Τρίτη, 03 Μάιος 2022 13:12

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Φινάλε με νίκη για τους Ερασιτέχνες Καλαμάτας, 3-1 τον ΑΕΠΣ Αρι

Γράφτηκε από τον

Με νίκη, όπως ξεκίνησαν τους αγώνες στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής, ολοκλήρωσαν τη φετινή αγωνιστική σεζόν οι Ερασιτέχνες Καλαμάτας, που νίκησαν την Κυριακή το πρωί στο Ασπρόχωμα τον ΑΕΠΣ Αρι με 3-1.

Σύντομη αποδείχθηκε η παρουσία των Ερασιτεχνών Καλαμάτας, στην πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής. Μετά από μια αξιόλογη πορεία κατάφεραν να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου, να στεφθούν πρωταθλητές και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα αγωνιστούν στην Α1 τοπική.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, έκαναν καλό παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες στο παιχνίδι και αξιοποίησαν τρεις από αυτές και να φτάσουν στην επικράτηση. Εκαναν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν το στόχο τους, αφού το έργο τους δεν ήταν εύκολο απέναντι στον Αρι, που ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και πάλεψε για τη νίκη που θα του έδινε ένα από τα εισιτήρια της ανόδου στην Α1. Ομως παρά τις προσπάθειες τους, οι φιλοξενούμενοι μόλις μία φορά βρήκαν δίχτυα όταν ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1. Από εκεί και μετά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Φάσεις – γκολ

Στο 30’ από μπαλιά του Σπ. Βαρελά, ο Σαούτης μπήκε στην περιοχή, απέφυγε με ωραία κίνηση αντίπαλο του και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 35’ ο Παυλόπουλος απέφυγε τον Γιακουμή, μπήκε στην περιοχή πρόλαβε έξοδο Π. Βαρελά και έκανε το διαγώνιο σουτ στην κενή εστία, όμως πρόλαβε ο Γιακουμής σχεδόν πάνω στη γραμμή και έδιωξε, γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ. Στο 59’ ο Γεωργακόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Δημητρόπουλο, αυτός με κοντινό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Αμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων και στο επόμενο λεπτό πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Χότζα έκανε την μπροστινή πάσα για τον Φράγκο που έπιασε την κεφαλιά, ο Κόρδας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Σαούτης που κινήθηκε στην πορεία της με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. Στο 62’ κοντινό διαγώνιο σουτ του Γκίζα απέκρουσε στην κλειστή του γωνία ο Κόρδας. Στο 72’ ο Φράγκος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 86’ ο Σαούτης έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε έναν αντίπαλο του και έκανε τη σέντρα στο πέναλτι σχεδόν, ο Ζαγαρέλος άφησε την μπάλα να περάσει και έφτασε στον Καρνάκη, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για περίπου 15 λεπτά με παίκτη λιγότερο γιατί στο 73’ αντίκρισε τη 2η κίτρινη ο Πετρόπουλος για αντικανονικό μαρκάρισμα (η 1η στο 51’ για τον ίδιο λόγο).
Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές τον Σωτηρόπουλο και τη Δ. Ρηγοπούλου.
ΕΡΑΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Βαρελάς, Θεοφιλόπουλος, Καρακαϊδός, Γιακουμής (46’ Καρνάκης), Μητρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Χότζα (85’ Ντόντα), Σπ. Βαρελάς, Φράγκος (74’ λ.τρ. Ζαγαρέλος), Σαούτης, Τσαούσης (46’ Γκίζας).
ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ: Κόρδας, Πετρόπουλος, Δρούγας, Μέλλιος, Δρακοπαναγιωτάκης, Γεωργακόπουλος (70’ Λουμάκης), Τζάννες, Η. Παπαδόπουλος (64’ Παπακρόνι), Παυλόπουλος, Κωστόπουλος, Δημητρόπουλος (88’ Αλεξανδρόπουλος).

Ενόχλησε η αργοπορία

Με αρκετά λεπτά καθυστέρηση, από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού έφτασε στο γήπεδο ο διαιτητής Ηλ. Σκόρδος. Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε τους ανθρώπους των δύο ομάδων, όπως και το γεγονός ότι στη διάρκεια του ματς έδειχνε να βαριέται. Από όλο αυτό το γεγονός υπήρξαν και φίλαθλοι που αντέδρασαν. Μεταξύ άλλων το παιχνίδι παρακολούθησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Νίκος Μουλατσιώτης (έχει δει όλα τα παιχνίδια της ομάδας τη φετινή σεζόν), ο οποίος ήταν αρκετά ενοχλημένος από τον διαιτητή. Μάλιστα μιλώντας στην “Ελευθερία” ανέφερε: “Θα πρέπει όλοι οι διαιτητές να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Να δείχνουν σεβασμό και σε αυτά τα παιδιά. Αν έπαιζε σε παιχνίδι με αντιπάλους τον Πάμισο με τη Θουρία θα είχε την ίδια παρουσία. Ηρθε στο γήπεδο στις 11.10 και το ματς ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11. Οι άλλοι δύο διαιτητές ήταν στο γήπεδο από τις 10.30. Και στη διάρκεια του αγώνα έδειξε αδιαφορία, λες και βαριόταν να παίξει”.