Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 13:13

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-3: Πήρε αυτό που ήθελε με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

Ανοιχτό παιχνίδι με πέντε γκολ και καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έγινε χθες στη Σπερχογεία ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Κυπαρισσία… Ο ΑΟΚ πιο έμπειρος και ποιοτικός πήρε τη νίκη με 2-3 και έχει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Μάλιστα η νίκη του αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί σημειώθηκε με ανατροπή… Οι "Ταύροι" προηγήθηκαν νωρίς με τον Γεωργαντά, όμως η Κυπαρισσία απάντησε άμεσα με τον Μιτρόφ και πέτυχε δύο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου με τους Κωνσταντόπουλο και Γαργαρώνη, διαμορφώνοντας το σκορ 1-3. Στο δεύτερο ημίχρονο
ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, φάσεις δεν έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες, με την Σπερχογεία να καταφέρνει να μειώσει στην εκπνοή με εκτέλεση φάουλ του Αθανασόπουλου.
Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χθες με αρκετές απουσίες και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μιτρόφ έπαιξε κεντρικός αμυντικός στην Κυπαρισσία!
Η Τριφυλιακή ομάδα έδειξε πως θα είναι δυνατή και στο νέο πρωτάθλημα, μιας και διαθέτει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές.
Ο επιθετικός Χρήστος Παπαγεωργίου ήταν κινητικός και έδειξε πως έχει καλή επαφή με την μπάλα, ενώ οι Καρατζούλιας και Μαργαρώνης είναι γνωστό τι μπορεί να προσφέρουν.
Αποκάλυψη του ΑΟΚ βέβαια ήταν ο Κυριάκος Κωνσταντόπουλος.
Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, μόλις στα 15 του χρόνια, ήταν εξαιρετικός σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και αυτή η εμφάνιση επισφραγίστηκε με ένα γκολ.
Η Σπερχογεία από την άλλη έδειξε ορισμένες αδυναμίες στην αμυντική γραμμή και κυρίως στις στημένες φάσεις, από τις οποίες δέχθηκε τα δύο από τα τρία γκολ.
Επιθετικά δεν τα πήγε άσχημα, όμως οι απουσίες που είχε δεν την άφησαν να δείξει κάτι περισσότερο.

Προβάδισμα με Γεωργαντά

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ… Ηταν το 5' όταν ο Παπανικολόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ στο τείχος, η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργαντά που με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπέλι (1-0).

Αμεση απάντηση

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έφερε το ματς στα ίσια… Συγκεκριμένα στο 7' μετά από φάουλ του Λυδιώτη, ο Γαργαρώνης στο δεύτερο δοκάρι γέμισε με κεφαλιά και ο προωθημένος Μιτρόφ σε κενή εστία (ο Τσούλος έκανε άστοχη έξοδο) με προβολή έκανε το 1-1.
Στο επόμενο λεπτό το ξαφνικό σουτ του Παπαγεωργίου έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στο 11' ο Παπανικολόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Σωτηράκος έπιασε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 15' οι παίκτες του ΑΟΚ εκτέλεσαν με πάσα ένα φάουλ, με τον Γαργαρώνη να σουτάρει δυνατά και τον Τσούλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 20λεπτο ανέβασαν την απόδοση τους και στο 24' ο Μανδραπήλιας σέντραρε από αριστερά, με τον βραχύσωμο Μαργαρώνη να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα ψηλά άουτ.

Φωνές για πέναλτι

Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαγεωργίου κοντά στην πλάγια γραμμή πέρασε τους Κουμούτσο και Σωτηράκο και ο τελευταίος φάνηκε πως του βρήκε με τάκλιν τα πόδια. Ηταν μια περίπτωση πέναλτι (όπως είδαμε από τη θέση που καθόμασταν) που δεν έδωσε ο κ. Μπλάνας, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Αφού πάντως δεν έδωσε πέναλτι, θα έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Κυπαρισσίας για "θέατρο" αφού ο Σωτηράκος δεν βρήκε μπάλα.
Τελικά ο ΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ηταν το 44' όταν ο Μαργαρώνης με μια "γλυκιά" σέντρα από δεξιά βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-2.
Αυτό όμως δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού ακριβώς στο 45' σημειώθηκε και άλλο γκολ… Ο Λυδιώτης με εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε τον ξεχασμένο Γαργαρώνη και ο Ηλειος αμυντικός με κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 1-3.


Στο 90' μείωσε ο
Αθανασόπουλος

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ούτε τον ρυθμό ούτε τις φάσεις του πρώτου και είναι χαρακτηριστικό πως το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το γκολ που έβαλε η Σπερχογεία στο φινάλε.
Η Κυπαρισσία προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, χωρίς να δείξει ιδιαίτερη επιθυμία να βάλει κι άλλο γκολ.
Από την άλλη ο Τάσος Χατζηαγγελής έκανε γρήγορα και τις τρεις αλλαγές, όμως η ομάδα του δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει την εστία του Μπέλι.
Στο 90' όμως οι "Ταύροι" κατάφεραν να μειώσουν σε 2-3 με φοβερό φάουλ του Αθανασόπουλου.
Ο κ. Μπλάνας ελέγχεται για τη φάση του 27' που η Κυπαρισσία ζήτησε πέναλτι. Κατά τα άλλα τα πήγε καλά, παρότι τα άκουσε από τους φίλους και των δύο ομάδων. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί, Αθανασοπούλου και Καλογερόπουλος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουρέας, Κουμούτσος (46' Μουλαβασίλης), Σωτηράκος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Παπανικολόπουλος (57' Αθανασόπουλος), Χριστόπουλος, Γεωργαντάς, Γ. Δωδέκατος (46' Παυλέας), Μούστος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπέλι, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος (60' Κυριακούλης), Γαργαρώνης, Μιτρόφ, Καρατζούλιας, Λυδιώτης, Κωνσταντόπουλος, Μανδραπήλιας (78' Ζαφείρης), Χ. Παπαγεωργίου (85' Β. Παπαγεωργίου), Μαργαρώνης.