Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 12:20

Επίθεση - "φωτιά" η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Επίθεση - "φωτιά" η Καλαμάτα

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα παίκτες έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα η Καλαμάτα, η οποία είναι από τις λίγες ομάδες στη Super League 2, που κινούνται μεταγραφικά.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα ξεκινήσει προετοιμασία στις 25 Ιουλίου με νέο προπονητή (Σάκης Τσιώλης),πολλά καινούρια πρόσωπα, αλλά με τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι Γιάννης Πασάς, Χρήστος Ρόβας, Αλέξανδρος Αρναρέλλης και Ανδρέας Βασιλόγιαννης, που σημείωσαν συνολικά 72 τέρματα στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας! Ο Πασάς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στους δύο ομίλους με 24 γκολ, οδηγώντας τη Βέροια στην κατάκτηση του τίτλου στον βόρειο όμιλο και στα μπαράζ ανόδου.
Ο Ρόβας είχε 22 γκολ με τον Αλμωπό Αριδαίας. Ο Αρναρέλλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αιγάλεω με 15 γκολ, ενώ ο Βασιλόγιαννης πέτυχε 11 γκολ με τα Χανιά.
Με τις παραπάνω προσθήκες, η Καλαμάτα κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του πρώτου της σκόρερ, αλλά και του β' ομίλου, Γιάννη Λουκίνα που σταμάτησε στα 21 γκολ.

Η μεταγραφή του καλοκαιριού

Ο Λουκίνας (που θα συνεχίσει στην Καλλιθέα) είχε έρθει το καλοκαίρι του 2021 από τη Βέροια στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Δρομολόγιο που έκανε φέτος και ο συνονόματός του Γιάννης Πασάς, έπειτα από μια απίστευτη χρονιά με την ομάδα της Ημαθίας.
Ο 32χρονος επιθετικός πέτυχε 24 γκολ σε 31 εμφανίσεις και εκτός από το βραβείο του πρώτου σκόρερ, πήρε και αυτό του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ηρακλή, Αρη και Κέρκυρα. Ο Πασάς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Καλαμάτα, κάτι που δείχνει την πρόθεση της διοίκησης να πορευτούν μαζί και στη SL1, αν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Πρόκειται για την πιο ηχηρή μέχρι σήμερα μεταγραφή του καλοκαιριού στη Super League 2.

Παίκτης που έχει το γκολ

Συμβόλαιο με διετή ισχύ υπέγραψε και ο κατά πέντε χρόνια νεότερος του Πασά, Χρήστος Ρόβας. Ο 27χρονος επιθετικός είχε 22 γκολ σε 30 εμφανίσεις με τον Αλμωπό Αριδαίας και ήταν ο δεύτερος σκόρερ του βόρειου ομίλου, πίσω από τον Πασά, αλλά και δεύτερος στη ψηφοφορία προπονητών και αρχηγών των ομάδων για τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος. Ο ΜVP του Αλμωπού, μπορεί να πετύχει και πάλι διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας την εμπειρία και την ικανότητα. Να σημειωθεί ότι έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών ομάδων, όπως Ηρακλή, Δόξα Δράμας, ενώ έπαιξε και στην Α' κατηγορίας της Σλοβενίας με την Ταμπόρ.

Επιθετικός για όλες τις θέσεις

Η Καλαμάτα περιμένει πολλά και από τον Αλέξανδρο Αρναρέλλη, ο οποίος ξεχώρισε πέρυσι στο Αιγάλεω με 15 γκολ σε 32 συμμετοχές
Ο πρώτος σκόρερ του "Σίτι", γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1981, μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και έχει πλούσιο βιογραφικό, με θητεία σε Χανιά, Καλλιθέα, Ρόδο, Δόξα, Κέρκυρα και Τρίκαλα.

Εξτρέμ με διψήφιο αριθμό τερμάτων

Το καρέ της επίθεσης συμπληρώνει ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, αν και δεξιός εξτρέμ, σκόραρε 11 φορές με τα Χάνια,, ενώ είχε 4 ασίστ σε 31 εμφανίσεις, όντας από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της κρητικής ομάδας. Ο Βασιλόγιαννης έχει παραστάσεις και εκτός συνόρων με την Ουμρανίγεσπορ στην Τουρκία και Ερμή Αραδίππου στην Κύπρο, ενώ πριν τα Χανιά ήταν στη Λαμία.

Ποιοι άλλοι έχουν αποκτηθεί

Πληθώρα επιλογών για τη στελέχωση της μεσοεπιθετικής γραμμής έχει ο Σάκης Τσιώλης, καθώς εκτός από τους τέσσερις παραπάνω παίκτες, η Καλαμάτα έχει δώσει ακόμα τα χέρια με τους Λάμπρο Πολίτη, Βασίλη Τριανταφυλλάκη και Ντάνιελ Λουκάσαζικ.
Ο Πολίτης είναι 26 ετών, και προέρχεται από την Αναγέννηση Καρδίτσας, με την οποία μέτρησε 27 συμμετοχές 2 γκολ και 4 ασίστ στη SL2, παίζοντας ως επιτελικός μέσος. Παλαιότερα έχει αγωνιστεί σε Χαλκίδα, Απόλλωνα Σμύρνης και Εθνικό Πειραιώς.
Ο Τριιανταφυλλάκης επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου στη "Μαύρη Θύελλα"
Ο 24χρονος Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός ήταν από τους παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε ο Αλμωπός Αιρδαίος, έχοντας 27 συμμετοχές και δύο γκολ.
Ο Λουκάσαζικ (εξτρέμ) λογίζεται ως επένδυση για το μέλλον, έχοντας ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Αμερική και παίζοντας μέχρι πρότινος ποδόσφαιρο στην Πογκόν της Πολωνίας από όπου και κατάγεται.
Η "Μαύρη Θύελλα" έχει ενισχυθεί και στα μετόπισθεν με την προσθήκη του Θοδωρή Μπέριου. Ο υψηλόσωμος (1.91) κεντρικός αμυντικός έρχεται για να ηγηθεί της άμυνας, μιας και έχει παραστάσεις από Super League και Κυπριακό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, έχει παίξει σε Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Νέα Σαλαμίνα, Ερμή Αραδίππου.
Η Καλαμάτα πήρε και έμπειρο τερματοφύλακα, τον 33χρονο Ζόνας Μέντες από τη Ζάκυνθο, που είναι μάλιστα διεθνής με τη Γουινέα - Μπισάου και έχει θητεύσει σε συλλόγους της Πορτογαλίας και της Νοτίου Αφρικής. Ο Μένετς έχει το ίδιο ύψος με τον Μπέριο. Τέλος, η Καλαμάτα έχει αποκτήσει και τον Μπράιαν Μπενίτεζ από την Ιεράπετρα, ο οποίος ήταν μάλιστα η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ.