Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 15:41

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Απονεμήθηκε το κύπελλο στην ομάδα Route 66 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στην ομάδα Route 66 που κατέκτησε τον τίτλο ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας.

Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν 4 παιχνίδια, αφού αυτό της πρωταθλήτριας Route 66 με το ΚΤΕΛ είχε γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα. Στα άλλα ματς η Υαλοτεχνική νίκησε με 4-1 τους Τιτανομπαμπάδες και η Μπαρτσελιώμα με το ίδιο σκορ κέρδισε τη No pasaran. Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά, η ομάδα No name που επικράτησε 3-1 της Football arena. Το τελευταίο παιχνίδι που είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτό ανάμεσα στους Ουρανοκατέβατους και του Μηχανικούς δεν διεξήχθη, καθώς η πρώτη ομάδα δεν προσήλθε να αγωνιστεί. Οι Μηχανικοί πήραν τη νίκη στα χαρτιά, αλλά από τη στιγμή που προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο έπαιξαν φιλικό με τη Μπαρτσελιώμα. Στο ημίχρονο της παραπάνω φιλικής αναμέτρησης έγιναν κάποιες ειδικές βραβεύσεις από τη διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα δόθηκε πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Βασίλη Σακκά, που ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας του ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, ο οποίος είχε διαιτητεύσει πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Βέβαια είχε παίξει και με την ομάδα του ΚΤΕΛ σε αρκετά παιχνίδια. Την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγος του Μαίρη έχοντας στην αγκαλιά της, την εγγονή της Μαρίλια, που συνοδευόταν από τα παιδιά τους τον Αναστάση και την Αννα, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλο.

Στη συνέχεια δόθηκαν πλακέτες σε δύο μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας, τις εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος τις οποίες παρέλαβαν οι Παναγιώτης Πρεζεράκος και Βαγγέλης Χουντάλος αθλητικογράφοι των παραπάνω εφημερίδων αντιστοίχως για την πολυετή κάλυψη των πρωταθλημάτων μαζικού αθλητισμού. Αμέσως μετά δόθηκαν κύπελλα ήθους σε τρεις ομάδες που δέχτηκαν τις λιγότερες κίτρινες κάρτες και γενικά ήταν από τις πιο ήσυχες ομάδες του πρωταθλήματος. Τα κύπελλα δόθηκαν στις ομάδες No pasaran, το παρέλαβε ο Βασίλης Πρωτόπαππας, No name το παρέλαβαν οι Δημήτρης Κοτσίλας και Χριστογιάννης Καρδάσης, ενώ το κύπελλο για την Μπαρτσελιώμα παρέλαβαν όλοι οι παίκτες. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάκης Βασιλόπουλος.

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα των Μηχανικών με την Μπαρτσελιώμα, έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα Route 66, στη No name, που κατέλαβε την 2η θέση και στους Μηχανικούς που τερμάτισαν στην 3η θέση. Αμέσως μετά δόθηκε μετάλλιο στη γιατρό Γεωργία Πράσινου, η οποία κάλυψε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος από την αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτα Βασιλόπουλου.
Τη στιγμή της απονομής του κυπέλλου στους πρωταθλητές, είχαμε και ρίψη βεγγαλικών, που για λίγα λεπτά έκαναν τη νύχτα ημέρα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
Ο υπεύθυνος της πρωταθλήτριας ομάδας Αργύρης Λιάππας λίγα λεπτά μετά την απονομή του κυπέλλου σε δήλωση του μεταξύ άλλων τόνισε ότι το πρωτάθλημα αφιερώνεται στον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, βασικό στέλεχος της ομάδας, ο οποίος δεν συμμετείχε στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας και στις απονομές γιατί πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο πατέρα του Γιώργος.

Σύντομοι χαιρετισμοί

Πριν από τις απονομές ο Θανάσης Τσούκλερης εκ των γυμναστών, που είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος μαζί με τον Βασίλη Κοσυφολόγο σε σύντομο χαιρετισμό του είπε: “Εγινε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και ευελπιστώ σε μία πιο αναβαθμισμένη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Ακόμη αναφέρθηκε στο φίλο του Βασίλη Σακκά που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: “Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, τον γνώρισα ως διαιτητή στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και στο δικό μας, εδώ, αλλά και ως υπεύθυνο και ποδοσφαιριστή της ομάδας του ΚΤΕΛ και θα τον θυμόμαστε πάντα”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Βασιλόπουλος μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Το πρωτάθλημα πήγε αρκετά καλά. Εγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Ελπίζω ότι η επόμενη θα είναι πιο αναβαθμισμένη με την ύπαρξη χορηγού και αυτό θα έχεις ως εξέλιξη την μείωση του κόστους για τις ομάδες” και κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του συνεχάρη όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Η 9η αγωνιστική

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος μαζικού αθλητισμού.
Στα παιχνίδια που έγιναν οι ομάδες No name, Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Μπαρτσελιώμα και Μηχανικοί έκλεισαν με νίκες τη διοργάνωση. Μάλιστα οι Μηχανικοί κέρδισαν στα χαρτιά το ματς με τους Ουρανοκατέβατους που δεν προσήλθαν να αγωνιστούν.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
Route 66 – ΚΤΕΛ 2-0
Υαλοτεχνική – Τιτανομπαμπάδες 4-1
Football arena – No name 1-3
Μπαρτσελιώμα – No pasaran 4-1
Ουρανοκατέβατοι – Μηχανικοί(χ.α.) 0-3

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Route 66 32-7 23
2. No name 32-11 22
3. Μηχανικοί 34-15 20
4. ΚΤΕΛ 23-13 17
5. Υαλοτεχνική 18-19 14
6. Τιτανομπαμπάδες 15-26 9
7. Ουρανοκατέβατοι 19-22 8
8. Μπαρτσελιώμα 22-30 7
9. Football arena 16-36 0
-. No pasaran 16-46 0
* Η Football arena έχει δύο μηδενισμούς και -6 βαθμούς
** Οι ομάδες Υαλοτεχνική, Ουρανοκατέβατοι έχουν έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.