Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014 14:12

Πρόβλημα η ποινή του Σάντος για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας

Γράφτηκε από τον

Ο Φερνάντο Σάντος είναι μεταξύ των υποψηφίων για το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δυσαρεστημένη από την εντός έδρας ήττα της εθνικής από την αντίστοιχη της Αλβανίας, στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016, αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή της συνεργασίας του με τον Πάουλο Μπέντο.



Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Σάντος, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του την επιτυχημένη θητεία στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος, αλλά, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η τιμωρία των οκτώ αγώνων που του έχει επιβληθεί στο τελευταίο ματς της εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα, είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Σάντος είχε αποβληθεί στην παράταση του αγώνα της εθνικής με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αναθέσει σε δικηγόρο την προσπάθεια μείωσης της αυστηρής τιμωρίας που του έχει επιβληθεί, αλλά αυτό μπορεί να καθυστερήσει και η ομοσπονδία της Πορτογαλίας δεν μπορεί να περιμένει. Εκτός από τον Φερνάντο Σάντος, την θέση του προπονητή στην εθνική διεκδικούν οι Ζοσέ Πεσέιρο, Ζεσουάλδο Φερέιρα και Βίτορ Περέιρα.

πηγη ΑΠΕ