Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 10:30

Η Κ20 της Καλαμάτας νίκησε 1-0 τον Θεσπρωτό, αλλά δεν πέρασε στη β’ φάση

Γράφτηκε από τον

Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2 η Καλαμάτα, που χθες το μεσημέρι κέρδισε στο Ασπρόχωμα με γκολ στην εκπνοή σχεδόν, τον πρωτοπόρο του 3ου ομίλου Θεσπρωτό με 1-0.

Χρειάστηκε να φτάσουν στο 90λεπτο για να αξιοποιήσει η γηπεδούχος ομάδα μία από τις ευκαιρίες που είχε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο Μούζος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κομίνη, με τον διαιτητή Κουρτέση να σφυρίζει αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιαννόπουλος στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο κέντρο της εστίας εκεί όπου έπεσε ο Καρδάνης και απέκρουσε αρχικά την μπάλα, όμως στην επαναφορά ο Γιαννόπουλος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0.
Από εκεί και πέρα έγινε ένα καλό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά χωρίς να τις αξιοποιούν. Η ομάδα της Καλαμάτας, έδειξε στη διάρκεια του ματς ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και απείλησε αρκετές φορές, όμως στο τέλος ευτύχησε να σκοράρει.
Με τη νίκη αυτή ανέβηκε στη 2η θέση με 18 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Θεσπρωτό που θα συνεχίσει στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Αντίθετα η Καλαμάτα με το χθεσινό ματς ολοκλήρωσε τα επίσημα παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φάσεις

Στο 2’ σουτ του Γκότση από τη γωνία σχεδόν της περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 6’ σέντρα του Σάλα στην περιοχή για τον Μουζάκη, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Καρδάνη, σούταρε από τη γραμμή της περιοχής για να αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού. Στο 10’ σουτ του Μπάλου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 17’ ο Μούζος εκτέλεσε πλάγιο με πάσα στον Μουζάκη αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 23’ πασά του Σαούτη στον Γιαννόπουλο αυτός με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 31’ διαγώνιο σουτ του Ρούση μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ θα το κάθετο δοκάρι. Στο 41’ σουτ του Παππά λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 58’ διαγώνιο σουτ του Μουζάκη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Καρδάνης η μπάλα έφτασε στο Δρούγα, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο του και σούταρε για να πέσει στην αριστερή του γωνία ο Καρδάνης και να αποκρούσει σωτήρια με τα χέρια. Στο 60’ ο Παππάς κέρδισε τις κόντρες και σούταρε συρτά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής για να μπλοκάρει ο Τσιφτσής. Στο 65’ δυνατό σουτ του Μούζου, σχεδόν από την γραμμή της μεγάλης περιοχής η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 74’ σε σέντρα ο Παππάς ξέφυγε από τους αμυντικούς βγήκε φάτσα με τον Τσιφτσή έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76’ δυνατό σουτ του Δρούγα λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’ συρτό σουτ του Ρούση μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Τσιφτσής.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κουρτέσης με βοηθούς διαιτητές τους Τσουλάκο και Μπασιλάρη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Δρούγας, Σάλα (89’ Β. Δημητρίου), Στυλιανόπουλος, Σκοπέτος (46’ Γουρνάς), Σερπάνος, Γιαννόπουλος, Σαούτης (46’ Μέμα), Μουζάκης (72’ Ρουμελιώτης), Μούζος, Γκότσης (72’ Ρούπας).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Καρδάνης, Α. Αδαμίδης, Β. Δημητρίου, Μπάλος, Παππάς, Μπάσκας (68’ Κομίνης), Ράπτης (68’ Τσάντος), Πετρίδης (46’ Τσαλούκας), Σάκκος (30’ λ.τρ. Ρούσης), Μεχμετάι, Πούρικας, Σγουρίδης.

Είδε το ματς ο Τσιώλης

Στο Ασπρόχωμα βρέθηκε ο προπονητής της Καλαμάτας Σάκης Τσιώλης και παρακολούθησε το τελευταίο παιχνίδι της Κ20 με τον Θεσπρωτό.
Δίπλα του ήταν οι συνεργάτες του Παναγιώτης Δρούγας, Γιώργος Πολυμενέας, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Καλαμάτα Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπασταμάτης, ο μέτοχος Γιώργος Ράλλης, ο σκάουτερ Ηλίας Μουρούσιας και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος φέτος στηρίζει την προσπάθεια των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας της Καλαμάτας. Επίσης τον αγώνα παρακολούθησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας Μανώλης Θεοδώρου, Νίκος Μουλατσιώτης και Νικήτας Παπανικολόπουλος, με τους δύο τελευταίους να τα λένε στο ημίχρονο με τον Αλέκο Δέδε, που βρίσκεται στο Θεσπρωτό, οι Βασίλης Σπηλιώτης, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ, καθώς και το μέλος της διοίκησης Βασίλης Αθανασόπουλος, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Σταύρος Λάμιας με τον παρατηρητή διαιτησίας Παναγιώτη Μαυροειδάκο.
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Κώστας Παπασταμάτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον παρατηρητή διαιτητής του αγώνα Γιάννη Πορφύρη (ΕΠΣ Αρκαδίας).