Τετάρτη, 04 Μάιος 2022 14:45

SUPER LEAGUE: Στέψη ή αναβολή σήμερα στην Τούμπα;

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE: Στέψη ή αναβολή σήμερα στην Τούμπα;

Μία ισοπαλία θα είναι αρκετή για τον Ολυμπιακό σήμερα στην Τούμπα, ώστε να κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, σε αυτό το εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των Play Off της Super League, ευελπιστεί να παρατείνει την αγωνία των «ερυθρόλευκων», παίρνοντας ακόμα μία τόνωση ηθικού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με «νωπές τις δάφνες» από την πρόκριση στην παράταση επί του Ολυμπιακού και μάλιστα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έπειτα από την άκρως πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία της, όπου έφτασε ως τα προημιτελικά του Conference League, στοχεύει πλέον στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και στο να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται τη διαφορά από την κορυφή. Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες μπορεί, ώστε και τους θεωρούμενους βασικούς να κρατήσει «φρέσκους», αλλά και τους λεγόμενους αναπληρωματικούς να έχει σε εγρήγορση. Και για την ώρα μάλλον τα καταφέρνει περίφημα όπως φάνηκε στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς, από την άλλη, προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και η σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα, έφεραν έναν εφησυχασμό που κάθε άλλο παρά άρεσε στη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η νίκη, δύσκολη είναι η αλήθεια, επί του ΠΑΣ Γιάννινα (3-2) ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί πειστικές νίκες σε συνδυασμό με καλές εμφανίσεις στα πέντε ματς που απομένουν, ώστε να ξεκινήσει πιο ήσυχος το σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου.
Τη σημερινή αναμέτρηση ορίστηκε να σφυρίξει ο Πορτογάλος διαιτητής, Λουίς Γκοντίνιο. Ο 36χρονος ρέφερι είχε σφυρίξει και το 1-1 της κανονικής διάρκειας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ρουί Τεϊσέιρα, Αντρέ Κάμπος, 4ος ο Ζαμπάλας και στο VAR ο Ούγκο Μιγκέλ με τον Σαμοΐλη.
Το ντέρμπι της Τούμπας θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

ΑΠΕ - ΜΠΕ