Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 11:11

Ιδιαίτερος ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας λόγω της στήριξης στο Σύλλογο “Φλόγα”

Γράφτηκε από τον
Ιδιαίτερος ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας λόγω της στήριξης στο Σύλλογο “Φλόγα”

Στον φιλανθρωπικό σκοπό που έχει ο σημερινός τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας, μίας και όλα τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”, στάθηκαν οι προπονητές και οι αρχηγοί του Πανθουριακού και της Μάνης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε αίθουσα του γηπέδου του Κορδία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Παναγιώτης Νινιός αφού συνεχάρη τις ομάδες για την συμμετοχή τους στον τελικό, μίλησε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα έχει μέσω της στήριξης του Συλλόγου “Φλόγα” και απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Στάδιο.

Τι είπαν στη συνέντευξη τύπου οι προπονητές και οι αρχηγοί

Ο προπονητής της Α.Ε. Μάνης Τάκης Δρούγας μοίρασε συγχαρητήρια στον Πανθουριακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προσθέτοντας πως τόσο η ομάδα της Θουρίας, όσο ακόμη η Κυπαρισσία και το Διαβολίτσι μπορεί να σταθούν στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Για τον τελικό επισήμανε: “Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο για την κατάκτηση του κυπέλλου και θεωρώ πως η ομάδα μου έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και έχει βάλει δύσκολα σε ομάδες όπως η Κυπαρισσία και η Θουρία.
Είμαστε μία ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι με ταπεινότητα, έχοντας καλά αποδυτήρια, καλούς ποδοσφαιριστές και θα δώσουμε τα πάντα ώστε να κατακτήσουμε το τρόπαιο.
Ο Πανθουριακός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τα δικά μου παιδιά έχουν δώσει ένα όρκο από το καλοκαίρι για τον Κώστα Αργυρόπουλο και αυτός είναι ο στόχος μας. Από την αρχή της χρονιάς είπαμε να πάρουμε έναν τίτλο ώστε να του τον αφιερώσουμε”.
Ο προπονητής του Πανθουριακού Τάκης Σακελλαρόπουλος εξήρε την Μάνη για την πορεία της στο κύπελλο, αλλά και για την “αισθητική που πρεσβεύει αυτή η ομάδα στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τα 3-4 τελευταία χρόνια. Εχουμε έναν ιερό σκοπό για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και νομίζω ότι θα δώσουμε πολύ περισσότερη χαρά σε αυτά τα παιδιά απ’ όση θα πάρουμε εμείς σηκώνοντας ένα τρόπαιο στον αέρα.
Αγωνιστικά προερχόμαστε από έναν αγώνα ο οποίος μας έδωσε το δικαίωμα να να παίξουμε στα μπαράζ, δηλαδή να είμαστε πρωταθλητές στη Μεσσηνία και αυτό μας δίνει πολύ καλή ψυχολογία. Παίζουμε όμως με μία ομάδα που μας κέρδισε φέτος και αυτό πρέπει να μας ανεβάσει τη συγκέντρωση και να μας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο”.

“Κρεμάει” τα παπούτσια του ο Χελάς!

Για τον Γιάννη Χελά θα είναι ιδιαίτερο το σημερινό παιχνίδι, μιας και όπως ανακοίνωσε έχει αποφασίσει μετά τον τελικό να “κρεμάσει” τα παπούτσια του!
Ο αρχηγός της Μάνης έδωσε συγχαρητήρια στον Πανθουριακό για τον τίτλο στην Α’ τοπική και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μπαράζ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο Κώστα Αργυρόπουλο, τονίζοντας πως η απώλεια του τους συγκλόνισε και πως θέλουν να πάρουν το κύπελλο για να το αφιερώσουν σε αυτόν.
Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στις δυνατές ομάδες που απέκλεισαν στην πορεία προς τον τελικό, προσθέτοντας “ευελπιστώ να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε χτίσει τη φετινή χρονιά και να είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο.
Το αυριανό παιχνίδι για μένα έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα, μιας και έπειτα από πολλές σκέψεις αποφάσισα να είναι το τελευταίο μου σαν ενεργός ποδοσφαιριστής”, τόνισε ο επιθετικός της Μάνης επισημαίνοντας πως είναι σίγουρος πως οι Μανιάτες θα δώσουν βροντερό παρών στο γήπεδο.
Τέλος, ο Σταύρος Τσουλάκος αφού μίλησε για τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται με τον Σύλλογο “Φλόγα”, τόνισε πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι μιας και οι δύο ομάδες είναι επιθετικές και ο αγωνιστικός χώρος είναι καλός.
“Οσο κι αν φαίνεται περίεργο επειδή είναι τελικός, για τη δική μου ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο εν αντιθέσει με το τελευταίο ματς που μας πίεζε πιο πολύ το αποτέλεσμα”.