Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 12:31

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ15: Η Ακαδημία Πάμισος πήρε τον τίτλο, 2-1 στον τελικό τον Αίαντα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ15: Η Ακαδημία Πάμισος πήρε τον τίτλο, 2-1 στον τελικό τον Αίαντα (φωτό)

Η ακαδημία Πάμισος κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Κ15 που διοργάνωσε η ΕΠΣΜ, καθώς επικράτησε στον τελικό του Αίαντα με 2-1.

Οι δύο ομάδες κατέλαβαν την πρώτη θέση, ο Αίας στον 1ο όμιλο και η Ακαδημία Πάμισος στο 2ο όμιλο και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας”, ο τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Η ομάδα της Μεσσήνης αποδείχθηκε πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια από τον αντίπαλο της και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Φάσεις - γκολ

Στο 17’ ο Γιαννόπουλος με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής και παρά την προσπάθεια του Κρόμπα έκανε το 1-0. Στο 30’ ο Σαρδελάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καλογερόπουλο και ο διαιτητής Τοτάκης σφύριξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Σαρδελάς και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37’ ο Σαρδελάς με γυριστό σουτ (ψαλιδάκι) έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 51’ διαγώνιο σουτ του Γιαννόπουλου απέκρουσε ο Κρόμπας και στη επαναφορά ο Ντιρμίσι με κοντινό πλασέ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Ακαδημία Πάμισος κάνοντας το 2-1. Μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε ο τυπικά φιλοξενούμενος Αίας στο 79’ όταν ο Μαθιός κέρδισε την μπάλα ύστερα από κόντρα σε δύο αμυντικούς του και βγήκε τετ-α-τετ με τον Πλιό, όμως προσπάθησε με προσποίηση να τον αποφύγει για να σκοράρει, όμως ο αντίπαλος του κατάφερε να του πάρει την μπάλα και να γλιτώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Χαράλαμπος Τοτάκης, Νίκος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Πανόπουλος.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ: Πλιός, Κάτσα, Λέρα, Δρακόπουλος, Καλογερόπουλος, Ντίσα, Μπάσα, Γιαννόπουλος, Ντιρμίσι, Μακαρούνης, Αθανασόπουλος. Στον πάγκο ήταν οι Γκάργκουλας, Φλαούνας, Πλατάρος.
ΑΙΑΝΤΑΣ: Κρόμπας, Μπούνας, Δουφεξής, Δωδέκατος, Σεντεμέντες, Κατσικέας, Ζαχαριάς, Μαθιός, Σαρδελάς, Σακκάς, Κωστέας. Επαιξαν και οι Κομπότης, Κάλλας, Τσίχλης, Πλακουδάκης, Κουτραφούρης. Στον πάγκο ήταν και οι Αναστασόπουλος, Καραΐσκος, Πουλής.

Οι απονομές

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης μαζί με τον υπεύθυνο για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Πέτρο Αλάμαρα, τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Σταύρο Λάμια μοίρασαν τα μετάλλια στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο κ. Σπηλιώτης απένειμε το κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό της Ακαδημίας Πάμισος Α. Ντίσα. Ο τελευταίος, μαζί με τον φροντιστή Ηλία Αποστολόπουλο σήκωσαν ψηλά το κύπελλο και μετά πανηγύρισαν με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου. Νωρίτερα ο Πέτρος Αλάμαρας, είχε απονείμει στον αρχηγό του Αίαντα Μ. Κατσικέα το κύπελλο για τη 2η θέση.