας για τη σεζόν 2021-22 έφτασε...

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ο Πανθουριακός θα αντιμετωπίσει την Α.Ε. Μάνης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Μετά από ένα διάλειμμα την περσινή σεζόν που δεν διεξήχθη ο θεσμός του κυπέλλου λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό, φέτος ο τελικός θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο “χαλί” του Δημοτικού Σταδίου.
Τελευταία ομάδα που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Μεσσηνίας ήταν το 2020 ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, που στον τελικό είχε επικρατήσει με 2-1 της Μεθώνης.
Η ΕΠΣ Μεσσηνίας επιδιώκει ο τελικός του κυπέλλου να είναι μία πραγματική γιορτή για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και απευθύνει κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο να βρεθεί στις κερκίδες του Σταδίου.
Ενας ακόμη λόγος είναι πως ο σημερινός αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”.
Χαρακτηριστικό του σημερινού τελικού είναι πως όποια ομάδα και αν το κατακτήσει, θα το κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Ο πρωταθλητής πλέον Πανθουριακός θα παίξει στον δεύτερο τελικό της ιστορίας του και θα παλέψει για την πρώτη κούπα. Η ομάδα της Θουρίας είχε αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου τη σεζόν 2015-16, πριν 6 χρόνια, και είχε ηττηθεί στο γήπεδο του Κορδία από τον Τσικλητήρα Πύλου με 1-0.
Από την άλλη η Α.Ε. Μάνης γράφει ιστορία σήμερα, μιας και θα συμμετάσχει στον παρθενικό τελικό της ιστορίας της, φιλοδοξώντας να σηκώσει και το βαρύτιμο τρόπαιο!

Ολα για το νταμπλ η Θουρία

Σε ότι έχει να κάνει με τον τυπικά γηπεδούχο Πανθουριακό, η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας είναι στα ύψη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της
Α’ τοπικής! Στόχος λοιπόν της ομάδας της Θουρίας είναι να φτάσει στο νταμπλ και να πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική που θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα.
Το μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή Τάκη Σακελαρόπουλο είναι ο τραυματίας Αγγελος Σαραντόπουλος που μετά τον αγώνα με την Κυπαρισσία, θα χάσει και τον τελικό με την Μάνη.

Δίψα για κούπα στη Μάνη

Οσον αφορά τη Μάνη και μόνο η παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου συνιστά μεγάλη επιτυχία. Ομως οι Μανιάτες δεν αρκούνται απλά με την συμμετοχή, αλλά θέλουν να γευτούν και την κατάκτηση του τροπαίου και γι’ αυτό θα τα δώσουν όλα απέναντι στον Πανθουριακό.
Η ομάδα του Τάκη Δρούγα είναι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά για το σπουδαίο παιχνίδι και είναι δεδομένο πως θα έχει δυναμική συμπαράσταση από τους φίλους της που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό “παρών” στο Στάδιο. Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία της Μάνης είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι, με τον Τάκη Δρούγα να έχει αρκετές επιλογές για τη σύνθεση της 11αδας.

Πως έφτασαν στον τελικό

Για να φτάσει στον τελικό ο Πανθουριακός απέκλεισε τον Απόλλωνα Πεταλιδίου εκτός έδρας (0-5), τη Θύελλα Χαρακοπιού εκτός έδρας (0-1), τον Απόλλωνα Καλαμάτας στα προημιτελικά με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού Ανάληψης με μία νίκη 1-0 και μία ισοπαλία 1-1.
Οσον αφορά την ΑΕΜ στη 2η αγωνιστική απέκλεισε εκτός έδρας τη Μεθώνη με σκορ 2-1 και εν συνεχεία πέταξε εκτός κυπέλλου την πολυνίκη του θεσμού Εράνη, κερδίζοντάς τη στο γήπεδο του Κάμπου με 4-1!
Στη συνέχεια βρήκε μπροστά της την Κυπαρισσία και παρότι ηττήθηκε με 3-2 στο πρώτο ματς στην Τριφυλιακή πόλη, κατάφερε να προκριθεί επικρατώντας με 2-1 στο γήπεδο της.
Στα ημιτελικά έπαιξε με τον Πάμισο τον οποίο απέκλεισε μετά την ισοπαλία 1-1 στη Μεσσήνη και τη νίκη με 2-1 στον Κάμπο.
Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Στην κανονική περίοδο η Α.Ε. Μάνης πήρε δύο νίκες επί του Πανθουριακού, με 2-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και με το ίδιο σκορ στο γήπεδο του Κάμπου.
Στα πλέι οφ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο γήπεδο της Μικρομάνης, ενώ η μοναδική νίκη του Πανθουριακού ήρθε πριν δέκα ημέρες εκτός έδρας με σκορ 2-1.
Διαιτητής του μεγάλου τελικού θα είναι ο Ηλίας Ρέκκας, με βοηθούς τους Νίκο Γκούμα και Ηλία Τσουλάκο. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αποστόλης Καυκάς.