Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:52

Η Σπερχογεία βράβευσε τους Παλαίμαχους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Η Σπερχογεία βράβευσε τους Παλαίμαχους της Καλαμάτας

Για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην κοινωνία της πόλης και όχι μόνο βραβεύθηκε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” από τον Α.Ο. Σπερχογείας, στη διάρκεια της εκδήλωσης που έκανε η ομάδα για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της.

Την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεόδωρου, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού τόνισε ότι αφιερώνει την πλακέτα στον Λυκούργο Γαϊτανάρο, αλλά και σε όλους τους παράγοντες, προπονητές, παίκτες που έχουν φύγει από τη ζωή, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο των παλαιμάχων, ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Σπερχογείας και τον προπονητή Κώστα Κλάδη για την βράβευση, σημείωσε ότι οι παλαίμαχοι στηρίζουν τον Σάκη Τσιώλη και ευχήθηκε η ομάδα του χρόνου τέτοια εποχή να είναι στην Α’ κατηγορία για 5η φορά και έκλεισε την ομιλία του αφήνοντας αιχμές για παράγοντες της Καλαμάτας.
Στο χαιρετισμό τους μεταξύ άλλων ανέφερε: “Από το 1992 που έχει ιδρυθεί ο σύλλογος μας δίναμε φιλικά κάθε χρόνο της Υπαπαντής, αλλά και με άλλες ομάδες και έχουμε συγκεντρώσει το ποσό των διακοσίων είκοσι χιλιάδων. Φυσικά είναι ένα υπέρογκο πόσο για τα δεδομένα των παλαιμάχων, το οποίο έχουμε προσφέρει σε διάφορα ιδρύματα και κατά προτίμηση σε διάφορα παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως είναι η “Κιβωτός του κόσμου”, “Το χαμόγελο του παιδιού”, σε ΑΜΕΑ και αλλού. Θέλω να ευχαριστήσω για την τιμητική διάκριση το Δ.Σ. της ομάδας της Σπερχογείας και τον προπονητή τον κύριο Κλάδη και να τους ευχηθώ να έχουμε καλή πορεία το πρωτάθλημα. Είναι καινούργιο συμβούλιο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν, είναι άξιοι και το συμβούλιο, αλλά και ο προπονητής.
Την πλακέτα αυτή την αφιερώνουμε στον αείμνηστο πρόεδρο μας Λυκούργο Γαϊτανάρο και σε όλους τους νεκρούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές της “Μαύρης Θύελλας”.
Δράττομαι την ευκαιρία να μεταφέρω τη στήριξη όλων των παλαιμάχων στο πρόσωπο του νέου προπονητή της ομάδας της Καλαμάτας Σάκη Τσιώλη να του ευχηθώ να έχει καλή πορεία και πιστεύω του χρόνου τέτοιο καιρό η ομάδα της Καλαμάτας να είναι η πέμπτη φορά που ανεβαίνει στην Α’ εθνική κατηγορία”.

“Ανιστόρητοι παράγοντες”

Κλείνοντας τόνισε: “Θα ήθελα να ενημερώσω κάποιους αιθεροβάμονες παράγοντες, ανιστόρητους ότι οι παλαίμαχοι με τη συμβολή τους στο παρελθόν σαν ποδοσφαιριστές, παράγοντες, τεχνικοί σύμβουλοι και προπονητές έχουμε ανεβάσει την ομάδα της Καλαμάτας τέσσερις φορές στην Α’ Εθνική υπό την ηγεσία των δύο μεγαλύτερων παραγόντων που ανέδειξε το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τον Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον Σταύρο Παπαδόπουλο”.

Για το χαμό του Ανδρέου

Ο διοικητικός ηγέτης των παλαιμάχων μόλις πληροφορήθηκε για το χαμό του παλιού προπονητή της ομάδας Γιώργο Ανδρέου σε επικοινωνία του με την “Ελευθερία” θέλησε ως συλλυπητήρια να μας πει δύο λόγια.
“Την αγωνιστική περίοδο 1974-1975 είχε προσληφθεί από την Καλαμάτα ο προπονητής Τάκης Παπουλίδης, αλλά τον απέλυσαν γιατί η ομάδα σε 7 αγωνιστικές ήταν στην 8η θέση. Ο Γιώργος Ανδρέου ήταν υπάλληλος σε χρυσοχοείο και τον είχε στις επιχειρήσεις του στη Νέα Υόρκη ο Σταύρος Παπαδόπουλος. Τον έστειλε στην ομάδα και τον πλήρωνε ο ίδιος. Με την καθοδήγηση του η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ατρόμητο Περιστερίου και έτσι δώσαμε αγώνα μπαράζ, ο οποίος διεξήχθη στο Αγρίνιο, όπου στο γήπεδο ήταν 15.000 Καλαματιανοί. Κερδίσαμε 1-0 με γκολ του Σέρτζιο Εσπινόζα και ανεβήκαμε στην Α’ εθνική για δεύτερη φορά με πρόεδρο τον αείμνηστο Λυκούργο Γαϊτανάρο”.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για Ανδρέου

Για την απώλεια του Γιώργου Ανδρέου η ΠΑΕ Καλαμάτα εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του, κάνοντας παράλληλα και μια σύντομη αναφορά στην πορεία του ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής.